Tölcsérképződés mennyire veszélyes 18. Héten?
Ma voltam a dokinál, 8 mm szélességű 18 mm-re benyúló tölcsérképződést észlelt. Progeszteront írt fel, illetve azt mondta hogy semmi teendő sincs, lehetünk együtt ugyanúgy stb.
De most utánaolvastam, hogy feküdni kéne, meg magnéziumot szedni, szerintetek?

Háát... saját példámon ez édeskevés:
Első (iker) terhességem sajnos csak a 20. hétig tartott, méhnyak elégtelenség miatt. Két héttel korábban még rendben találtak mindent (igaz, csak manuális vizsgálat volt).
Másodiknál a 18. héten vették észre a tölcsérképződést (előtte a 16. héten nézték a méhnyakat UH-gal, és még semmi sem volt). Akkor 2 cm-re volt nyitva a belső méhszájam, majdnem 2cm hosszú volt a tölcsér, és 1,5 cm-re rövidült a méhnyak. Azonnal megműtöttek, kaptam egy cerclage-t, mellette progeszteront, max. adag Mg-ot, és onnantól kórházban, fejjel lefelé megdöntött ágyban kellett feküdnöm, ahonnan csak wc-re, és egy gyors zuhanyra kelhettem fel.
Bizonytalan volt, hogy meddig húzzuk így; 4x voltam visszatartáson még a 24. hét előtt, beundult fájások miatt.
Én megnézetném magam mással is. Ilyen esetekben fel szoktak helyezni Arabin pesszáriumot is, amely állítólag azonos hatású és eredményességű a műtéttel.
Itt tudsz tájékozódni:

Köszönöm a válaszokat!
Igen, nyilván súlyos esetben az orvos javasolta volna ezt.
Egyébként a méhszáj záródhat, vagy ha az már most nyitolva van ennyire akkor így is marad?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!