Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előzékenység idegenektől....

Előzékenység idegenektől. Tapasztaljátok valamennyire? Vagy úgy csinálnak, mintha nem látnák a pocakotokat.

Figyelt kérdés

nekem még nincs észrevehető pocakom (14 hetes vagyok), de már a napokban is közönnyel találtam magam szemben. és sajnos ezt látom pl. buszon más kismamák irányába.

az én sztorim nem túl extra, mégis kicsit idegesített az adott szituációban:

ultrahangra mentem és a váró tele volt, nem tudtam leülni. de többek között azért, mert egy nő (aki a kísért valakit) a mellette lévő széken tárolta a cuccait. megálltam az uh bejárat előtt és nekidőltem a falnak, nem jutott eszébe átadni a helyet. jó, hogy nincs még pocakom, de azt hiszem eléggé sejthető, hogy miért vagyok ott.

2010. szept. 21. 09:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Kisvárosban élek.Eger 11.00vagyok
2010. szept. 21. 11:01
 12/33 anonim ***** válasza:

Azt tudom egyébként, hogy 6 hónapos terhességi kortól a kórházban biztos, hogy nem kell végigállni a sort a kismamának, ez egy törvény-szabály, nyugodtan előre lehet menni szó nélkül.

De, azt nem tudom, hogy érvényes-e ez más sorra? Pl. hivatalban, stb. Van-e ilyen törvény? Mert szerintem lennie kellene valami ilyesminek.

2010. szept. 21. 11:19
 13/33 A kérdező kommentje:
a vizsgálatoknál ez szépen meg is van oldva. de ez nem az embereken múlik, hanem a kórház szervezettségén. ennek nagyon örültem is, pl. vérvételnél külön sor van a cukrosoknak, a gyerekeknek és a kismamáknak
2010. szept. 21. 11:22
 14/33 anonim ***** válasza:

Elolvastam a hozzászólásokat, és nagyon örülök, hogy vannak jó tapasztalatok is. Sajnos én ezt nem mondhatom el. Budapesten élek, és ennél tahóbb városi embereket még nem láttam!

A pálmát az viszi, mikor egyszer éjszakai busszal mentünk haza a férjemmel rokonlátogatásból. Sokan voltak a buszon, álltunk, az egy dolog, hogy mindenki aki ült, elfordította a fejét és kibámult az ablakon, pedig 7 hónapos terhes voltam. Azt viszont már a férjem se nyelte le mikor a mellettünk álló rocker fószer 40-50 közötti, mikor felállt valaki a közvetlen mellettünk levö ülöhelyröl, villámgyorsan leült elöttem! Férjem felháborodottan ráförmedt, hogy ugye nem terhes a feleségem?! Aztán szabadkozott hogy nem látta stb. és így felállt.

De általában lesz@rják, hogy terhes-e az illetö vagy nem.

Egyetlen kellemes tapasztalatom van, mikor a villamoson egy huszonéves csajszi átadta nekem a helyet. De mint késöbb kiderült, neki is pici gyereke van, tehát ö tisztában volt vele, hogy ez mivel jár.

Ez van sajnos, örülök, hogy már megszületett a picim, mert pocakosan a közlekedés maga volt a pokol :((

22/N

2010. szept. 21. 11:53
 15/33 anonim ***** válasza:
Szerencsére én autóval járok, de a tesóm mesélte, hogy a BKV-n neki soha nem adták át a helyet, 9 hónaposan sem. Szerintem, nem mindig azért van, mert nem akarják átadni, hanem sokan nem figyelnek oda. Pl. tesóm 9 hónaposan állt a buszon és egy srác a barátnőjével vagy 2 megállóig nézték, aztán megkérdezték, hogy elnézést, le akar-e ülni, azért nem szóltak ennyi ideig, mert nem akarták megbántani, ha esetleg nem terhes, szimplán nagy a hasa. Azért egy 9 hónaposnál látszik, hogy ez olyan has, főleg, hogy a tesóm normális testalkatú:) Sokan nem tudják tényleg. Vannak jó tapasztalatok is, de sokkal kevesebb.
2010. szept. 21. 12:06
 16/33 anonim ***** válasza:
Én 18 hetes vagyok, szépen gömbölyödik is a pocim. Kb. 1-2 hete már többször előfordult, hogy előreengedtek itt-ott (pláza mosdónál többször is). Szóval velem előzékenyek az emberek. Mondjuk a vérvételi laborban én rászóltam két 15 év körüli csajszira, hogy legyenek már olyan kedvesek és ugorjanak fel. Aztán persze nem ültem le, mert jött két idős néni, átengedtem nekik.
2010. szept. 21. 12:35
 17/33 anonim ***** válasza:

