Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikreknek nevek? Elvileg...

Ikreknek nevek? Elvileg fiú mindkettő. Lőrinc Jakab Szerintem nem passzol egymáshoz, ezért várok ötleteket vagy az egyikhez, vagy a másikhoz.

Figyelt kérdés
2022. júl. 7. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hasonló "súlyú" nevek, teljesen jók.
2022. júl. 8. 12:12
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
Nekem is ikreim lesznek, és eszembe se jutna egymáshoz passzoló neveket adni nekik, szerintem az nagyon idétlen. 😄 Tehát amiket elsőre leírtál, szerintem jók, ha mindkettő passzol a vezetéknévhez.
2022. júl. 8. 18:46
 13/20 A kérdező kommentje:

"Amire figyelni kell ilyenkor, az az, hogy azért túlságosan hasonló ne legyen a két név, vagyis ne csak egy-két betűben térjen el, ne legyen összekeverhető. Illetve a másik dolog az egyenrangúság: ne legyen az egyik sokkal hosszabb, elegánsabban hangzó, sokkal különlegesebb, sokkal ritkább a másiknál."

Tetszik ez a leírás. Viszont én nem találtam az utolsó mondatnak megfelelőnek a Lőrinc-Jakab párosítást, meglepődtem a sok pozitív visszajelzésen.

Ami még tetszik, csak apukának nem biztos: Medárd-Szilárd

Csak a Szilárd határeset a vezetéknévhez.

Utolsó: mikorra várod, és tudod, már hogy mik lesznek?

2022. júl. 8. 19:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok,

Szerintem nem tér el sokban a Lőrinc és a Jakab olyan értelemben, hogy az egyik ritkább lenne mint a másik, bár annyira nem vagyok otthon ebben a témában. De egyik sem gondolnám hogy elcsépelt lenne manapság.

A Medárd-Szilárd nekem azért tetszik kevésbé, mert rímelnek. De az a lényeg hogy nektek tetsszenek a nevek, mások véleménye nem számít.

14 hetes vagyok, fiúk lesznek elvileg, volt a sima genetikai uh és kombinált teszt is, mindkettőn ugyanezt mondták, szóval szeretném elhinni. 😄

2022. júl. 8. 19:38
 15/20 1112 ***** válasza:
100%

Én szerintem értem, hogy a Lőrinc olyan ügyvezető-igazgatósan hangzik, a Medárd pl olyan hadvezéresnek, a Jakab olyan egyszerű sima földművelősnek, a Szilárd olyan halászlegényesnek pl.

Itt vannak a javaslataim:

Lőrinc Szilárd és Medárd Jakab

vagy

Lőrinc Jakab, és Medárd Szilamér

Remélem, jókat írtam. Ha nemjó, akkor bocsi.

2022. júl. 14. 22:19
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó, jól leírtad, amire gondoltam.
2022. júl. 15. 14:30
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Péter és Pál
2022. aug. 6. 15:20
 18/20 anonim ***** válasza:
71%

nekem, ha ikreim lennének, én olyan neveket adnék, amiknek egy nap van a névnapja. Pl. Kristóf, Jakab az nagyon tetszik. Vagy Arnold, Levente.

Esetleg egymás utáni nap, Pl. Nándor, Vendel.

De inkább az egy napos, az jobban tetszik.

De ez én vagyok :-)

És nem lesznek ikreim. Sajnos. :-)

2022. nov. 10. 10:45
 19/20 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó hozzászólótól eltérően én úgy

választanék nevet hogy ne essen egy napra a névnapjuk hogy legyen egy saját napjuk ami csak az övé amin nem kell osztozkodni.

2022. nov. 10. 16:14
 20/20 anonim ***** válasza:
65%

Egyetértek, eleve a születésnapjuk is egyszerre van, ha egypetéjűek akkor a kinézetük is egyezik.

Legyen már egy olyan napjuk, amin nem kell osztozni…

2022. nov. 10. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!