Hátsó fali, mélyen tapadó lepény mennyire okoz gondot terhesség alatt?
Nekem elöl van, de szintén mélyen. Azt mondta az orvos, aki a 12. heti genetikai UH-t csinálta, hogy emiatt max 3-5 kg legyen, amit emelek, hogy elkerüljem a vérzést. (Eddig nem véreztem, de eddig sem emeltem.)
Más tanácsot nem mondott, de saját orvosomat majd jobban ki akarom kérdezni erről.
Attól függ, hogy hány hetesen diagnosztizálták, és hogy fedi-e a méhszájat.
Ha korai terhességben (1. tm) diagnosztizálták, és nem vagy csak részben fedi a mégszájat, akkor nincsen gond.
Nekem nem lógott rá a méhszájra, csak nagyon közel volt, mégis vérezgettem 15 hetes koromtól 22 hetes koromig. Utána feljebb ment a lepény és onnantól kezdve semmi gond nem volt.
Egyébként a mélyen tapadó, mellső fali lepény a rosszabb eset.
12 hetes genetikain mondták, hogy hátsó falon mélyen tapad a méhlepény, eltakarja teljesen a méhszájat. Egy hete voltam terhesgondozáson, az UH-n már látszott, hogy a méh növekedésével feljebb húzódott.
Nekem a doki azt mondta, hogy akkor van gond, ha 24-28. hét körül is még ott van lent, de akkor sem kell pánikba esni.
Mivel 12 hetes vagy, még bőven van ideje változni. És fog is, kevés az esély, hogy pont te legyél az 1 az ezerből, akinél lent marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!