Első babával nekem voltak pozitív élményeim.Egyszer már nagy hassal mentem a postára,állt a sor,és kedvesen mindenki előre engedett.Örültem neki.

Mikor már megvolt a pici,bementem a Elektromos Művekhez,millióan voltak.Fiam két-három hónaposan a kezembe,mert kocsival jártam/járok mindenhova,nem vittem babakocsit.A biztonsági őr szólt az egyik ügyintézőnek,h vegyen már előre,ne kelljen a gyerekkel órákat várnom.Ha hallotátok volna a megjegyzéseket mögöttem az öregektől, "Hogy ez most jött,direkt gyerekkel,h előre engedjék,mi meg órák óta itt várunk,stb..." Azt hittem leköpöm őket...Undorító.

Most a kistesóval eddig semmi figyelmet nem vettem észre.16 hetesen rendesen látszik a hasam,főleg feszülős tunikába,és sehol nem engednek előre esetleg.Oké,nem várom el,mert elég türelmes ember vagyok.De gondoltam,h a fogorvosnál,vagy a postán előre engednek...

Üdv nektek.

2010. szept. 21. 17:35
 18/33 A kérdező kommentje:

Eddigi tapasztalatok:

18 hetesen, még azt hittem, hogy semmi nem látszik a kabát alatt egy fiatal férfi adta át a helyet. Ahogy felszálltam, automatikusan pattant föl. Ez nagyon jól esett, komolyan mondom, a napom bearanyozta. Csak magáért a gesztus miatt.

Azóta viszont semmi újat nem tudok mondani, csak rosszat.

Most 21 hetes vagyok, feszül rendesen a kabátom, ami világos színű, ha valaki nem vak, szerintem láthatja, hogy mi a helyzet. Nagyon sokszor tömött buszon, villamoson utazom, gyakran az ajtóban állva sikerül fölférnem. Amiket most tapasztalok:

becsukott szem, néz ki az ablakon, vagy csak szimplán bámulja a hasam. Fiatal lányok, férfiak is elnézik, hogy álljak mellettük a tömött buszon/villamoson. Pl. tegnap is egy ilyen szituáció volt és a hab a tortán, hogy a villamos akkorát fékezett, hogy alig tudtam megtartani magam, a tömeg meg zúdult rám. Olyan szívdobogást kaptam és ideges lettem ez után. Arra gondoltam, hogy ha egyszer az emberek bunkósága miatt fogok egy akkorát tanyálni, hogy a babámnak baja esik, azt soha nem bocsájtom meg.

Természetesen utána is utaztam állva tovább, egészen a végállomásig közel 10 megállónyit.

2010. nov. 10. 09:44
 19/33 anonim ***** válasza:

A pécsi szülészeti klinika ultrahang várójában napi jelenség az ilyen.

Kisérő apuka ott ül a terhes párja mellett a széken...estleg újságot olvas, a terhes nők mint én is (30 hetesen) támasztom a falat, mert nem képes átadni a helyet. Amúgy egyébként én sajna elég sokat járok oda, de még 1x sem tapasztaltam olyat hogy a kismama rászólna a párjára hogy álljon fel.

.....végülis nekiki pihenni kell nem?

2010. nov. 10. 09:52
 20/33 A kérdező kommentje:
Nekem is az jutott eszembe, hogy ha a férjem lenne ilyen figyelmetlen, (még nem fordult elő) akkor biztos szólnék neki. Ilyenkor legalább a feleségnek kéne kiállni a másik kismama nevében.
2010. nov. 10. 09:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!