Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kórházban csinálják a 12...

Ha kórházban csinálják a 12 hetes utrahangot,az ingyenes?

Figyelt kérdés
2022. aug. 12. 05:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
És melyik kórház?*
2022. aug. 12. 13:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

8 vagyok.

A 9-es tökéletesen leírta. Tehát még apuka sem mehet be,olyanról ne is álmodjon anyuka hogy képet kaphat a piciről sőt tegye össze a kezét ha egyáltalán ő maga láthatja, mert sosincs bekapcsolva a szemben lévő monitor, az orvos pedig nem fordítja feléd az ő monitorját és öltözéssel együtt maximum 5 percet van bent anyuka. Na most egy nem jól helyezkedő magzatnál kíváncsi lennék mit is lát az orvos ennyi idő alatt?! 🙄

Miskolc - Megyei kórház

2022. aug. 12. 14:37
 13/23 anonim ***** válasza:

12, Győrben jobb a helyzet akkor.

Én mindig látom a monitoron, ugyan fizetni kell érte, de kaphattam akár több képet is. Kísérő covid óta nem jöhet itt sem mondjuk.

2022. aug. 12. 14:40
 14/23 anonim ***** válasza:

Voltam államiban is, és utána magánban is kombinált teszten. Az állami szintén a Hepinetnél volt a péterfy kórházban, mert úgy voltam vele, hogy ha kapok beutalót, miért ne menjek el. Utána ugyanúgy hozzájuk mentem a kombinált tesztre is, csak a Kárpát utcai rendelőjükbe.

Az államin nem kaptam képet, hiába is próbáltam mondani hogy ki is fizetem… Viszont a monitoron láttam mindent, apuka nem jöhet be, az előttünk lévő pár automatikusan elindult befelé, és az asszisztens eléjük állt mint egy pajzs, és közölte, hogy apuka nem. Aztán a kombinált teszten bejöhetett már, mindent szépen magyarázott is a szonográfus, hogy éppen hol mit látunk, és kaptunk 2 db képet. Én ezt szintén keveseltem, mert ikreink lesznek, és így van egy közös képünk róluk, és egy az A babáról, a B-ről nincs külön.

A 18 hetes uh-ra is elmentünk először ugyanide az állami támogatottra, borzalmasan rosszul látszódtak, közölte hogy hát vastag a hasfal és az egyik lepény a mellső falon tapad… Oké, de attól még kéne látni szerintem. 😄 Úgyhogy az hatalmas csalódás volt, leméregette, de egyből foglaltam is egy új időpontot, most máshova megyünk, mert itt több képet fognak adni, sőt, még videót is.

Úgyhogy szerintem az állami ultrahangokra csak úgy érdemes elmenni, ha kiegészíted utána egy magánnal is.

2022. aug. 12. 15:05
 15/23 A kérdező kommentje:
#9 köszönöm szépen!Van pesten is két helyen!Akkor lehet átgondolom ezt a kórházasdit.😅Akkor nem kötelező kórházban csináltatni ezek szerint?Ha a dokim küld,akkor gondolom kérek időpontot pl.ide és kész?
2022. aug. 12. 15:26
 16/23 anonim ***** válasza:

Igen, a Hepinet abból a szempontból érdekes, hogy van állami meg magán szolgáltatás is, a Péterfyből meg a Szent Kristófból államilag küldik oda az embereket. Mi a magán részén voltunk a Kárpát utcai rendelőben, ott csak fizetős ügyfeleket fogadnak. Itt voltak a jó tapasztalataink, apuka simán bejöhet, szépen láttunk mindent, és kaptunk egy fényképet is. De néztem, hogy állaiban ott is azért rosszabbak a körülmények. Én is oda tartoznék, de emiatt nem az állami vizsgálatra mentem, hanem a magán része, ami elég faramuci helyzet, hogy ugyanaz a cég, és inkább fizetek nekik, mint az ingyeneset vegyem igénybe, de azért elválik élesen a két szolgáltatás színvonala. El tudom képzelni, hogy oda még jobb gépeket is vesz még ugyanaz a cég, mint az ingyenes rendelőikbe.

Szomorú, hogy fizetjük a TB-t, és akkor az állami ellátásban ilyen a helyzet.

2022. aug. 12. 15:30
 17/23 anonim ***** válasza:
#15 Igen, oda kérsz időpontot, ahová akarsz, van rengeteg magán is, pláne Pesten. Mivel ezek fizetősek, beutaló sem kell, fizetsz, megcsinálják. Én azért ajánlottam őket, mert tényleg kb a legolcsóbb, és nekünk jó tapasztalat volt. De látod a 14-nek meg nem igazán. Szóval körül lehet nézni máshol is. Beírod a Google-ba, hogy 12. heti genetikai teszt, és özönleni fognak a helyek.
2022. aug. 12. 15:34
 18/23 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

#16engem is ez idegesít,hogy nem kevés tb- t vonnak le.😡Az ellátás meg...hagyjuk.

#17 köszi szépen!Szét nézek!😁

2022. aug. 12. 16:13
 19/23 anonim ***** válasza:

Nekem sztk-ban vagy egészségügyi központban csinálták, Zuglóban és majdnem 15 percig nézegette, vizsgálgatta, a monitoron végig nézhettem ahogy ficánkol, csapkod, mocorog, hihetetlen volt :) Ott bőgtem a vizsgálat alatt, mint egy hülye. A szívét is probálta elcsípni a doktornő, de annyit ficánkolt a babám, hogy alig alig hallottuk pár másodpercre.

Erre a vizsgálatra a terhesgondozáson kaptam időpontot, a terhesgondozásra pedig a nőgyógyász küldött tovább.

A kombinált vérvételt pedig az Uzsoki kórházban csinálták, nyílván ez a legalapabb, 17.000 forint volt.

2022. aug. 12. 18:14
 20/23 anonim ***** válasza:

Azért nem kell egy kalap alá venni az összes kórházat. Nálunk spciel kifejezetten igényes a 12 és 20 hetes UH. Csúcskategóriás UH készülék, alapos orvosok (ha kell, akkor bizony 1 órán keresztül nézik, ha nem látnak valamit, akkor séta és újra), van monitor, és ha jól fekszik a magzat, mindig csinálnak 3D képet is, amit telefonnal le lehet fotózni. Mióta a jelenlegi 2 doki nézi az UH-kat, nem is volt fel nem ismert fejlődési rendellenesség. Apuka mondjuk a jelen helyzetben nem mehet be, de ez nem az orvoson múlik, hanem a kórházvezetésen.

És megjegyzem, azért attól, hogy valaki sok pénzt fizet egy mafánrendelésen, közel sem garantált, hogy tisztességes ellátást kap.

Vannak alapból jó hírű helyek (Czeizel intézet pl.), ahol azért nem kóklerek ücsörögnek, de simán bele lehet futni magánban is szar dokiba és a TB-s rendelésen is nagyon jóba...

2022. aug. 12. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!