Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hátsó fali, mélyen tapadó...

Hátsó fali, mélyen tapadó lepény mennyire okoz gondot terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Ez a rosszabbik eset, ugye?
2022. aug. 22. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Csak ha rálóg a méhszájra. Ha nem, akkor mindegy hol tapad.
2022. aug. 22. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem is hátsó fali, mélyen tapad. Nem mondták, hogy ez probléma lenne. Szerintem akkor lehet gond, ha fedi a méhszájat.
2022. aug. 22. 11:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem elöl van, de szintén mélyen. Azt mondta az orvos, aki a 12. heti genetikai UH-t csinálta, hogy emiatt max 3-5 kg legyen, amit emelek, hogy elkerüljem a vérzést. (Eddig nem véreztem, de eddig sem emeltem.)

Más tanácsot nem mondott, de saját orvosomat majd jobban ki akarom kérdezni erről.

2022. aug. 22. 11:34
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem elől mélyen tapadó volt a lepény, semmi gond nem volt belőle. még a 12.hetin kissé rálógott a méhszájra is, de ez is "megoldódott" ahogy nőtt a baba meg a méhem. akkor szokták az odafigyelést (ne emelj, pihenj sokat) javasolni, ha méhszájon van a lepény.
2022. aug. 22. 11:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány hetesen diagnosztizálták, és hogy fedi-e a méhszájat.

Ha korai terhességben (1. tm) diagnosztizálták, és nem vagy csak részben fedi a mégszájat, akkor nincsen gond.

2022. aug. 22. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem a 12. hetin fedte a méhszájat, de a 16. heti vizsgálatra már feljebb ment onnan. Onnantól kezdhettem csak el tornázni, jógázni. Szóval idővel csak feljebb megy. :)
2022. aug. 22. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:
12. héten nekem is fedte a méhszájat, aztán a 18. héten már máshol voltam, rákérdeztem hogy még mindig így van-e, és mondta hogy “neem, egyáltalán nem”. Tehát ahogy nő a méh a lepény azzal együtt vándorol feljebb.
2022. aug. 22. 12:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem lógott rá a méhszájra, csak nagyon közel volt, mégis vérezgettem 15 hetes koromtól 22 hetes koromig. Utána feljebb ment a lepény és onnantól kezdve semmi gond nem volt.

Egyébként a mélyen tapadó, mellső fali lepény a rosszabb eset.

2022. aug. 22. 12:35
 9/11 A kérdező kommentje:
12 hetes vagyok, ma mondták.
2022. aug. 22. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:

12 hetes genetikain mondták, hogy hátsó falon mélyen tapad a méhlepény, eltakarja teljesen a méhszájat. Egy hete voltam terhesgondozáson, az UH-n már látszott, hogy a méh növekedésével feljebb húzódott.

Nekem a doki azt mondta, hogy akkor van gond, ha 24-28. hét körül is még ott van lent, de akkor sem kell pánikba esni.

Mivel 12 hetes vagy, még bőven van ideje változni. És fog is, kevés az esély, hogy pont te legyél az 1 az ezerből, akinél lent marad.

2022. aug. 22. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!