Félnem kéne amiért nincs se fogadott orvosom, se szülésznőm? Nyíregyházán fogok szülni, de a magán orvosom nem vállal szülést, és van aki azzal ijesztget, higy igy kitudja kit kapok, lehet rettenetes élmény lesz stb..
Gondold el, hogy egy nő képes akár a folyóparton is világra hozni a gyermekét, ha jönnie.Jobbik esetben csak pár óra az egész, megfigyelnek a vajúdás alatt, nem "bántanak vagy zaklatnak" ha jól megy minden.
Komplikáció esetén meg hamar cselekszenek, fel vannak készülve, nyugi. Többen vannak bent, komplikációkor több orvos is együttes erővel segít+több szülésznő. Nyugi.
Az a baj, hogy a szülésznő az, aki kb. végig ott van az ember mellett. Neki szólsz, ha gondod van, bizonytalan vagy, segít, ha pozíciót váltanál, támogat pl. gátvédelemben, masszázsban, akármiben. Nem árt, ha ez az illető szimpatikus és azt érzi a nő, hogy segítségére van, támogatja. Ha kiborul a kismama már attól is, hogy belép az ajtón, annyira nem szimpi és abszolút nem együttműködő, az gond. Akkor inkább a folyópart egyedül, tényleg. :D
Az orvosra amúgy én azt mondom kb. mindegy. Szerintem ha kétszer láttam a szülés során, sokat mondok. Csak akkor van rá szükség jó esetben, ha metszeni kell, vagy varrni, vagy ha baj van, döntési helyzet áll elő (adjanak-e valamit, császározzanak-e, stb.). Ezen ne izgulj szerintem.
Egyébként csak hogy tudd, ha több orvos és szülésznő is be van osztva ügyeletbe, akkor bármikor kérheted, hogy másik szülésznőt/orvost szeretnél, mert nem szimpatikus az, akit melléd osztottak. Inkább, minthogy idegesítsen a helyzet. :)
Összességében nekem a szülészettel nagyon jó tapasztalataim vannak. Ügyeletben szültem, de amennyire emlékszem olyan hiperkedves volt mindenki, hogy le a kalappal. Mindenben kommunikáltak, meghallgattak, segítettek, elmondták mi fog történni, szóval komolyan ahhoz képest, hogy a kínok kínját éli át az ember, jó élmény volt, mert nagyon jó környezetet teremtettek és hát az eredmény meg ugye felülmúlhatatlan.
Az tényleg gáz viszont, hogy mindennapos kismamák kivannak téve ennek a stressznek. Egyetlen ismerős arc lesz mellettük, de ha ne adj isten tesztel egy covid pozitívat, ő sem. Ez minden, csak nem megnyugtató, nem ad biztonság tudatot.
SOTE 1-en biztosan nem lehet szülésznőt fogadni. Orvost lehet brutál összegért.
10-nek: A Szent Imrében lehet szülésznőt fogadni. Előre megmondják, hogy mennyibe kerül, és számlát adnak róla.
Ezek szerint kórház függő, mert barátnőméknél Szekszárdon sem lehet szülésznőt fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!