Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzatvíz vizsgálatot ki...

Magzatvíz vizsgálatot ki merne vállalni? Bővebben lent

Figyelt kérdés
17 hetes km vagyok. Minden leletem normális volt ez alól kivétel az AFP, ami 0.70 helyett 0.68. Az orvosok javasolták a magzatvíz vizsgálatot,hogy kizárjuk hogy down kóros lehetne-e a pici. Ti mit tennétek a helyemben,ha tudnátok,hogy van esély erre,még ha 3% is. még ha magzatvíz vizsgálat miatt el is veszítheted a picit. Tapasztalatok is érdekelnek. 26 éve nő vagyok.
2010. szept. 19. 15:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
40%
Mindenképp alávetném magam. Sosem vállalnám a kockázatát egy beteg gyermeknek, ha az kiküszöbölhető.
2010. szept. 19. 15:50
 2/21 anonim ***** válasza:
56%
4D-s uh-on voltál?
2010. szept. 19. 15:54
 3/21 anonim ***** válasza:

A barátnőm is hasonlóan járt, neki is rossz lett az afp-je, ő nem vállalta az amniocentézist, épp a vetélés kockázata miatt, mert ő azt mondta, mi van, ha egészséges lenne, és a vizsgálat miatt elvetél..

Neki szerencséje lett, egészséges kislánya született, most 1 hónapos :)

Én is ajánlanám neked a 4D-t, meg hallottam már valami genetikai uh-ról/vizsgálatról - vérvétel stb, hátha azokkal is ki tudják szűrni.

Én mondjuk elég parázós vagyok, val.sz. megcsináltatnám, de előbb mindenképp valami kevésbé kockázatos vizsgálattal próbálkoznék, és csak legvégső esetben.

Bár úgy hallottam (nem tudom mennyi a valóság alapja), hogy a vizsgálat következtében csak a beteg babák mennek el.

2010. szept. 19. 16:00
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

afp gyakran téved és nem az amniocézis az első amit ilyenkor javasolnak (már a jobb dokikról beszélek) ott a quartett teszt,4d uhh stb.

afp-t jobb nem is figyelembe venni, mert elég elavult vizsgálat. ha nem lenne kötelező el sem mentem volna. csak feleslegesen stresszelik a kismamákat, mert nagy a hibalehetősége.

2010. szept. 19. 16:08
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,de sajnos holnapra kell választ adnom a nőgyógyásznak így már nem tudok elmenni 4D-re :( délelött meg a háziorvoshoz megyek mivel egy hete vesződöm megfázással.
2010. szept. 19. 16:09
 6/21 anonim ***** válasza:

Nehogymár kész tények elé állítson a dokid.

Ha el akarsz menni 4D-re, menjél, pár napon nem múlik semmi.

Te mit akarsz igazából?

2010. szept. 19. 16:12
 7/21 anonim ***** válasza:
Ja, és miért nem küldött el az ingyenes genetikai uh-ra elsőkörben? Azt is ilyenkor szokták megcsinálni.
2010. szept. 19. 16:13
 8/21 A kérdező kommentje:
Mult héten voltam genetikai ultrahangon,és ott minden rendben volt jó életjelek. A párommal féltjük a picit a magzatvíz vizsgálattól,nehogy elmenjen.
2010. szept. 19. 16:28
 9/21 anonim ***** válasza:

Nekem 4 hete volt magzatvíz vizsgálatom.Teljesen kikészültem amikor kiderült,hogy menni kell.Hidd el rosszabbul hangzik mint amilyen.Én nem bántam meg,hogy megcsináltattam.Voltam 4D-n is,de mindenhol azt mondták,az a biztos ha megcsináltatom.Mára már túl vagyok rajta és se nekem se a babunak nem lett baja a vizsgálatkor.

22hkm

2010. szept. 19. 17:33
 10/21 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Én 38 éves vagyok és, nem csináltattam meg pedig sokat örlödtünk.A vizsgálatok eredményei és a vérvételeké jó lett afp pedig nem is volt mert Németországban élünk és itt már el sem végzik, mert megbizhatatlan.Nekem a korom miatt javasolták az orvosok.Az ultrahangon az orrcsontot is nézték az is jól látszódott.Én biztos nem mennék el a helyedben.1 hetes picike édesanyja és makk egészséges.Szép babavárást neked

2010. szept. 19. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!