A veszélyeztetett terhesség esetén járó táppénz hogy működik?
Igen, szakorvosi javaslatra a háziorvos vesz fel táppénzre.
Nem tudom, mennyire lehet beszélni az orvosoddal, egyáltalán magánba jársz-e. Nekem pl magán orvosom volt, és azt mondta, amint szólok, hogy nem akarok tovább dolgozni, már írja is a papírt. Ha meg probléma is lett volna, tuti nem vár, hogy én kérjem a táppénzt.
Legközelebb, ha mész, mondd neki, hogy szeretnél most már táppénzre menni, ha magától nem ajánlja fel, és kérd tőle a szakorvosi javaslatot.
Nem mindenkit a háiorvos vesz fel és tart táppenzen! Nálunk település szerint változik. Engem pl a területileg illetékes kórház nőgyógyászata írt ki, ahová gondozásra járok. De pár faluban arrébb élő barátnőmet pl a háziorvosa. Utána kell érdeklődni.
Vagy a házidoki vagy a gondozó orvos.
Az ambuláns lapon a kód nem elég, úgyhogy azok a papírok amiket eddig kaptál, ehhez nem használhatóak.
Kell egy külön igazolás a nőgyógyásztól, amiben leírja, hogy veszélyeztetett terhesség miatt a táppénzt javasolja. És utána azzal tud kiírni a háziorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!