Terhes vitamin?

Figyelt kérdés

Ajánljatok nekem terhes vitamint. Tegnap lett pozitív a tesztem:)

illetve, hogy a vitamin mellé mit szedjek (?)

2022. júl. 8. 20:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%

Igen? Akkor pl miért írja egy sima 1600-as D vitamin betegtájékoztatója is ezt:

Terhesség

Ajánlások szerint a terhesség alatti rendszeres D-vitamin bevitel nem haladhatja meg a napi 600 NE adagot. Ezért a javasolt adagolás másnaponta 1/2 tabletta, ami megfelel naponta 400 NE adagnak. Terhesség alatt a D-vitamin tartalmú multivitamin készítmények (beleértve a magzatvédő komplex készítményeket is), valamint étrend-kiegészítők és a Vita-D3 Béres 1600 NE tabletta együttes alkalmazása fokozott óvatosságot igényel.

2022. júl. 8. 21:56
 12/22 anonim ***** válasza:
27%

[link]

Vagy ebből egy idézet a végén:

Ügyelni kell azonban, hogy se a D-, se az A-vitamint ne adagoljuk túl: előbbi miatt felborulhat a kalcium-foszfát egyensúly, ami csontredukcióhoz vezethet, utóbbi pedig nagy mennyiségben teratogén, vagyis torzszülést eredményezhet.

2022. júl. 8. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Mert ezek sok évtizeddel ezelőtti, a mai tudásanyaghoz képest erősen hiányos ismereteken alapulnak. Régóta, de a Covid óta különösen témája ez az orvostudományi párbeszédnek, hogy miért forognak még mindig ilyen elavult ajánlások a D-vitaminról. Persze ezeknek sokszor csak adminisztrációs oka van: nehéz lecserélni a régi szövegeket.
2022. júl. 8. 23:29
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Arról van szó, hogy se az egészséges, se a halott ember nem jó üzleti szempontból. A beteg az igazi! 😉 Tehát hallgassatok csak a hivatalos ajánlásokra, és szedjetek 500 mg C vitamint, meg 600 NE D-t, kell az alapanyag a gyógyszergyártóknak. ☺️
2022. júl. 9. 09:03
 15/22 anonim ***** válasza:

[link]

Na akkor itt egy másik mennyire fontos a megfelelő D vitamin szint.

2022. júl. 9. 09:24
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Egy ismerősöm gyereke A vitamin túladagolàs miatt lett fogyatékos.
2022. júl. 9. 09:58
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ahhoz,hogy bármilyen vitamint valaki túladagoljon jó nagy dózisban kell szednie.A terhes vitaminokban pedig biztos,hogy a napi megengedettnél nincs több.

Van aki nem szed semmilyen vitamint csak a folsavat+magnéziumot. Van aki csak a terhes vitamint+magnéziumot.És vannak szélsőséges esetek akik a terhes vitamint+folsavat+magnéziumot+ vagy 10 féle vitamint képesek bevenni,biztos ami biztos alapon.Na utolsónál el tudom képzelni,hogy valamit túladagol.És van ilyen,már nem egyszer olvastam.

2022. júl. 9. 14:04
 18/22 anonim ***** válasza:

Amit az első írt azt javasolta nekem is az orvosom.

Vitagamma plusz folsav. Nekem is mégcsak a terhességi teszt mutatott pozitívat, szóval azt mondta amíg orvos nem erősítette meg, addig ezeket szedhetem.

Plusz próbálok egészségesen enni, zöldségeket, gyümölcsöket is enni.

Mi történt azóta?

2022. júl. 12. 10:14
 19/22 A kérdező kommentje:
Semmi különös, 2 hét múlva megyünk dokihoz. Azóta Dr.Czeizel 1 vitamint+magnéziumot szedek
2022. júl. 12. 11:28
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Te nem félsz egyébként? Valamiért bennem akkora félelem van hogy elveszítem, vagy valami történik pedig nem is volt tervezve.
2022. júl. 12. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!