Kora szülött babáról írnátok sikertörténeteket? Hány hétre született? Leginkább 24 hetes babára lennék kíváncsi.
Tegnap előtt beszélgettem egy kismamával, aki veszélyeztetett terhes volt. Együtt vártunk az orvosunkra órákig. Mikor megjött a doki, megvizsgálta, és közölte a kismamával, h. bent kell maradnia a kórházban, mert nagyon feszes a méhe, a méhlepénye nagyon lent van, és kő kemény a hasa, bent kell maradnia a szülőszobán, kap vénásan magnéziumot. Tagnap előtt este meg is kapta az adag mg-t, de már akkor este elkezdett vérezni. Szólt, a szülésznőnek, h. vérzik, de túl nagy jelentőséget nem fordítottak rá, mivel korábban is vérzett már. (Ezért volt veszélyeztetett) Az éjjel, elkezdett fájni a hasa, a dereka, már már szinte elviselhetetlenül. Erre azt mondták,h. biztos azért mert tágul a méhe a magnéziumtól. Nem vizsgálták meg a méhszáját, mivel azelőtt délelőtt az orvosunk teljesen zártnak ítélte. Tegnap délelőtt 7 órakor elfolyt az anyukának a magzatvize, és 7 óra 17 perckor megszületett az ő 500 grammos kisfia. Pont 24 hétre. A kisfiú közepes fokú agyvérzésen esett át, de jól van, inkubátorban. Az anyuka annál rosszabbul lelkileg. Nem tudja feldolgozni, elhinni a történteket. Az orvosunk nem hibázott úgy gondolom, de az anyuka szerint sem, mivel ő a műszakja után hazament, nem gondolta,h. beindulhat a szülés. A kórházban levők nem hívták fel, ő nem tudott, róla,h. a kismamának fájdalmai vannak. Sőt, ha akkor nem fekteti be az anyukát, akkor a babának esélye sem lett volna életben maradni. A hibás az volt, aki nem szólt az orvosnak, ill. aki nem nézett egyszer sem méhszájat. Ha látják, h. tágul, akkor visszatarthatták volna a szülést.
Mindegy, már megtörtént ami megtörtént. A kisfiú nagyon élni akar, az anyukája hangjára folyamatosan mozog. Bár az életben maradás 50%, szeretném, ha írnátok olyan babáról aki ilyen korán született, és életben maradt, és egészséges is lett. Az anyukának szeretném a siker storykat megmutatni, egy kicsit megnyugtatni.
pont ennyi idös vagyok...!!!
csak pozitivan sok sok eröt a babaának mamának és egy birósági eljárást elinditanék az orvoskkal szemben
Szia!
Azt hiszem ennél jobb siker történet nem is kell:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Sok erőt és kitartást a kismamának,és jó egészséget neki és babának.Majd írj néha mi van velük.
35 hkm
Szia én 27 hétre szültem meg császárral.Hétfőn lesz 7 hetes a kisfiam aki 480 grammal született meg szerencsére nincsen semmi baja és már 1060gramm :) .
Nagyon szorítok az anyukának meg a picinek is soha ne adja fel .
Én a kisfiamból merítettem és merítek erőt minden nap mert hihetetlen erő és kitartás van ezekven a pici babákban :) .
Nagyon drukkolok nekik,hogy ne legyen semmi baja a picinek.
Ha érdekelne valami írj privátban és szívesen segítek :) .
Sogórnőm kisfia 560 grammal született. Most 7 éves eleven kisfiú! Iskolába jár nagyon okos. Igaz kisebb a társainál, növekedési hormont kap és szemüveges de ezen kívül semmi baja.
Kitartás és sok sikert neki!
31 h km
Nem baj nagyon büszke vagyok rá köszönöm :)
Remélem sok erőt ad nekik a történetünk :)
Szomszédom tavasszal láttam, mintha terhes lenne, domborodott a hasa.
Egész nyáron nem találkoztunk, majd nyár végén, majd csak egyszer szembe találkoztam vele, és látom tolja a babát!
24 hétre született majdnem fél kilóval a fia.
Mikor láttam, a kisfiút, 6 kg volt, de akkora volt, mint az időre született társai, és szerencsére Makk egészséges, szép nagyhajú baba!
"Nem vizsgálták meg a méhszáját"
Azért nem vizsgálják olyankor a méhszájat, mert pont attól indulhat be a szülés, ha odanyúlkálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!