Megittam 1l nyers házi tehéntejet 2 nap alatt,mert nem szóltak hogy fel kellene forralni,nem vagyok felelőtlen,sem figyelmetlen,szimplán úgy gondoltam már volt forralva. Semmi tunetem nincs,ennek ellenére lehet bajom? 22hkm
Nem tudom, mert nem vagyok szakember, de szerintem ezt régen is megitták, még bőven a pasztőrözés fogalma előtt.
De esetleg hívd fel az ügyeletet, ha nagyon aggódsz.
Nem tudok mit tenni kívánom a tejet ilyen a terhesség.
Csak éppenséggel tiltott a nyers tej fogyasztása terhesség alatt,eleg sok formában tud bajt okozni pl toxoplazmózis.
Arra lettem volna kíváncsi,a kismamák körében volt e esetleg erre példa,és lett e valami probléma belőle.
Attól, hogy másnak lett e bármi baja semmi köze a te esetedhez.
Attól, hogy Kis Julis ivott nyers tejet és nem lett baja, neked nem fog segíteni ha pont a te tejedben volt baktérium és neked bármit árt.
Figyeld magad, ha szokatlant tapasztalsz legalább a védőnőnek jelezd az aggodalmad, ha úgy látja elküld a dokihoz.
Hù, a hàzi tejet hogy nem tudtad, hogy forralni kell? Biztosan nyers volt mèg?
Figyeld magadon a fertőzès jeleit. Egyàltalàn nem biztos, hogy bajod lesz tőle, de ha mègis, akkor minèl előbb kapj kezelèst. Leggyakrabban hànyàst, hasmenèst lehet tőle kapni, de ritkàn vìrusos agyvelőgyulladàs is előfordulhat. Rajtad kìvül tudjon mèg legalàbb egy ember arròl, hogy mit ittàl, hogy ha te nem tudod elmondani, akkor el tudja mondani helyetted az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!