Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik kismamák, nem érzitek az...

Akik kismamák, nem érzitek az eddiginél bizonytalanabbnak a jövőt?

Figyelt kérdés
Milyen módon tudjátok kezelni a szorongást a háborútól, világválságtól, járványoktól? (Ha éreztek ilyet:)
2022. júl. 15. 07:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

A válságtól, az elszálló energiaáraktól (esetleges energiahiánytól) és az infláció hatásaitól igen.

Még lombikozás közben is felmerült bennem, mennyire jó ez az időzítés...

Aztán arra jutottam, mindig lehet valami, ami miatt nem jókor van a családalapítás. Ahogy a pszichológusom mondta: "minden elmúlik, semmi sem tart örökké".

Ez a rosszra is vonatkozik. Nekem nincs további 5-10 évem kivárni, mi lesz.

2022. júl. 15. 07:41
 2/13 anonim ***** válasza:
48%

2009-ben lettem 18 éves, mikor beütött a válság. Rossz családi körülmények miatt menekülnöm kellett albérletbe, alig volt munka, ha talált valamit az ember az is ideiglenes volt, sokszor csak kenyeret meg tésztát ettem, hogy tudnám fizetni az albérleti szobát. Mellette egyetemen tanultam levelezőn, hogy jussak valamire. Nagyon sz*r munkákat csináltam.

Találkoztam a férjemmel, kimentünk külföldre, ott megint volt 2-3 munkánk, én már nem is hiszek abban, hogy létezik igazán hosszútávú munkahely, ezért mindenre készülök.

Akkor vállaltunk gyereket, amikor lett saját ingatlanunk és van fixen 2,5 millió forint megtakarításunk, amire úgy tekintünk, mintha nem lenne, ezt nem költjük el semmire, se felújításra, se másra, amire kéne. Arra van félrerakva, hogy ha valami komolyabb gond beüt, megéljünk egy ideig, míg megoldjuk.

Így is szorongok néha, de kevésbé. Ha nem vagy milliomos, sajnos @ldozatot kell hozni, külföldre menni, sokat spórolni és nem 24-25 évesen gyereket vállalni, hanem 30 évesen, addig az anyagiakat dolgozni gőzerővel.

2022. júl. 15. 07:42
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Attól semmi nem lesz jobb, ha szorongok. A gyerekemnek boldog gyerekkort akarok biztosítani, ahhoz az kell, hogy ne legyek idegbeteg. Megoldunk mindent. Családi ház valószínüleg nem lesz, de kit erdekel. Egy nagyobb lakás pár ev múlva. Asdig is nyugalom, ha kell, spórolás, Balcsi a külföldi nyaralás helyett. Nem lesz olyan borzasztó.
2022. júl. 15. 07:56
 4/13 anonim ***** válasza:
63%
Nem vagyok kismama, de hátha nem baj, hogy írok. Nekünk van egy 7 hónapos gyerkőcünk :) én a kistesó projektnél gondolkozok el egyre sűrűbben, hogy mi legyen majd. A vírus miatt nem, de a válság miatt annál jobban arra hajlok, hogy egyáltalán nem kell sietni :/
2022. júl. 15. 08:53
 5/13 anonim ***** válasza:
22%
4-es, pedig ha válság jön, jobb cseden, gyerek kihúzni. Az mondhatni biztosabb, mint a munahely.
2022. júl. 15. 08:55
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Én szorongó típus vagyok. Az összes ma fennálló probléma előtt is bizonytalan voltam a gyerekvállalásban. Erre most, hogy eljutottunk odáig, hogy rendben, vágjunk bele, kezd lecsengeni a vírus is, jött a háború, infláció, áremelkedés stb. Naná, hogy elgondolkoztam, hogy biztos jól időzítettünk-e… De egyrészt már mindegy, nem tudom visszacsinálni, másrészt a bármikor jöhet bármi váratlan. Megtesszük amit tudunk és reméljük a legjobbakat.
2022. júl. 15. 09:15
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Itt a gyerek már a pocakban, semmin nem fog segíteni, ha én idegeskedek. Van megtakarításunk valamennyi, van tető a fejünk felett, van mit ennünk, ha valami katasztrófa ütne be, van “b” terv tető, ahová mehetünk és mindketten látjuk azt, ha a szükség úgy hozza hol tudunk szorítani még a nadrágon. Sokan élnek nálunk sokkal rosszabb helyzetben mégis boldogan. Nekünk a boldogság az első, hogy a gyermekünknek vidám gyerekkora legyen. Mi szerencsések vagyunk.
2022. júl. 15. 09:17
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Dehogynem! évek óta várom az ideális szülési helyzetet. Először covid, aztán háború, most válság. Amúgy meg sosincs olyan, hogy ideális. Nincs új a nap alatt, vannak járványok, háborúk, válságok, az emberek szülnek. Nem szabad egy ideális időpontot várni, ha az alap dolgaitok megvannak: van tető a fejetek felett, van egy normális bevételi forrásotok, egészségesek vagytok.
2022. júl. 15. 10:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem szorongok, csak a baba megszületésére koncentrálok (pár hét).

Azzal semmi nem lesz jobb, ha tele sipákolom az internetet meg mindent, pláne szorongásal...

A férjem elkezdett erről beszélni, de le is állítottam, hogy majd mikor itt lesz annak az ideje, akkor visszatérünk rá.

2022. júl. 15. 11:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem. Persze, érzem, hogy a pénzem egyre kevesebbet ér, de őszintén szólva ha vissza is kell fogni a költekezést, komoly anyagi gondom szerencsére nem nagyon lesz, ahhoz össze kéne omlania az egész jelenlegi világrendnek.

Háború szerintem itt nem lesz. Eu és Nato tagok vagyunk, kihajtani szerencsére nem tudnak, annyira meg talán a jelenlegi vezetésünk sem hülye, hogy önként csináljon egy huxitot. Ha mégis, akkor meg úgyis lelép innen mindenki aki teheti.

A járványok még a legreálisabb félelem, tegnap is tömött koncerten voltam, azért picit ott volt a fejemben a gondolat, hogy terhesen remélem nem kapom el a covid semmilyen ezredik verzióját. Meg ugye mondják, hogy olvadnak a jéghegyek, ki tudja milyen ősvírusok fognak onnan kiszabadulni. De bízom az orvostudományban.

Összességében a helyzet szar, de az3rt volt szarabb is, kb eddig mindig a történelem során. Nagyapámat pl anno sírva adta a lelencbe a dédnagyanyám, mert az éhenhalás szélén álltak. Aztán mikor kicsit jobb lett a helyzet, kivette, és az élet ment tovább. Mi azért ehhez képest baromi nagy kényelemben élünk.

2022. júl. 15. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!