Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik kismamák, nem érzitek az...

Akik kismamák, nem érzitek az eddiginél bizonytalanabbnak a jövőt?

Figyelt kérdés
Milyen módon tudjátok kezelni a szorongást a háborútól, világválságtól, járványoktól? (Ha éreztek ilyet:)
2022. júl. 15. 07:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
92%

Attól, hogy szorongok, nem lesz jobb. Felelősen vállaltuk ezt a gyerkőcöt, biztos anyagiakra. Ha nincsenek külső problémás tényezők is beüthet a krach, történik valami a férjemmel, elveszíti az állását, tönkremegy a házasságunk, vagy mit tudom én... ami befolyással lehet negatív értelemben az anyagi és érzelmi biztonságunkra.

Amondó vagyok, amikor az ember tervez, vegyen számításba minden "mivan ha" szitut. Majd ezután engedd el, főleg amire nincs ráhatásod.

És akkor a közhely durrogtatás, hogy nincs ideális időpont...

A nagymamám születése előtt került dédipapám hadifogságba. 4 éves volt, amikor hazatért, addig azt sem tudták él-e még. Az élet ment tovább.

A másik nagyim 7 éves volt, amikor a 14 éves nővérét minden ok nélkül szíven lőtték mellette orosz katonák. Az élet szintén ment tovább.

Ehhez képest szerintem mi nagyjából jelenleg kánaánban élünk és semmi okunk a szorongásra. Fel kell nőni és egyéni szinten kezelni az egyéni nehézségeket, amik szembejönnek a felsorolt szituk miatt.

2022. júl. 15. 16:02
 12/13 anonim ***** válasza:
92%
Én pl. decemberben, amikor kiderült hogy terhes vagyok, szó sem. volt arról, hogy majd háború, világválság meg ekkora infláció lesz. Pár hónap alatt is rengetegett fordult a világ, én pedig mindjárt szülök. Felesleges már parázni ezen.
2022. júl. 15. 19:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem örülök a helyzetnek, de nem szorongok. 34 évesen vállaltuk most az első gyereket. Eddig megalapoztuk az életünket, nem is akartuk előbb. Van egy biztonsági hálónk anyagi és munkatapasztalati értelemben. Nyelveket beszélünk, rugalmasak vagyunk. Nem féltem magunkat, megoldjuk.
2022. júl. 16. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!