Jól van ez így? Valaki tapasztalat??
Megint utolsó vagyok. Azt írják a neten, hogy a méhlepény elégtelensége miatti növekedés elmaradás a 32.hét körül derül ki, mert addig nagyobb a lepény, mint amire a babának szüksége van, utána viszont nem tudja 100%-ban ellátni. Ilyenkor kórház, megfigyelés, szükség esetén szülés beindítasa, és koraszülött intenzíven ellátják. Az szerintem mindenképp jó, hogy már 1700 g körüli, ott már jók az esélyek. Meg vélhetően elkésve se vagy, mert ezek alapján ennek eddig nem volt hátrányos következménye a babára nézve, de ezután már kellene a fokozott orvosi felügyelet.
Én visszamennék, és mondanám, hogy ezt vizsgálják meg, zárják ki, vagy erősítsék meg, mert nem akarod, hogy baj legyen, az pedig, hogy 3 hétig nem nő, baj. Ha szerintük nem, irják le pecséttel, hogy a 10-i, 20-i, mai uh adatok alapján a terhesség egészséges fejlődésű, ezt nyilván nem merik leírni.
Figyelj, 1700 g,33 hetes (de ha csak 31, akkor is), itt már bármi gáz is lenne, tudnak érdemben reagálni, ezek már nagyon jó kiindulási pontok! Ismerősömnek 800 és 1100 g-mal születtek idő előtt a gyerekeik,ma 19 és 16 évesek, semmi bajuk, csak szemüvegesek. Egy 1700g-os babával már a legrosszabb esetben, ha meg kell születnie idő előtt, akkor is remekül be tudja hozni a lenaradást. De ha ennyi orvos azt mondja, hogy nincs baj, és a lepény jó, akkor nem is kell a legrosszabb eshetőségre készülni. Fokozottabb megfigyelés, és minél tovább nő bent. Aztán majd negnő kint ;)
Azért írj holnap, hogy mit mondtak, én szorítok, hogy találják meg az okot, és legyen megoldás! De ahogy írtam is korábban, szerintem nem a babával van a baj (meg az nyilván már korábban kiderül), max a "kiszolgáló rendszerrel", azt meg könnyebb orvosolni... :)
Sziasztok! Bocsanat,hogy nem irtam!
Elmentem a genetikushoz akirol irtam! A 2het elteres megvan sajnos de az orvos szerint ez a baba hala istennek teljesen egeszseges es genetikailag kicsi. 1912gramm a terhessegem 34.hetben jar a baba meretei szerint csak 32.hetben. Azt mondta ez siman belefer. 2het mulva kontroll uh a biztonsag kedveert. Jol megijesztett az a ket orvos aki a napokban nezegetett… Koszonom szepen hogy irtatok,aggodtatok!! 🙏🥰🥰
Nagyon örülök, ez így mindjárt jobban hangzik. És két hetes eltérés az még bele is fér, főleg ha ezek szerint nőtt is, csak lassabban. A lényeg, hogy nő, tehát fejlődik. Nekem van két kis alacsony, vékonyka ismerősöm, a lány lapos hassal szült, 41-ig bent tartották, mert mondták, hogy nincs 2,5 kg, jobb ha még nő. Hát 4300 lett a baba, persze azóta is kis növésű, mint a szülők, nem minden gyerek egyforma! :)
Boldog babavárást, majd ha eszedbe jutunk, írd meg, ha megszületett! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!