Terhes vitamin?
Ajánljatok nekem terhes vitamint. Tegnap lett pozitív a tesztem:)
illetve, hogy a vitamin mellé mit szedjek (?)
Igen? Akkor pl miért írja egy sima 1600-as D vitamin betegtájékoztatója is ezt:
Terhesség
Ajánlások szerint a terhesség alatti rendszeres D-vitamin bevitel nem haladhatja meg a napi 600 NE adagot. Ezért a javasolt adagolás másnaponta 1/2 tabletta, ami megfelel naponta 400 NE adagnak. Terhesség alatt a D-vitamin tartalmú multivitamin készítmények (beleértve a magzatvédő komplex készítményeket is), valamint étrend-kiegészítők és a Vita-D3 Béres 1600 NE tabletta együttes alkalmazása fokozott óvatosságot igényel.
Vagy ebből egy idézet a végén:
Ügyelni kell azonban, hogy se a D-, se az A-vitamint ne adagoljuk túl: előbbi miatt felborulhat a kalcium-foszfát egyensúly, ami csontredukcióhoz vezethet, utóbbi pedig nagy mennyiségben teratogén, vagyis torzszülést eredményezhet.
Szerintem ahhoz,hogy bármilyen vitamint valaki túladagoljon jó nagy dózisban kell szednie.A terhes vitaminokban pedig biztos,hogy a napi megengedettnél nincs több.
Van aki nem szed semmilyen vitamint csak a folsavat+magnéziumot. Van aki csak a terhes vitamint+magnéziumot.És vannak szélsőséges esetek akik a terhes vitamint+folsavat+magnéziumot+ vagy 10 féle vitamint képesek bevenni,biztos ami biztos alapon.Na utolsónál el tudom képzelni,hogy valamit túladagol.És van ilyen,már nem egyszer olvastam.
Amit az első írt azt javasolta nekem is az orvosom.
Vitagamma plusz folsav. Nekem is mégcsak a terhességi teszt mutatott pozitívat, szóval azt mondta amíg orvos nem erősítette meg, addig ezeket szedhetem.
Plusz próbálok egészségesen enni, zöldségeket, gyümölcsöket is enni.
Mi történt azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!