Ilyenkor a vércukrom esik le, mit lehet ellene tenni?
17 hetes terhes vagyok, pár hete már egyszer előfordult, mikor munka után mentünk ügyet intézni, hogy egyszer ccsak elgyengültem, elkezdtem izzadni, kába lettem. Akkor gyorsan vettem csokit, megettem és jobb lett.
Ma kb. 6kor ettem magvas zsemlét sonkával, nem voltam éhes már utána, pihentem itthon. férjem balesetet szenvedett be kellett vinnem a kórházba, ideges voltam, mert nagyon fájt neki, járkáltunk ide-oda röntgenre, vizsgálóba, kb 2 óra eltelt és megint éreztem hogy rosszul leszek, izzadok. Lefektettek, felemelték a lábam és kicsit úgy kellett maradnom, majd jobb lett.
Ez mitől van és mit lehet ellene tenni? Direkt néztem, hogy terhességi cukorbetegség esetén miket kell enni, de rájöttem, hogy én alapból diétásan eszem, ugyan sok tésztát, de az durumtészt, azt ajánlják is, gyakorlatilag nem is tudok min változtatni :/

Időre kell enni, cukrot mérni stb..
Lassan úgyis lesz terhelés és kiderül. Elmész majd diabetológiára ahol elmondod mit hogy szoktál és szépen elmondják miaz a kicsi dolog amin változtatni kell.
Én is így voltam mint te

rendszeresen kisebb adag étel pl: 3 óránkét egyél egy keveset
legyen nálad mindig víz és szőlőcukor
nálam inkább attól volt h keveset ittam

Nálam is volt egy ilyen időszak, bár kicsit korábban, kb a 12.héttöl.
Így onnantól kezdve úgy jártam, hogy mindig volt a táskámba innivaló meg egy kis rágcsálnivaló,az elég volt ha kezdtem szarul lenni

Ez nekem is az első trimeszterre volt jellemző. Úgy mentem mindenhova hogy volt nálam víz és ennivaló, mert mikor előjött a rosszullét úgy éreztem felfordulok.
Ahogy beléptem a 12. hétbe, mint akit elvágtak, elmúlt. Azóta sincs ilyen jellegű gondom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!