Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hónapos kismama vagyok!...

6 hónapos kismama vagyok! Szerintetek a 7kg hízás tényleg sok? Vagy a dokim szigorú?Mennyi az elfogadott? A védőnő szerint 10-12 kg lenne az ideális 9 hónap alatt!

Figyelt kérdés
Sportos alkat vagyok! Tegnap este rá álltam a mérlegre és +7kg mutatott a mérleg! 168 cm vagyok 63 kg-val kezdtem el a terhességem! Igazából még van aki észre sem veszi ha nem mondom hogy kismama vagyok! Hol lehet az a hét kg?
2022. aug. 2. 18:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok, főleg ha sportos alkatod van. Amúgy is, ha nincs gond a cukroddal, meg a vérnyomásoddal, meg nem vagy alapból túlsúlyos miért lenne baj ha picit többet hízol.
2022. aug. 2. 23:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első babámnál 85-tel kezdtem, lement -2 az elején (nem tudom, hogyan) és +3 feljött. Na ekkor szólt az orvos, hogyhát jó lenne odafigyelnem :D

A hízás sokmindentől is függ. Baba súlya, méhlepény, vizesedés..... A test raktároz.

Van, akinek a felszedett +20 kiló simán leolvad, van, akiről a +5 kiló nem.

Nyugi, közben úgyis vizsgálnak téged és a babát is. :)

(És, ahogy írták is, teljesen egyénfüggő. Számos példát tudnék mondani terhesség alatti súlygyarapodásra, de az nálad nem jelent semmi, talán csak annyi, hogy megnyugszol, hogy más is hízik.)

2022. aug. 3. 02:24
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem attól nyugszom meg hogy más is hízik! Kétségbe estem azért jöttem ide válaszokért! Mert van aki szerint sok a 7-kg van aki szerint nem! Az alap betegségem miatt odafigyelek amennyire tudok viszont jó lenne tudni hogy kb mennyi lehet rajtam most a víz!
2022. aug. 3. 19:01
 14/16 anonim ***** válasza:
39%
Éppen ezért számold a tudományosan megalapozott ajánlás szerint a kalkulátorral. Mert itt bárki bármit mind rád nem lesz érvényes. Azt meg csak olyanok dolgozták ki, akik értenek hozzá. Hiába pontozza le akinek nem úgy jött ki a lépés, attól még az az orvosi ajánlás…
2022. aug. 3. 23:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindent megettem, amit megkívántam! 165 cm 65 kg-val kezdtem a terhességet, és majdnem 100 kg-val mentem szülni! Akkor nem tűnt fel, se a dokim, se a védőnő nem szólt, hogy ne hízzak vagy diétázzak vagy valami, mindenki tapintatos volt :D Utána tűnt fel, mikor megszültem, mondjuk -10 lement rólam összesen mire hazamentem a babával, mert ugye a baba, plusz le volt zárva a kórház, és nem adtak normális kaját.

Most jelenleg vékonyabb vagyok mint szülés előtt voltam, sokkal, de sportolok is, a kajára is odafigyelek. 58 kg vagyok. Ha lenne még egy terhességem, biztos hogy másképp csinálnám mint az elsőt, odafigyelnék, hogy ne szedjek fel ennyit, mert nem csak az egészségre ártalmas. A bőröm, izmok, nyilván nem ugyanolyan, mint a terhesség előtt. Szóval odafigyelnék. Akár elmennék egy dietetikushoz hogy rakjon össze étrendet, ha másképp nem megy! Nem sok szerintem amit eddig felszedtél, csak a végére lesz sok, ha nem figyelsz oda. De le lehet amúgy adni utána is! :)

2022. aug. 5. 09:47
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A héten ráálltam megint kíváncsiságból 2kg kevesebbet mutatot igazából nem is értem hogy mi van de most a lényeg hogy a lányomnak meg adjak mindent amire szüksége van!

2022. aug. 21. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!