Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a koraszülés okai?

Mik a koraszülés okai?

Figyelt kérdés
2008. dec. 18. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sok féle oka lehet. Stressz, erőlködés(idő elött megnyitja a méhszájat),korai méhösszehúzódások esetleg görcsökkel együtt(ezek is idő előtt megnyithatják a méhszájat), magzati fejlödési rendellenesség, gyenge méhszalagok-méhfal, méhszájon fekvő méhlepény(vérzést is okozhat),kezeletlenül hagyott hüvelyi fertőzés. Én ezeket az okokat ismerem, vagy csak hallottam az orvosomtól, de biztosan vannak más okok is.

Nálam a 21. hét óta fen áll a veszélye, de kezelem és most a 30. héten tartok.

2008. dec. 18. 20:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Ezt hogy lehet kezelni? Én is ettöl félek! Ezt hogy lehet észre venni?

2008. dec. 18. 20:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a saját tapasztalataimról tudok mesélni, az előző válaszoló leírt minden lehetséges okot, amiket az orvosok is latolgattak az esetemben, a konkrét ok máig nem ismert.

Egyre sűrűsödő keményedéseim voltak a 28. héttől, a 29.-en feküdtem be a kórházba, innentől a 36. héten meginduló szülésemig haza sem engedtek. Amit tudni kell még, hajlamos vagyok a különböző hüvelyi fertőzésekre, amit terhesség alatt is kezeltek különféle krémekkel, hüvelytabikkal.

A mai orvostudomány már olyan fejlett, hogy nem kell aggódni. Én a kórházi 7 hetem alatt állandóan feküdtem és magnéziumos infúziót kaptam a méhösszehúzódások enyhítésére, aminek eredménye képpen teljesen egészségesen született meg a kislányom, aki most lassan 16 hónapos! :-)

2008. dec. 18. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Többek között a hüvelyi fertőzések. Nekem Betadine hüvelykúpot írt a dokim, sajna már nem emlékszem milyen adagot, de talán a 20. héttől het 2x, a 30. héttől napi 1x? Az utolsó 3-4 hétben már nem kellett. Bárkit kérdeztem erről a "módszerről" nem hallott róla. Kiírt időpont előtt 2 nappal született meg a ma már 8 és fél hónapos egészséges kisfiam. Lombik baba, lehet ezért féltett a doki.
2008. dec. 18. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, 30.héttől HETI 1x
2008. dec. 18. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az első válaszoló vagyok.

A méhszáj megyílását nem tudod észlelni, azt csak a nőgyógyász tudja tapintással megállapítani.Ugyanez igaz a méhszájon fekvő méhlepényre is.(ezt UH-on látják).

Amit észlelhetsz az a hüvelyi fertőzés gyanúja(folyás,viszketés, égető érzés...stb.),vagy érezheted a méhösszehúzódásokat is.

Az én problémám mint írtam a 21.heti vizsgálaton derült ki. Állandóan szorulásom volt, heteken át, csak nagy erőlködésekkel tudtam székletet produkálni.Ennek az lett a következménye, hogy teljesen megrövidült a méhnyakam,így félő volt, hogy kinyílik a méhszáj.Azonnal pihenést ítak elő,semmi házimunka, semmiért lehajolni,csak guggolni és amennyit lehet feküdni, mert úgy nem terhelem a méhszájat a baba súlyával. Kaptam még Magne B6 tabletátt és Diaphillyn 100 tablettát(ezeket a méh összehúzódások ellen). Mindezt betartottam és beszedem a mai napig is, és még nem nyílt ki a méhszájam.

Miért félsz ennyire, van valami okod rá?

2008. dec. 19. 13:02
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Nekem nincs semmi ilyen problémám csak azért félek a kora szüléstöl,mert sajnos hajlamos vagyok a gombás fertözésre!

Mondjuk ha észre veszem magamon egyböl kezelem is de azért félek picit!

2008. dec. 20. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!