Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lenne a helyes döntés?

Mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 10éve együtt vagyunk a párommal. Terveztünk babát, de még nem most, hanem kb 2 év múlva. Egyelöre szerettük volna élvezni a jó karriert, szabadságot, kirándulásokat, befejezni a lakásunk átépítését, felkészülni az egészre. Most mégis megtörtént, úgy néz ki jön a baba. Elszakadt az óvszer és amint kiderült, az esemény utáni tabletta nem hatott. Teljesen depressziós lettem, hogy ott kell hagynom a munkahelyem, nem tudok semmit a babákról, nem lesz elég pénzünk, nélkülöznünk kell majd, nem fogom tudni úgy szeretni ahogy megérdemelné, folyton sírok. Mindig eszembe jut mennyivel egyszerübb lenne elvetetni. Félek ha megtartom, tönkre teszem a baba és a saját életem is. Mit gondoltok? Van esély hogy ez változzon, vagy aki így gondolkodik az inkább ne is vállalja az anyaságot? Járt már valaki hasonló cipöben? Köszi elöre is.

2022. aug. 9. 19:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy 10 éves kapcsolatban, ha egyébként akartam gyereket vállalni, csak eredetileg két évvel később, akkor nem kérdés, hogy megtartanám, ha már így alakult. Hacsak nem nagyon tinikorban kezdtetek járni, akkor vagy közel vagytok a 30-hoz, vagy már felette jártok, tehát annyira fiatalok sem vagytok, hogy hú, de korai lenne most.

2 év nem nagy idő, az alatt semmi világmegváltó tervet nem lehet végrehajtani, ami ideálisabbá tenné a gyerekvállalást.

2022. aug. 9. 20:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
6 hónap után mehetsz vissza dolgozni, apa meg maradhat otthon a gyerekkel, nem muszáj neked otthon lenni.
2022. aug. 9. 20:13
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén meg mondom hogy én leszarnám mit gondol a főnök. Becsuszott ez van. De mi változik 2 év múlva? Most elveteted, és 2 év múlva lehet azt mondják meddő vagy. A másik van 9 hónapod hogy mindent megtanulj a babakrol, elméletben. Mert más gyakorlatban.

Egy példa az egyik barátnőmről. Úgy jött a baba hogy nem volt biztos kapcsolat, anyagi hatter. De keson derult ki a terhesseg, nem tudtak elvetetni. Vegul megtartotta és azóta 4 éves a lánya, imádja mindent meg ad neki és egyedul neveli.

2022. aug. 9. 20:14
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Ennyi kifogást se olvastam még egy kérdés alatt.

"Be volt tervezve egy 3 hetes európai kirándulásunk, több pénzt félretenni " Ha a kirándulás elmarad, már félre is lehet tenni az árát 😉

Ha 5x annyit keresel, mint a párod, akkor akkor is bőven elég pénzetek van egy gyerekre, ha a férjed minimálbéres. Ugyanis annak az ötszöröse se kevés. Értem én, hogy nincs az az összeg, aminél ne lehetne többet keresni, de sokan a ti bevételetek feléből és boldogan nevelnek gyereket.

"Semmit nem tudok a babákról". És mit kéne szerinted tudni? Nem egy űrutazást kell előkészítened, csak egy csecsemő alapszükségleteinek utánajárni. Ha neked nem elég arra 9 hónap, akkor felmerül a kérdés, mivel keresed azt a rengeteg pénzt? Mert hogy nem az eszeddel, az biztos.

Szóval nem kell kifogások mögé bújni, inkább mondd, hogy nem akarod a gyereket, vetesd el, aztán éljétek ki magatokat. Mondjuk, ha 10 év nem volt rá elég, akkor 40 se lesz. Nem mindenki való szülőnek, ha nem megy, ne erőltessétek.

2022. aug. 9. 20:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudtam semmit a babákról, amikor teherbe estem, pedig terveztük. Szerintem evvel mindenki így van. Nem lehet kellőképpen felkészülni rá. Két év múlva sem lenne máshogy. Szerintem ha valaha is akarsz gyereket, itt az ideje, párod is akarja. Ha nem, kettő vagy három év múlva sem fogsz rá vágyni. Inkább csak megijedtél, mert olyan váratlanul ért a dolog és más terveid voltak.
2022. aug. 9. 20:54
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozol szülesig. 6 hónap a csed, amikor a bruttódat kapod. Ebből tesztek felre. Meg fél evet gyeden vagy, ekkor beadod a kicsit bölcsibe, te pedig mész vissza dolgozni. Gyakorlatilag nullára kijöttök, csp es adókedvezmény még egy kis pluszpenz, plusz vegyetek fel a babavarot.
2022. aug. 9. 21:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak van egy nagyon jó barátnője, az ő példáját tudnám ehhez hozzáfűzni:

Ugyanígy évek óta tartó kapcsolatban volt, együtt éltek, a nő keresett ott is sokkal jobban, és ők is folyamatosan halogatták. Mindig mondták, hogy szeretnének, de hogy MAJD. Előbb lakást vesznek, aztán azt felújítják, aztán vettek egy másikat ugyanabban a házban, csak az nagyobb, azt is felújítják előtte. Utaznak, dolgoznak, a szokásos halogatós dolgok.

A nő aztán 44 éves lett, mire eljutottak odáig hogy minden kész, jöhet a gyerek. Jött? Nem. 3 évig ment ez így, sikertelen IVF-ek tömkelege, aztán a legutolsó ötletük a donorpetesejtes megoldás volt. Ez sikerült, és született is egy kislányuk, aki csak az apa génjeit kapta, az anyáét nem. A nő 47 éves volt, amikor született, a férfi 50.

Most 4 éves, és azóta is ugyanazt gondolom, amit akkor, amikor mondták, hogy így sikerült. Azt, hogy ez szörnyű felelőtlenség és ennyi év halogatás után inkább nem kellett volna, mert az a kislány úgy fog lediplomázni, hogy a szülei járókerettel mennek majd a diplomaosztóra.

Ha a párod szeretné, és tényleg két év múlvára terveztétek volna a gyereket, akkor szerintem hatalmas hülyeség lenne abortuszra menni.

2022. aug. 9. 22:04
 18/21 anonim ***** válasza:
72%
Hmmm hmmm, abortusz, és annak fizikai és lelki következményei szemben egy európai úttal meg munkahelyi ígéretekkel. Hát, nem is tudom, merre billenjen a mérleg nyrlve.
2022. aug. 9. 22:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én azért tudtam egyet s mást a babákról, de soha nem mertem megfogni egy icipici babát. Aztán megszületett a lányom és vele együtt az ösztön is. Szóval nem kell félni attól, hogy nem tudsz róluk semmit.

Dolgozhatsz szülésig. Egy barátnőm boltvezető és pénteken még beszéltünk a boltban, hétfőn meg már megszült. Valamint a csed/gyed főleg, ha ilyen jól keresel fedezi a szükségleteiteket. És ha annyira vissza akarsz menni dolgozni akkor beadod bölcsibe vagy otthon marad vele az apja.

Az is benne van a pakliban, hogy most elveteted és két év múlva meg nem jön össze csak hónapok, évek után.

2022. aug. 10. 06:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Én sem tudok sokat a babákról, mivel első babám lesz.

De hidd el, ez mindentől többet ér. Egy kis élet. Én semmi képpen nem vetetném el.

2022. aug. 10. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!