Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Osszenyomhattam a babat?

Osszenyomhattam a babat?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok es vilag eletemben csak hason tudtam elaludni. Mostmar azert van pocakom ugyh nem veszkem direkt hasra, de ejszaka arra ebredtem h gorcsol a hasam es hason fekszem. Gondolom almomban hasra fekudtem. Elfordultam aztan elmult. Viszont ma egesz nap nem erzem mozognk a babat. Ugye nem nyomhattam ossze? :(
2022. jún. 8. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, biztosan nem.
2022. jún. 8. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is érintett leszek hamarosan a témában ezért nagyon sokat olvastam mostanság erről.

A legtöbb oldalon azt írták, hogy gyakorlatilag képtelenség összenyomni a babát vagy az őt védő burkot, így nem valószínű, hogy azért nem mozog a babád mert összenyomtad. Mindenhol előszeretettel ajánlják a szoptatóspárnát használni viszont, mert megtámasztja a hátad és a hasad egyben, valamint a melleidet sem nyomod el.

Szerintem ne aggódj, próbálj olyan pozícióban lefeküdni amelyikben a babád a legaktívabban szokott mozogni (pld. Hanyatt). Hogyha 24 óra alatt nem sikerül mozgásra bírnod akkor menj dokihoz.

2022. jún. 8. 14:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem nyomtad össze 🤣

Én 38.hétig hason aludtam 🤣

Igaz a 25.hét után csak kissé féloldalasan de hason 😁

És jelntem semmi baja , él és virul 😄

2022. jún. 8. 15:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

17 hetesen még nem kell mindennap érezned a mozgását, picike még ahhoz.

Összenyomni nem tudod hason fekve, ha neked kényelmes, nyugodtan aludj úgy.

Egy korábbi válaszoló ajánlotta a hanyatt fekvést, nekem azt az orvosom nem tanácsolta (ha már nagyobb a magzat, elnyomhat olyan ereket amik problémát okozhatnak a pulzusoddal, vérnyomásoddal).

2022. jún. 8. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

25. het korul kell rendszeresen erezni , 17 hetesen a 90 % meg eleve egyaltalan nem is erzi.

Lattal mar lufit ? Rakj bele valamit, es nyomd ossze, vegyuk azt, hogy a lufi nem tud kidurrani.

2022. jún. 8. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mintha magamat olvasnám :D

Én is tudtam logikusan, hogy nem tudom összenyomni, de minden este mégis ez kattogott az agyamba :D

De nyugi, tényleg nem tudod!

Nekem az segített, amikor már rendesen nagy lett a hasam, mert akkor már sehogy nem tudtam arra fordulni. Előtte néha párnával ékeltem ki magam :D De persze álmomba lerugdostam általában :D

2022. jún. 8. 15:14
 7/11 flora08 ***** válasza:
Biztosan nem nyomtad össze :) Én is a hasamra fordulva aludtam amíg tudtam, semmi bajunk nem lett (pedig mennyit aggódtam...). Ha már nagyobb a baba akkor úgyis rugdosni fog, ha nem tetszik neki ahogy elhelyezkedtél.
2022. jún. 8. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem. Én amúgy nem tudtam egyik terhességemnél sem hason aludni maga a tudat alatt, hogy ott a gyermekem. Tudtam, hogy semmi baja nem lenne, de vhogy képtelen voltam rá. Persze van, akit ez nem zavar. Később inkább a nagy has miatt nem igazán kivitelezhető.
2022. jún. 8. 16:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is határozottan ellenjavallták a háton fekvést. De persze előfordult, hogy éjjel arra ébredtem, hogy úgy fekszem, ez kb a 35. héttől lett tényleg rossz.
2022. jún. 8. 16:24
 10/11 anonim ***** válasza:
15%
A terhesség valahogy elveszi a nők logikus gondolkodását.. 🤔🥴
2022. jún. 8. 17:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!