Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas tsh terhesség elején?

Magas tsh terhesség elején?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 6+3 napos vagyok, tegnap voltam az első vér és vizelet vizsgálaton. Vérkép, vizelet értékek rendben vannak, azonban a TSH-m 3,9 lett. Először nem ijedtem meg, hiszen úgy volt a papíron, hogy beleesik a normál tartományba, azonban amikor átadtam az orvosomnak az eredményeket, akkor ő mondta, hogy ez magasnak számít és további vérvizsgálatokra lesz szükség. Kicsit meglepődtem és természetesen meg is ijedtem, sok rosszat olvastam itt neten erről. 1 éve nézettem utoljára TSH-t,akkor 1,6 volt. Utána olvastam a pajzsmirigy alulműködésnek, nekem semmi tünetem nincs ezek közül. Hízás, menzesz problémák, stb, semmi... Baba is 2.hónapban sikerült.

Az igaz, hogy a stressz is okozhat magasabb értéket? Borzasztó ideges voltam a vérvétel előtt.

1 évvel ezelőtt a tsh mellett proklatint is vizsgáltak és akkor mondta a dokim, hogy jó lenne ha nem idegesen mennék, mert az is befolyásolja az eredményt.. (innen szedem a stesszt).

2022. aug. 31. 22:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A reprodukciós intézetben mondta az orvosom, hogy a terhesség miatt az addig normál tartományban lévő TSH is magasabb lehet, ezért nézessem meg 1. trimeszteri nagylaborban azt is, nem emelkedett-e meg, mert ha igen, emelni kell a gyógyszer adagját (nekem a lombikkezelés alatt 2.4-es TSH értékre írt fel Letroxot).

Szóval talán nálad is a terhesség az oka az emelkedett értéknek.

2022. aug. 31. 23:10
 2/15 A kérdező kommentje:

És van rá esély, hogy ez rendeződik, vagy örökre gyógyszert kell szedni? Gondolom majd a további eredmények fényében dönt a doki, hogy kell e gyógyszer egyáltalán...

Azt is olvastam, hogy szellemi fogyatékos is lehet így a babám :( :( :( ha egyáltalán megmarad.. :(

2022. aug. 31. 23:15
 3/15 anonim ***** válasza:

Azt én sem tudom, nekem meddig kell szednem. Nincs is pajzsmirigybetegségem, csak lombiknál szokás lejebb vinni gyógyszeresen, hogy ideálisabb, 1 körüli legyen az érték, de arról nem szólt a fáma, meddig szedem.

De te most kétségbe ne ess! A TSH normál tartománya 4.2 alatt van, tehát a tiéd is még abban van. Biztosan nem ekkora értékre gondoltak, ahol azt írták, komoly bajt okoz a babának. A magasabb TSH inkább magában a fogantatásban lehet hátráltató, ezért is viszik le lombiknál.

2022. aug. 31. 23:24
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, semmi baja nem lesz a babának, ha kezelve leszel. Írnak majd fel gyógyszert, amit minden reggel be kell majd szedni, amikor lesznek a kötelező vérvételek, akkor pluszban kérsz beutalót, hogy megnézzék a TSH-t is és ha kell, akkor emelnek az adagon. Nekem is terhesség alatt alalult ki, előtte soha nem volt vele gondom.
2022. szept. 1. 00:07
 5/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, most kicsit megnyugodtam. Már annyira beparáztam, hogy azon gondolkodtam, hogy reggel felhívom a dokim, hogy azonnal csináljon velem valamit. Férjem szerint ha akkora gáz lenne, akkor azonnal behívatott volna, nem várna még napokat mire meglesz a köv.vérvétel eredménye... Utolsó, neked a terhesség után is megmaradt az alulműködés?
2022. szept. 1. 00:11
 6/15 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Nálam is eltelt pár nap, amíg elkezdtem szedni a gyógyszert. Ha nagyon rossz lenne az eredményed, akkor nem várna vele az orvos.

Igen, nekem megmaradt szülés után is. Most ismét terhes vagyok

és abban bízom, hogy a szülés és szoptatás után visszarendeződik majd minden. Eddig nem volt lehetősége a hormonoknak visszarendeződni, mivel szoptatás mellett lettem terhes.

2022. szept. 1. 01:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Valószínűleg a terhesség miatt emelkedhetett meg. Én is így jártam. Nekem kezelt pajzsmirigy alulműködésem van Hashimoto miatt. Rendszeresen ellenőriztetve van, és szépen be volt állítva az értékem. Pozitív teszt után megnézettem, és 3,5-re emelkedett, így az orvos emelt a gyógyszer adagomon. Az is számít, hogy a T4 és T3 szintek rendben legyenek. Valószínűleg kapsz rá Letroxot, amit terhesség után el is hagyhatsz, ha egyébként nincs gond a pajzsmirigyeddel.
2022. szept. 1. 06:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Én is Hashimotos vagyok régóta de terhesség előtt teljesen jó értékeim voltak, nem kellett kezelni. Mivel évente járok kontrollra ezert csak 8 hetesen mèrettem újra, addigra felugrott 3,4-re ezért Euthyroxot kaptam. Protokoll van rá, hogy 2 alatt kell tartani kismamáknál.

A magas TSH ès a vetélés kockázat nem itt kezdődik, de 2 alatt kell lennie.

Tüneteim egyébként nekem sem voltak, azokat az alacsony hormonszint okozza és attól hogy maga a TSH kissè emelkedett még nem biztos, hogy a hormonszint csökkent nekem azok határon belül voltak. Olvastam itt, valakinek 11-es TSH mellett sem volt hiánya.

Az FT3 hormon szint nekem kezelve is végig 13 körül volt, ami olyan 18 körül lett volna igazán jó vàrandósan, tehát a felső határ közelében de hiába csökkent a TSH feljebb sose ment

2022. szept. 1. 08:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Én 3,8-cal estem teherbe és az endokrinologus szerint ez teljesen oké, mert a tartományba esik, azt hiszem 4,5-ig rendben van. Azoknak a nőknek akiknek leviszik 1-2 közé gyógyszerrel, nem tudnak teherbe esni, ezért próbálnak mindent optimálisra alakítani. De normális esetben semmi baj nincs egy 3,9-es tsh-val, pláne terhesen, mert az feljebb viszi, nem kell rá gyógyszer.
2022. szept. 1. 09:49
 10/15 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem 4,12 a TSH-m, 13 hetes vagyok, a baba rendben van, időpontot itt nagyon sokára kapunk endokrinológiára, ezért nincs is kezelve még a problémám de nem is a legvészesebb ezaz eredmény. Ne aggódj annyira
2022. szept. 1. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!