Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Félnem kéne amiért nincs se...

Félnem kéne amiért nincs se fogadott orvosom, se szülésznőm? Nyíregyházán fogok szülni, de a magán orvosom nem vállal szülést, és van aki azzal ijesztget, higy igy kitudja kit kapok, lehet rettenetes élmény lesz stb..

Figyelt kérdés
2022. máj. 25. 10:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek sincs már. Készülj fel, nézz utána mindennek, többet nem tehetsz. Félni felesleges, az biutosan nem segít.
2022. máj. 25. 10:18
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez most már mindenhol így van. Bár lehet, hogy vannak kiskapuk, indított szülés, program császár, de az alap felállás az, hogy annál szülsz, aki épp akkor van ügyeletben.
2022. máj. 25. 10:21
 3/18 anonim ***** válasza:
82%

Ez sajnos mindenhol így van. Zsákbamacska hogy kit fogsz ki és épp milyen kedve van. Félni lehet, de az sem változtat ezen. Lehet hogy szerencséd lesz. Az én városomban például sokan dicsérik a szülészetet, de itt sem mindenki jó élményekkel távozik, mert nem egyformák az emberek se, sem az igényeik, se a felfogásuk. Én pl. sokkal érzékenyebb vagyok az átlagnál, sokkal hamarabb irritálódok, sérülök mint mások.

Egyébként ez számomra abból is lejött, hogy sok olyan szüléstörténetet olvasok, amiben hemzseg a rossz bánásmód, nem megfelelő eljárás, és még mondjuk komplikáció is van, majd a végén egy csodás boldog szmájli, hogy ez volt élete legszebb élménye és napja. Szóval ezek után vagy nem egyformán gondolkozunk vagy tényleg néhány nőnél a gyerek látványa felülírja hogy addig mi történt. Én első szülésre készülök, kíváncsian várom.

2022. máj. 25. 10:26
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Sehol nem lehet bent választott szülész.
2022. máj. 25. 10:44
 5/18 anonim ***** válasza:

Hát ez már így van, ha az ember nem fizeti ki a magánkórházat. Engem most jegyeztek elő indításra, a dokim aznap nem lesz bent a kórházban. Azt mondta ha bent lenne sem érhetne hozzám, következő nap majd megkeres, hogy milyen sérülésekkel vészeltem át. Ha ügyeletben megyek be szülni addig és ő bent lesz, akkor sem vezetheti le ő a szülést. Ha magánkórházba megyek, ahol ő vendégorvos, akkor igen.

Ha sztk alapon jártál gondozásra és pont az a doki ügyeletes, vagy indít, aki gondozott is, azt lehet, de akkor sem fizethetsz neki, nem hívhatják be ügyeletben.

Nekem is első baba lesz, elmondani nem tudom milyen majré van bennem. Konkrétan amikor kimondta a dokim, hogy "indítás" én kijöttem és bőgtem egy fél órát. Megy az ember egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben a teljes ismeretlenségbe... engem itt a fináléban érzelmileg ez nagyon megvisel, szerintem nagyon gáz, de már mindegy. Így döntöttünk, ha rossz élmény lesz, akkor a következő magánklinikán születik választott gárdával.

Az az egy dolog nyugtat, hogy egyébként az ambulancián jártam már és ott tényleg extrém kedves volt mindenki. A szülőszobáról is jó tapasztalatokat hallok viszonylag. A gyermekágyról már nem. No majd meglátjuk. :)

Az is bennem van, hogy amíg lehetett választani is volt nagyon sok rossz tapasztalat. Nem ért be időben a doki, nem volt elég támogató a szülésznő, stb. Valami félrement. Most sincs ez máshogy, de majd 1-2 hét múlva beszámolok. :D

2022. máj. 25. 10:51
 6/18 anonim ***** válasza:

A szülésznő és az orvos is nagyon rendes volt, nem emiatt lett rossz élmény a szülés, hanem az irdatlan fájdalom miatt 😅

Szóval nyugi, biztos jó kezekben leszel. 😊

2022. máj. 25. 10:51
 7/18 anonim ***** válasza:
81%

Szülésznőt nem akarsz fogadni? Ő egyébként is többet ér szülésnél, mint egy orvos, mert ő van veled végig. Nekem volt fogadott szülésznőm, de amikor beindult a szülés, sajnos másik kórházban kellett szülnöm, és őt nem vihettem magammal. Úgyhogy én is féltem, hogy kihez kerülök, mi lesz majd...

Nagyon kedves szülésznőt fogtam ki, sokkal szimpibb is volt, mint a fogadott. Az orvos is normális volt. Viszont aki velük dolgozott akkor, a másik szülésznő, az elég bunkó volt, de szerencsére velem a kedves foglalkozott.

2022. máj. 25. 11:07
 8/18 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Nem tudom most, hogy van, de én idén január végén szültem, és akkor még lehetett szülésznőt fogadni.
2022. máj. 25. 11:09
 9/18 anonim ***** válasza:
Szülészorvost nem lehet fogadni, de ügyeletesbe ki kell fogni 1 olyant akivel meg vagy elégedve. Szülésznőt lehet még fogadni, de nem mindenhol.
2022. máj. 25. 12:34
 10/18 anonim ***** válasza:

8-ra:

Hát az hogy létezik, hogy szülésznőt lehet fogadni, orvost meg nem?

És honorálják ezt a szülésznőknek? Mert az ugyanúgy bűncselekmény, mintha az orvosnak adnának a zsebébe.

2022. máj. 25. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!