Előzékenység idegenektől. Tapasztaljátok valamennyire? Vagy úgy csinálnak, mintha nem látnák a pocakotokat.
nekem még nincs észrevehető pocakom (14 hetes vagyok), de már a napokban is közönnyel találtam magam szemben. és sajnos ezt látom pl. buszon más kismamák irányába.
az én sztorim nem túl extra, mégis kicsit idegesített az adott szituációban:
ultrahangra mentem és a váró tele volt, nem tudtam leülni. de többek között azért, mert egy nő (aki a kísért valakit) a mellette lévő széken tárolta a cuccait. megálltam az uh bejárat előtt és nekidőltem a falnak, nem jutott eszébe átadni a helyet. jó, hogy nincs még pocakom, de azt hiszem eléggé sejthető, hogy miért vagyok ott.
Azt tudom egyébként, hogy 6 hónapos terhességi kortól a kórházban biztos, hogy nem kell végigállni a sort a kismamának, ez egy törvény-szabály, nyugodtan előre lehet menni szó nélkül.
De, azt nem tudom, hogy érvényes-e ez más sorra? Pl. hivatalban, stb. Van-e ilyen törvény? Mert szerintem lennie kellene valami ilyesminek.
Elolvastam a hozzászólásokat, és nagyon örülök, hogy vannak jó tapasztalatok is. Sajnos én ezt nem mondhatom el. Budapesten élek, és ennél tahóbb városi embereket még nem láttam!
A pálmát az viszi, mikor egyszer éjszakai busszal mentünk haza a férjemmel rokonlátogatásból. Sokan voltak a buszon, álltunk, az egy dolog, hogy mindenki aki ült, elfordította a fejét és kibámult az ablakon, pedig 7 hónapos terhes voltam. Azt viszont már a férjem se nyelte le mikor a mellettünk álló rocker fószer 40-50 közötti, mikor felállt valaki a közvetlen mellettünk levö ülöhelyröl, villámgyorsan leült elöttem! Férjem felháborodottan ráförmedt, hogy ugye nem terhes a feleségem?! Aztán szabadkozott hogy nem látta stb. és így felállt.
De általában lesz@rják, hogy terhes-e az illetö vagy nem.
Egyetlen kellemes tapasztalatom van, mikor a villamoson egy huszonéves csajszi átadta nekem a helyet. De mint késöbb kiderült, neki is pici gyereke van, tehát ö tisztában volt vele, hogy ez mivel jár.
Ez van sajnos, örülök, hogy már megszületett a picim, mert pocakosan a közlekedés maga volt a pokol :((
22/N
Első babával nekem voltak pozitív élményeim.Egyszer már nagy hassal mentem a postára,állt a sor,és kedvesen mindenki előre engedett.Örültem neki.
Mikor már megvolt a pici,bementem a Elektromos Művekhez,millióan voltak.Fiam két-három hónaposan a kezembe,mert kocsival jártam/járok mindenhova,nem vittem babakocsit.A biztonsági őr szólt az egyik ügyintézőnek,h vegyen már előre,ne kelljen a gyerekkel órákat várnom.Ha hallotátok volna a megjegyzéseket mögöttem az öregektől, "Hogy ez most jött,direkt gyerekkel,h előre engedjék,mi meg órák óta itt várunk,stb..." Azt hittem leköpöm őket...Undorító.
Most a kistesóval eddig semmi figyelmet nem vettem észre.16 hetesen rendesen látszik a hasam,főleg feszülős tunikába,és sehol nem engednek előre esetleg.Oké,nem várom el,mert elég türelmes ember vagyok.De gondoltam,h a fogorvosnál,vagy a postán előre engednek...
Üdv nektek.
Eddigi tapasztalatok:
18 hetesen, még azt hittem, hogy semmi nem látszik a kabát alatt egy fiatal férfi adta át a helyet. Ahogy felszálltam, automatikusan pattant föl. Ez nagyon jól esett, komolyan mondom, a napom bearanyozta. Csak magáért a gesztus miatt.
Azóta viszont semmi újat nem tudok mondani, csak rosszat.
Most 21 hetes vagyok, feszül rendesen a kabátom, ami világos színű, ha valaki nem vak, szerintem láthatja, hogy mi a helyzet. Nagyon sokszor tömött buszon, villamoson utazom, gyakran az ajtóban állva sikerül fölférnem. Amiket most tapasztalok:
becsukott szem, néz ki az ablakon, vagy csak szimplán bámulja a hasam. Fiatal lányok, férfiak is elnézik, hogy álljak mellettük a tömött buszon/villamoson. Pl. tegnap is egy ilyen szituáció volt és a hab a tortán, hogy a villamos akkorát fékezett, hogy alig tudtam megtartani magam, a tömeg meg zúdult rám. Olyan szívdobogást kaptam és ideges lettem ez után. Arra gondoltam, hogy ha egyszer az emberek bunkósága miatt fogok egy akkorát tanyálni, hogy a babámnak baja esik, azt soha nem bocsájtom meg.
Természetesen utána is utaztam állva tovább, egészen a végállomásig közel 10 megállónyit.
A pécsi szülészeti klinika ultrahang várójában napi jelenség az ilyen.
Kisérő apuka ott ül a terhes párja mellett a széken...estleg újságot olvas, a terhes nők mint én is (30 hetesen) támasztom a falat, mert nem képes átadni a helyet. Amúgy egyébként én sajna elég sokat járok oda, de még 1x sem tapasztaltam olyat hogy a kismama rászólna a párjára hogy álljon fel.
.....végülis nekiki pihenni kell nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!