Erősen megnyomta a hasam a nőgyógyász, lehet belőle probléma?
13 hetes terhes kismama vagyok, sajnos elkezdtem vérezni, a magánorvosom pedig azt mondta, hogy feltétlen be kell mennem az ügyeletre. Itt egy doktornő volt, aki amellett, hogy nagyon bunkó volt velem sajnos, borzasztóan agresszíven vizsgált, többek között olyan fájdalmasan tapintotta be a hasam, hogy legszívesebben sírtam volna. Végül az UH-on hematómát talált, amivel most szigorúan itthon fekszek.
Nem lehet baja a babának erre a nagy nyomásra, tapintásra? Első terhességem.
Egy aggódó kismama.
Nem, attol semmi bajod nem lesz.
Hematoma nagyon gyakori ( sajnos koze nincs ahhoz, hogy fekszel-e vagy nem, de valamit kell javasolniuk ), ne aggodj a legtobb nem veszelyes a babara.
Egy-ket orvos remesen vizsgal, nekem is volt mar “szerencsem” ilyenekhez… de ne aggodj ettol baja nem lesz a babanak. A hematoma mar aggasztobb, sajnos konnyen tud vetelest okozni. De hogy errol is mondjak vmi jot, nekem 6 cm-s hematomam volt, C alkban korbevette a petezsakot, 5.hettol ott volt , a 10.heten is meg, aztan a 12.en mar felszivodott es mindenki jol van. Pedig aztan mondtak h ez a C alak nagyon rosszert vegulis alulrol felulrol es oldalrol is ott van a baba korul konnyen kisodorhatja…
Szoval nyugi:)
Először is nyugi! :)
Egy 13 hetes terhesség már nagyon szépen be van oda ágyazódva, őt már nehéz onnan kizökkenteni :)
Sajnálom a bunkó orvost, ez mindig rossz élmény. De ettől nem lehet bajod. Sajnos időnként vannak kellemetlen vizsgálatok terhesen is, de ezektől védi a méhed a babát.
Nem.
Engem 24 hetesen vizsgált hüvelyen keresztül az orvos es akkor benyomta a hasamat is úgy, hogy a baba lenyomódott a szeméremcsont felé.
A magzatvíz nem összenyomható, az védi őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!