Nagyon anyás -ilyen terén komplikált első szülött - hogy viselte a kis teso érkezését?
Sziasztok!
Úgy néz ki jön a kisteso nálunk - aminek nagyon örülünk - van egy 2.5 éves lányunk aki iszonyatosan anyas ! Annyira hogy sokszor meg az apjára is féltékeny ! Meg is hogy lehet egy ilyen kicsi gyerekkel aki ilyen ragaszkodó tudatni hogy jön a teso , ketten lesznek már … stb . Szeptemberben kezdi az ovit , én elméletileg ha minden jól megy novemberben szülők !
Minden tanácsot , javaslatot nagyon szívesen veszek …
Hogy csavarjak rajta egy kicsit a lányom meg nem beszél csak szavakat mond azt se sokat … tehát a kommunikáció is nehézkes, bár ez fog változni mert pár hét múlva visszük fejlesztésre !
Sokkal kosebb korkülönbséggel, de szörnyen.
Egy borzalmas nehéz 2 év van mögöttünk.
19 hónap van a gyerekek közt.
Végül a naggyal szakemberhez fordultunk, mert annyira megviselte a tesó, hogy megállt a beszédfejlődése is.
Most 2 év elteltével bizton állítom, hogy az egyik legjobb tesók.
Persze van vita, verekedés stb.. de ez normális keretek közt.
Volt egy idő, amikor folyamatos idegfeszültségben voltam, hogy a kicsiben maradandó kárt tesz a nagy, amikor nem tudokéop 100%-ban figyelni.
Nagymama együtt nem is vállalta őket, csak ha végszükség volt.
Most pedig már imádom..
Eljátszanak a néhány vitán felül. Vigyáznak egymásra..
Nagyon szuper.
Mi 3 gyereket akartunk..
A 2 évben letettem róla.
Most újra hajlok rá, de félek attól, hogy elromlik az idill..
Beszéddel nagyon jó, hogy most mentek szakihoz.
Ne a picivel együtt kelljen rohangálni, ha van valami már most is kiderül.
Elég nagy már, szerintem a mi problémáink nálatok már nem lesznek jelen.
A nagy nekem most lesz 4.
Màr mondogatja, hogy jó lenne még testvér.. akár 2 is😂🤣
Mondjuk h akkor tudja hogy kevesebbet tudunk együtt játszani..
Tehát a hátulütőit is mondjuk..
“Nem baj, majd hátasraveszed és játszunk, aztán nagy lesz mint X ( a kicsi) és jót játszunk együtt, és csak béha bántom, ha rosszat csinál”
Megnyugtato😇
Lesznek nehéz időszakok, aztán kitisztul.
Gratulálok!
Hát novemberig még nagyon sok idő eltelik, nagyon sokat fog még változni a lányod ennyi idő alatt...
Kezdődik az ovi is kissé "leválik" majd rólad.
Egyáltalán nem biztos hogy zavarni fogja a tesó érkezése, mesélj neki sokat testvéres könyveket (pl Chaterine Leblance- megérkezett)
Mesélj neki mekkora éppen a pocakodban a baba ahogy nő..
Soha ne fogd a tesóra h nem tudsz valamit miatta csinálni ( pl ha már nehéz emelni őt mond h fáj a derekad vagy fáradt vagy, de ne mond h azért nem tudod emelni mert a baba a pocakodban stb...)
Ha megszületik és ti még a kórházban vagytok apukaval menjen el es közösen vegyenek valamit a testvérének, és a baba nevében is lepjétek meg a lányodat.. ( A fiam 3 volt mikor született a huga és még egy év múlva is mondta hogy azt a játékot a húgátol kapta)
Vonjátok be őt, segítsen fürdetni, vagy kivalasztani melyik ruhát adjátok rá fürdés után...
Amikor a baba napközben alszik (ugye az elején többet fog) töltsetek minőségi időt együtt
1. Vagyok
Nagyon jókat írnak!
A felkészítes fontos nagyon, és majd nem a tesó hibáztatása..
( az én példám nyilván egy nem létező szituációra történik, hiszen nincs úton a tesó… ha úgy lenne sosem mondanám hogy kiatta tudunk kevesebbet játszani, hiszen a meglévő tesóval és vele rengeteget játszunk külön és együtt is)
Nagyon köszönöm nektek az összes javaslatot és hogy megosztottatok velem hogy nálatok hogy volt …
Nagyon aggódom ez miatt , nagy vagyam teljesül ezzel hogy lesz egy testvére !
Nagyon fogok igyekezni hogy ne érje öt ez miatt hátrány de persze felek is hiszen egy ujszulottel ezt nehéz ugye kivitelezni a magyobbal szemben !
Remelem az ovi sokat fog segíteni a levalasban, bolcsit szerettünk volna tavaly szeptembertől de úgy alakult hogy költöztünk , így nem lett volna értelme beszoktatni aztán kivenni abból a környezetből (másik városba költöztünk)
Persze van meg sok idő novemberig viszont olyan gyorsan megy az idő …
És az oromomnek ez az egyetlen úgymond negatív gatloja!
Pedig a legjobb dolog a világon ha az embernek testvére van !
Nekem van
Párom egyke , és ő is így látja !
Köszönöm meg egyszer nektek !
Természetesen ha meg valaki megosztaná a történetet szívesen olvasom !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!