Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jót tenne neki egy testvér?

Jót tenne neki egy testvér?

Figyelt kérdés

Autista gyerkőcünk mellé javasolja a gyógypedagógus és a védőnő is a kistesót. A gyermek természete megengedné, nem agresszív, értelmileg ép.

Viszont én picit tartok attól, hogy túl nehéz lenne nekünk, ha 2 autista gyerekünk lenne. Erre az esély 50-50%. Erre azt mondta a gyógypedagógus, hogy szerinte nem lenne nehezebb dolgom, hisz màr kitapostuk az ösvényt, tudjuk mikor mit kell tenni. A gyerkőcnek pedig nagyon jót tenne egy tesó, egymást fejlesztenék.

Ti mit tennétek ez esetben?

Rosszindulatú kommentelők kíméljenek!

2022. júl. 25. 20:44
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekes, hogy legtöbben a saját és a meg nem született gyerek érdekeit véditek. De mi van a már meglévő gyerekkel? Vagy neki elég az is, ha "több" figyelmet kap a szüleitől azzal, ha nincs testvére?

Persze, ha a gyermek súlyosan autista és értelmi fogyatékos is, akkor megértem ezt a nézőpontot.

De ha csak enyhe autizmusa van, integráló oviba, suliba jàr, ahol sok gyermek veszi körül és ezt jól tolerálja, akkor valóban az a gyermek érdeke, hogy ne legyen testvére? És a meg nem született testvérnek is az az érdeke, hogy ne szülessen meg, holott egyáltalán nem biztos, hogy neki teher lenne egy enyhén autista testvér???

2022. júl. 26. 22:05
 22/28 anonim ***** válasza:
80%

Ilyen helyzetben az ember a lehető "legrosszabb" felállással számol. Sajnos az élet nem kívánságműsor, szerintem érthető, hogy legtöbben nem vállalnának második gyereket így.

De akkor egy kérdés...

Miért vagy olyan biztos abban, hogy a meglévő gyerekre csak jó hatással lehet egy testvér?

2022. júl. 26. 22:44
 23/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok benne biztos. Minden eset egyedi. Csak érdekes volt, hogy ennyire egyhangúan mindenki a nemre szavazott. De persze van, ahol az a jó döntés.
2022. júl. 26. 22:57
 24/28 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon lutri ez a helyzet. Tényleg 50-50 minden eddigi felsorolt dolog. Ha szeretnétek még egy babát, számolva a magas kockázattal is, akkor nincs kérdés. Viszont csak a meglévő gyerek miatt szerintem felelőtlenség szülni. Nincs rá garancia, hogy jó lesz a kapcsolatuk. Nekem is van testvérem, de nem nagyon foglalkozunk egymással...
2022. júl. 26. 23:04
 25/28 anonim ***** válasza:
83%

Nem reprezentatív amit itt látsz. Én egy nagyobb fórumon olvastam el az ezzel kapcsolatos kérdéseket, ahol csak érintettek és nem anonim válaszoltak, és többen vállalták testvért, mint ahányan nem.

De ott a legtöbben amúgy is szerettek volna még gyereket, és csak másodlagos indok volt az, hogy egyben milyen jó lesz, hogy testvére is lesz az első gyereknek.

Kérdező, a hozzaszolasaidbol számomra az süt, hogy te mindent megtennel a lanyodert, még egy fejlesztő gyerektársat is megadnál neki testvér formajaban. De lesz köztük minimum 6-7 év, nem lesznek egyből jatszopajtasok, ha egyáltalán felnőtt korukig lesz köztük egyenrangú játék. (Persze ettől még lehetnek jó testvérek).

Én írtam, hogy meg 3 gyereket is vallalnek, mert szerintem jó dolog gyerekeket vállalni, de elsősorban nem testvért szeretnék a meglevoknek, mert az hamar instant csalodas lehet, de te egész életre elkötelezted magad.

2022. júl. 27. 06:22
 26/28 anonim ***** válasza:
31%
Van egy 8 éves egészséges kislányom,és van egy 5 éves autista kisfiam. Hála istennek abból is legenyhébb fajtább. És most várom a következő babócát 17 hetes vagyok, egyáltalán nem érdekel más véleménye!! Ha szeretnél még egyet az a te döntésed. Senkinek semmi köze hozzá
2022. júl. 27. 20:42
 27/28 anonim ***** válasza:
26%

Autista vagyok. Menjen a 3;14chába az összes válaszoló, aki szerint sérültek, betegek, fogyatékosok vagyunk. Sokkal kevesebb probléma volt mondjuk velem, mint a 2 nem autista tesómmal. Többre is vittem. Munkahelyemen is én vagyok az egyik legértékesebb munkaerő. Mondták nem egyszer. Sok autista ismerősöm többdiplomás. Hogy mertek minket ennyire lenézni ? Pont bennetek nincs empátia

A kérdezőnek : ha akarsz második gyereket, akkor vállalj. Ne a másiknak testvért, hanem magadnak még egyet.

2022. júl. 27. 23:35
 28/28 anonim ***** válasza:
76%

Bár az eredete ismeretlen, a genetikai tényezők fontosnak tűnnek. Okait jelenleg is kutatják. Ez a spektrumzavar a neurobiológiai BETEGSÉGNEK számító pervazív fejlődési zavarok egyik kategóriája, amelynek a BNO kódja a mentális és viselkedészavarok főcsoporton belül az F84 kategóriába van sorolva.

Csak hogy tisztában legyél azzal, hogy aki azt írta "sérült, beteg, fogyatékos" nem sértésnek számta, hanem tisztában van az autizmus jelentésével!

2022. júl. 28. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!