Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hematoma a 12 hetes ultrahango...

Hematoma a 12 hetes ultrahangon. Tapasztalatok? (Többi a megjegyzésben)

Figyelt kérdés
Első kisbabánkat várjuk. A 12 hetes genetikai ultrahangon teljesen rendben volt minden, majd rá pár napra reggelre barna, délutánra vérzés. A sürgősségin hematomat találtak, amelynek a mérete 40x20 mm volt. Szerencsére a méhszáj felett, így azt mondta az orvos, hogy a baba táplálása nem szenved zavart. 1 hetet végig feküdtem, szinte semmit nem csináltam. A tünetek teljesen megszűntek. Utána visszamentünk az 1 hetes kontrollra, ott már csak 35x15mm-nek mérték. Viszont az orvos azt mondta, hogy butaság feküdni egész nap, mert akkor véralvadásgátlót kell felírnia, inkább mozogjak többet, ‘aktív pihenés’, nyugodtan óvatosan hajolhatok, főzhetek, csak ne emeljek, ne sportoljak. 1 hét múlva a hematoma ugyanakkora volt az UH-on (35x15mm-nek mérte), de tüneteim nem voltak. Azt mondta, hogy sok idő amíg felszívódik. Ma reggelre azonban megint barnás folyásom lett, nem görcsölök, nincs vérzés. Valakinek van hasonló tapasztalata? Ti végig feküdtetek? Mennyire voltatok aktívak? Nagyon várjuk a babát, csak ilyenben még sosem volt részem, így meg vagyok ijedve.

2022. jún. 23. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én feküdtem hematómával és nem kaptam vérhigítót.
2022. jún. 23. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fekvést írtak elő hematómával… Nem kaptam vérhigítót
2022. jún. 23. 12:13
 3/8 A kérdező kommentje:
A fekvés az azt jelenti, hogy csak enni és tisztálkodási keltetek fel, vagy sétáltatok, főztetek néha?
2022. jún. 23. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Azt jelenti hogy feküdj!

Nincs főzés, közben ácsorgás, meg sétálgatás.

Fürdés, wc aztán ennyi.

2022. jún. 23. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Bármitől kifakadhat! Nekem egy zuhanyzástól pl!
2022. jún. 23. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Én szigorúan feküdtem. Szinte csak a mosdóba mentem ki, de belőlem ömlött a vér. Több hetet voltam ezzel kórházban is.
2022. jún. 23. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem ez már a második hematómás terhességem. Az előzőnél könnyebb volt tartani az aktív pihenést, mert csak 3-4 hétig tartott. A következőnél én az 5. héttől a 14-15. hétig véreztem/barnáztam, először volt két kisebb aztán egy nagyobb. Az utolsóról már a felszívódás alatt derült ki, hogy nem a belső méhszáj felett van (doki azt írta ott van), hanem a baba felett. Én igyekeztem nagyon kímélni magam, de velem itthon van egy 2 éves is, szóval nem mondhatom azt, hogy egész nap pihentem. Ezek ellenére mára már minden rendben, hála a jó égnek. Kitartást, egy hematóma mindig sok türelmet igényel, mert lassan szívódik fel. Ha esetleg nem ajánlotta doki akkor a rutascorbin még segíthet a felszívódásban.
2022. jún. 24. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:

szia nekem 7hetesen találtak hematomat a petezsák fölött! Énis barnáztam azert mentem be a korházba sosbe . de én csak kicsit max pisilésnel de persze féltem igy bementem. ott először méhszáj vizsgálatnál azt mondta az orvos ő nem aggódna nincs aktív vérzés zárt a méhszáj de monta hogy nézzük meg uh a picit. És akkor látta a petezsák feletti csîkot. aztmondta ez igy veszélyes mivel a petezsák fölött van és ha leváll baj lehet. én nagyon megijedtem. írt vel utro hüvelytablettát és rutascorbin azthiszem .

azt egész 12.hétig szedni kellett kb 5hétig. és fekvés. itt nem azt értem hogy én 0-24be feküdtem. de sokat kelett pihenni. kb 3 hét után már nagyon kicsi volt a csík. a 12 hetes uhra pedig el is tűnt.

azóta 18hetes vagyok . kb 9hetesen ugy tett nekem az orvos nézzük meg egyáltalán él e még az embrió... hát ne tudd meg mit éreztem akkor . de szerencsere eddig minden rendben :)

2022. jún. 24. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!