Ikreknek nevek? Elvileg fiú mindkettő. Lőrinc Jakab Szerintem nem passzol egymáshoz, ezért várok ötleteket vagy az egyikhez, vagy a másikhoz.
"Amire figyelni kell ilyenkor, az az, hogy azért túlságosan hasonló ne legyen a két név, vagyis ne csak egy-két betűben térjen el, ne legyen összekeverhető. Illetve a másik dolog az egyenrangúság: ne legyen az egyik sokkal hosszabb, elegánsabban hangzó, sokkal különlegesebb, sokkal ritkább a másiknál."
Tetszik ez a leírás. Viszont én nem találtam az utolsó mondatnak megfelelőnek a Lőrinc-Jakab párosítást, meglepődtem a sok pozitív visszajelzésen.
Ami még tetszik, csak apukának nem biztos: Medárd-Szilárd
Csak a Szilárd határeset a vezetéknévhez.
Utolsó: mikorra várod, és tudod, már hogy mik lesznek?
Utolsó vagyok,
Szerintem nem tér el sokban a Lőrinc és a Jakab olyan értelemben, hogy az egyik ritkább lenne mint a másik, bár annyira nem vagyok otthon ebben a témában. De egyik sem gondolnám hogy elcsépelt lenne manapság.
A Medárd-Szilárd nekem azért tetszik kevésbé, mert rímelnek. De az a lényeg hogy nektek tetsszenek a nevek, mások véleménye nem számít.
14 hetes vagyok, fiúk lesznek elvileg, volt a sima genetikai uh és kombinált teszt is, mindkettőn ugyanezt mondták, szóval szeretném elhinni. 😄
Én szerintem értem, hogy a Lőrinc olyan ügyvezető-igazgatósan hangzik, a Medárd pl olyan hadvezéresnek, a Jakab olyan egyszerű sima földművelősnek, a Szilárd olyan halászlegényesnek pl.
Itt vannak a javaslataim:
Lőrinc Szilárd és Medárd Jakab
vagy
Lőrinc Jakab, és Medárd Szilamér
Remélem, jókat írtam. Ha nemjó, akkor bocsi.
nekem, ha ikreim lennének, én olyan neveket adnék, amiknek egy nap van a névnapja. Pl. Kristóf, Jakab az nagyon tetszik. Vagy Arnold, Levente.
Esetleg egymás utáni nap, Pl. Nándor, Vendel.
De inkább az egy napos, az jobban tetszik.
De ez én vagyok :-)
És nem lesznek ikreim. Sajnos. :-)
Utolsó hozzászólótól eltérően én úgy
választanék nevet hogy ne essen egy napra a névnapjuk hogy legyen egy saját napjuk ami csak az övé amin nem kell osztozkodni.
Egyetértek, eleve a születésnapjuk is egyszerre van, ha egypetéjűek akkor a kinézetük is egyezik.
Legyen már egy olyan napjuk, amin nem kell osztozni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!