Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek I-es típusú cukorbetegs...

Akinek I-es típusú cukorbetegsége van, hogy tudta jó szinten tartani a cukorszintjét?

Figyelt kérdés
Én 15 éve vagyok diabéteszes, de most 5 hetesen eljutottam oda, hogy napi 12-15-ször kell mérnem a cukromat, mert nagyon ingadozik.Mindig is így volt, de rettegek attól, hogy baja lesz a babának, ezért mérem ilyan sokat.Meló mellet elég nehéz, éjjelente is mondig kétszer felkelek.....de muszáj, mert nem akarok bajt neki!Ti hogy bírtátok?Minden okés volt?Amúgy a cukraim nem diétahiba miatt ingadozóak, hanem vagy lelki okokból vagy néha magam sem tudom megmondani miért.....pedig úgy szeretném!
2008. dec. 22. 00:03
 1/7 anonim válasza:

Anyukámnak túlsúly miatt lett cukra anno, inzulinnal kezdték. Nem tudom, ő milyen típusba tartozott vagy tartozik most, akkor 20-as cukorral került be kezelésre, most normális szintre került. Neki a kezelés és a cukordiéta mellett (én így hívom) a "kaportabletta" vált be, ezt gyógynövényboltban lehet kapni, azt hiszem, növényi inulin néven. Miután elkezdte szedni (tájékoztatóján van, hogyan lehet), kb. 1 év után abbahagyhatta az inzulint, és beállt neki normál szintre. Most is, ha felmegy a cukra (idegeskedés miatt pl. ami sajnos kijut neki bőven), bevesz 1-2 ilyet, és rövid időn belül hat.

Ha gondolod, próbáld ki te is, én csak ajánlani tudom. Nem tudom, terhesség mellett lehet-e, kérdezz meg gyógynövényestől boltban, de ez gyógynövény, szerintem nem igazán lehet kockázata, amúgy mindenféle kapros étel jó hatással van a cukorra (tökfőzelék pl.).

2008. dec. 22. 00:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Nekem sajna a kaporkészítmény kevés, nem termel inzulint a szervezetem és magam adom be a mennyiségét, de nagyon nehezen megy!!!Azért köszi tényleg!
2008. dec. 22. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem is az van 17 éve. Anno nekem is nagyon rossz volt a cukrom, átálltunk inzulin pumpára. Nagyon jó dolog. Igazából ezzel sem volt valami hű de stabil, de 6 alatt volt a hgba1c-ém végig. Kb én is 15ször mértem, viszont az első pillanattól itthon maradtam. (már volt egy vetélésem), inkább nem kockáztattam. Hová jársz kezelésre. Esetleg priviben is beszélgethetünk. Nagyon szívesen segítek. Egyébként nekem 4.5 hós a babócám már! :) Irj!

2008. dec. 23. 23:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves második Válaszoló!

Írtam privit, remélem megkaptad!Írj majd légyszi!:-)Köszönöm!

2008. dec. 25. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Irtam én is privit, mert a Tiédet nem kaptam meg!
2008. dec. 26. 17:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves Priviküldő:-)!

Sajna úgy látszik, itt nem működnek a privik, mert én sem kaptam meg a tiedet.Az email címem moncsi0726@citromail.hu

Légyszi írj oda!Köszönöm!!!!

2008. dec. 27. 10:35
 7/7 anonim ***** válasza:
irtam :)
2008. dec. 27. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!