Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jót tenne neki egy testvér?

Jót tenne neki egy testvér?

Figyelt kérdés

Autista gyerkőcünk mellé javasolja a gyógypedagógus és a védőnő is a kistesót. A gyermek természete megengedné, nem agresszív, értelmileg ép.

Viszont én picit tartok attól, hogy túl nehéz lenne nekünk, ha 2 autista gyerekünk lenne. Erre az esély 50-50%. Erre azt mondta a gyógypedagógus, hogy szerinte nem lenne nehezebb dolgom, hisz màr kitapostuk az ösvényt, tudjuk mikor mit kell tenni. A gyerkőcnek pedig nagyon jót tenne egy tesó, egymást fejlesztenék.

Ti mit tennétek ez esetben?

Rosszindulatú kommentelők kíméljenek!

2022. júl. 25. 20:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%
Vagy nem. A kicsinek milyen élete lenne a sérült nagy mellett?
2022. júl. 25. 20:53
 2/28 anonim ***** válasza:
66%

Nagy valószínűséggel a kicsi is érintett lenne. Láttam ilyen családot..3 auti gyerekkel. Hát,nem könnyű, finoman fogalmazva.

Mi nem vállalunk még egyet a 6 éves Asperger szindrómás lányunk mellé. Egyrészt nagyon agresszív a lányunk,másrészt elég nekünk egy autista gyermek,nem akarjuk halmozni...

Nekünk is javasolták. Hát persze. Nem neki kell felnevelni...

2022. júl. 25. 20:59
 3/28 anonim ***** válasza:
86%

Én biztos h nem vállalnék.

Mennyire köt le most a gyerkőc? Kell vinni fejlesztésre stb?

Olyankor a kicsit hova raknád? Vele mikor foglalkoznál?

Az auti lehet h jól fogadná a tesót, de fordít nem biztos h szerencséd lesz. A kissebbik lehet h féltékeny lesz (mert a naggyal nyilván többet kell foglalkoznod) stb.

Szóval Nem

2022. júl. 25. 21:02
 4/28 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is autim van, ép értelmű, nem agresszív. Én azt látom, hogy ahol van testvér, ott jobban fejlődik a gyerek. (nálunk egyelőre egyke, szeretnénk még egy gyereket)
2022. júl. 25. 21:05
 5/28 anonim ***** válasza:
91%
Ti szeretnétek kistesót alapból? Vágytok rá? Ne azért szülessen, mert jó fejlesztő lenne a nagynak. Ez nem egy recept, amit kiváltasz a patikában...
2022. júl. 25. 21:09
 6/28 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem sem túl jó ötlet. Én biztos, hogy nem vállalnám be. Nagyon könnyen tanácsolgatnak mindenkinek minden szépet és jót, csak a valóság nem ennyi, hogy majd fejlesztik egymást és akkor majd mindenkinek jó lesz. Attól még, hogy már van tapasztalatod az autista gyereked mellett, ha a másik gyerek is az lenne, akkor kétlem, hogy ugyanazokat a dolgokat igényelné, mint a nagyobb...szóval szakadhatnál ezer felé.
2022. júl. 25. 21:10
 7/28 anonim ***** válasza:
68%

Aki a kettes válaszomat lepontozta,az nem látott még olyan családot,ahol sorozatban jön a beteg gyerek (és egyre betegebbek), és mégis vállalnak másikat.

Felteszem a kérdést, miért? Mikor már az első se beszél,a második már láthatóan értelmi sérült is,akkor miért kell még egy még betegebb gyerek?

Ezt sosem tudtam megérteni.

Ha lenne biztosíték,hogy tényleg -- valóban -- egészséges lenne, csak akkor vállalnánk.

De az,hogy a professzor azt mondta nekem, hogy "hát...ő szerinte talán", az nekem nem elég.

2022. júl. 25. 21:12
 8/28 anonim ***** válasza:
91%
Az a fontos, hogy ti akartok-e, belefér-e az időtökbe, anyagiakba, energiába. Ne testvért szülj, hanem magadnak gyereket. Ha mindenre igen a válasz, nincs akadálya. Ha egyre is nem, vagy talán akkor ne vállaljatok.
2022. júl. 25. 21:15
 9/28 anonim ***** válasza:
89%
Csak ha amúgy is szeretnék gyereket akkor vallalnek, de nem a meglévő gyerek miatt. Plusz csak akkor ha nem tantorit el az aránylag magas esély arra, hogy a következő gyerek is autista lenne, sajnos elég sok esetben van ez.
2022. júl. 25. 21:49
 10/28 anonim ***** válasza:
92%

Javasolnak egy testvért??? Na ne rohogtess. Ha ti szeretnétek egy gyereket, akkor az teljesen rendben van. De amúgy ebben a formában nem túl gusztusos. O nem egy testvér lesz elsősorban, hanem egy új élet, egy új családtag.

Egyébként nekem mindkét gyerek autista. Életem legnehezebb időszaka feldolgozni, hogy a második gyerekemmel sem elhetem át az anyaságot normálisan. Újra végignezni, hogy nem úgy reagál, hogy nem úgy játszik, hogy semmi nem olyan mint egy normális szülői kapcsolatban... Nekem durvább volt, mint az elsővel.

Persze akinek utána születik egészséges gyereke, az meg nagyon boldog.

2022. júl. 25. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!