Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy amit...

Miért van az, hogy amit otthon mérek vércukrot az soha nem haladja meg 6,1 ( ez is egyszer volt a többi mind 6 alatti érték ) de amit a laborban mértek az meg több mint 8 lett?

Figyelt kérdés
2016. júl. 12. 15:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Mert az otthon mért az nem vénás. A laborban gondolom rendesen vesznek vért vénából. Az számít a pontos mérésnek!
2016. júl. 12. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:

Terhessegi diabeteszed van? A kovetkezo venas vervetelnel vidd magaddal a vercukormerod es nezzed meg mennyit mer ujjbegybol (pont mielott levennek a vert) es hasonlitsd ossze a laboratoriumi eredmennyel. Vannak vacak vercukormerok, de azert ekkora kulonbsegnek nem kene lennie

Kerd meg a diabetologian ajanljanak neked jobbat, ha t3nyleg a keszulekben van a problema.

2016. júl. 12. 16:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, a terhesség miatt lett magas. Nagyon remélem nem a mérő miatt, mert most vettük és nagyon dicsérték, másnak is bevált. Nem szeretnék vérvételre járni másfél hetente. Össze-vissza szurkálnak.
2016. júl. 12. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Pedig a legtöbb helyen hetente kell vérvételre menni ha terhességi cukros vagy! Nekem egyetlen egyszer lett 8,2, a cukros löttynél a terhelesen. Onnantól hetente kellett vérvételre mennem pedig soha még csak megközelítőleg sem volt magas... Rohadtul utaltam en is h hetente szurkálnak, de ez van. Amugy nálunk többször volt ugy h ujjbol is es vénásan is néztek vért, és volt különbség! Nem ekkora mint nálad de volt.
2016. júl. 12. 17:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem először hetente, majd két hetente kellett járnomvvérvételre terhességi cukor miatt, q végén már eltelhetett három hét is két találkozás között. Így jártam: 25,26,27,29,31,33,35,38. Mindig volt reggelizős vérvétel,ttehát egy ehgyomrit néztek, majd reggeliznem kellett, ahogy otthon is, és egy óra múlva újra nézték. Ez sajnos ezzel jár. Pontosabb a laboratóriumi eredmény, de teszteld q mérőt, vidd el és nézd meg, hogy mit mér. Én is így csináltam, mert megkaptam q mamát régi mérőjét és nem bíztam benne, de pontosan mért, el sem akartam hinni.
2016. júl. 12. 17:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát már pedig engem nem érdekel igazából ki mit ír, nem fogok hetente szurkolásra járni, mindenkinek pontos és jò a merő nem hiszem el, hogy pont nekem nem. Anyuék idejében nem volt ez a hülyeség, hogy terhelések megis egészségesek vagyunk sőt anyòsomék is kivannak akadva ezen. Terhes vagyok basszus mikor egyek ha nem most !!!!!!!!!!!!!! Mindig mondják hülyeségek ezek a fórumok !!!!
2016. júl. 12. 17:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Aha régen mindenki egészséges volt és nem volt csecsemőhalál sem. Gratulálok! Milyen anya vagy te? Olvass utána, hogy mit okoz a kezeletlen terhességi cukor! Beszélj orvossal! Pár vérvételt nem.ér a gyereked élete, egészsége?
2016. júl. 12. 18:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Terhes vagyok basszus mikor egyek ha nem most !"

Ha terhességi cukrod van, gondolom, elmagyarázták, mit és mennyi ehetsz. Biztos elmondta azt is a védőnőd/orvosod, hogy milyen veszélyeket rejt, ha nem tartod be az utasításukat.

Komolyan, az a legnagyobb bajod, hogy szurkálnak?

2016. júl. 12. 18:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát azért nem olyan nagy áldozat ez a gyerekért!!! Az meg h mikor egyel?! En fogytam 5 kilót a terhesség alatt de igy is cukros lettem! Alig bírtam a dietaban a minimum szénhidrátot megenni! De erőltetettem magam a baba miatt! Pedig hülyeségnek tartottam h hizokuraznom kell szinte... Simán lehet enni es nem is keveset a diéta alatt! Az meg h megszurnak... Kibirhato! Mondom ezt ugy, h az első terhességem alatt alig volt vérvétel most meg kb 45 vérvételen vagyok túl a 40 hét alatt! Es a vérvételek semmik a szuleshez képest! A baba érdekében járj el a vérvételre!
2016. júl. 12. 20:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt inzulint kellett szúrnom, mégse kellett hetente járnom vérvételre, csak a kötelezőkre. A diétát meg jó lenne tartani, ha sok volt a terhelt, mert komoly károkat okozhat a cukor a babában.
2016. júl. 12. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!