Vizesedés ellen tényleg a folyadékbevitel csökkentése ajánlott?
A védőnő azt mondta, csökkentsem a folyadékbevitelemet, de a környezetem szerint hülyeség.
Most utána néztem, és tényleg ezt írják:
Amikor a tünetek jelentkeznek, a legtöbb kismama csökkenti az elfogyasztott folyadék mennyiségét, mivel úgy gondolja, ezáltal a vizesedés csökkenthető, megállítható. Sajnos ez nem igaz.
A csökkentett folyadékbevitel éppen ellenkező hatást válthat ki: a szervezet még jobban visszatartja a vizet, és fokozottabbá válik a dagadás mértéke is.
A védőnőd egy idióta.
Igyál nagyon sokat.
Polcold fel a lábaidat és tegyél rá borogatást.
Lemenni nem fog nagyon a dagadás de valamennyit segít, jót tesz.
Vizesedősbtípus vagyok, főleg nyáron.
Nekem egyszer úgy magyarázta az orvos, hogy hajlamosak vagyunk pont akkor jobban vizesedni, ha a szervezet úgy érzi kevés folyadékhoz jut, vagy ritkán jut folyadékhoz, így raktározni kell. Érdemes viszonylag gyakran kortyolgatni.
Azttaaaa
Vizesedésre pont a vízzel lehet segîteni.
3-4 vagy még többel, ha megy ( kètlem)
Kevesebb sóbevitelés a szénhidrátokkal is óvatosabban, elosztva arányosan kell fogyasztani ( estére alvás már ne sokat, mert megköti a vizet)
Szerintem ( remélem) flrebeszélt a védőnőd.
Minnèl kevesebbet iszol annál több vizet kötaz meg..
A magztvíznel is cserélődnie kell.. a veséd úgyis terhelt, plusz lassabba az anyagcsere is, még székrekedésed lesz( ha amúgy nincs is)
Cuki aranyérrel.
—Anyàm borogass!!—
3-4 l
Alvás előtt
Többi érthető.
De úgy felidegelt, hogy kapkodtam.
🫣
Amúgy mondott már hülyeséget máskor is, csak már nem jut eszembe mi volt.
Szóval nagy valószínűséggel nem véletlen mondta... 🙄🙄
Régen volt ilyen, hogy ezt javasolták még orvosok is. De ma már ellenkezőjét :D Szóval igyál jó sokat.
Ami gyengébb vízhajtó (mint a tiltólistás csalán és petrezselyem), az az uborka meg a görödinnye (de utóbbinak nagyon magas a cukortartalma). Szénhidrátot (pékáruk, zacskós rágcsák, klasszikus rizs/krumpli/tészta köretek és cukrosabb gyümölcsök, mint banán, na meg gyümölcslevek) tényleg érdemes kerülni, arányaiban több legyen zöldség és fehérje (hús, hal, tojás, tej, magok), de ezekből viszont bármennyit szabad.
És sétálj sokat, mondjuk ne pont a legnagyobb melegben, de reggel-este egy fél óra-40 perc kilépősen, mert az izommunka segít a pangó nyirkot felfelé pumpálni. És sose üldögélj meg álldogálj sokat, hanem lehetőleg a lábad vagy mozogjon (lábujjhegyre állás jó) vagy legyen a csípődnél magasabban felrakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!