Mikor beszélünk terhességi toxémiáról?
3 tünetnek kell lennie, akkor beszélünk toxémiáról.
-magas vérnyomás
-fehérje a vizetelben
-vizesedés
Nekem 2 tünet volt a 32.heti ultrahangon,de így is 1 hétig bent is fogtak. Sómentes diéta, vérnyomásra gyogyit kaptam
3 tényezőnek kell fennállnia:
-magas, 140/90 feletti vérnyomás
-testszerte ödéma
-fehérjevizelés
Nekem ket testvèrem halt meg magzati korban emiatt és edesanyam életét is csak éppen hogy sikerült megmenteni. A súlyossága nagyon eltero lehet. A legveszelyesebb formánál azonnali csaszarmetszes szükséges sajnos emiatt koraszülött lehet a baba mert olyankor nincs lehetőségük időhúzásra játszani azonnal el kell távolitani a lepènyt.
12. Héten van rá szűrés én megcsinaltattam és sajnos ki is jött egy magas kockázat ezért azóta napi 1 tabl. ASA Protectet szedek. Az orvostudomány mai állása szerint ez az egyetlen terápia ami jelentős mértékben csökkenti az előfordulását ha a terhesség 16. hetèig elkezdik szedni.
A preeclampsia az anyai és a magzati megbetegedések és halálozás egyik fő oka - 76 ezer anya és 500 ezer gyermek halálához vezet a világon évente.
Toxémia során a lepény nem képes annyi tápanyagot és oxigént szállítani, mint amennyire szükség lenne, és ez okoz problémát a magzatnál, a tápanyag és oxigénellátási zavarok miatt lemaradhat a fejlődésben, súlygyarapodása megáll, súlyos esetben lepènyleválás és magzati elhalás következhet be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!