Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szokott lenni köztes uh a...

Szokott lenni köztes uh a szívhangot megállapító és a 12. Heti között?

Figyelt kérdés
Ha nincs baj, akkor nem javasolják? Nekem még 3 hét és pár nap van a 12. Heti uhig. A legutóbbin volt szép szívhang, minden rendben volt, azt mondta szerinte fölösleges hamarabb visszajönnöm. Akkor én is egyetértettem, de már picit bánom. Nincsenek igazàn tüneteim, előtte se voltak, azóta se lettek így eléggé aggódom. Az orvosomhoz nincs hamarabb időpont már, de egy másik helyre másik dokihoz találtam csak nem akarok paramami lenni, aki 2 hetente rohangál uhra.. Meg kellemetlennek is érezném csak így odamenni egy másik dokihoz, hogy "hát eddig nem találkoztunk, ezután se fogunk, de most pillants már rá, bár semmi bajom azt hiszem". Ti elmennétek a helyemben?
2022. máj. 5. 17:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%

Én is úgy gondolom, hogy egyszer el lehet menni, hogy megnyugodjon az ember.

Akinek probléma mentes a terhessége, nagyon könnyen rá tudja vágni, hogy minek, de akinek vannak problémák, az tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

2022. máj. 5. 18:08
 12/22 anonim ***** válasza:
40%

Igen,amit a 8-as írt az azért kemény.Na ezt nem kockáztatnám meg az biztos.

Inkább nézzenek meg 2 hetente mint hogy idegeskedjek.

2022. máj. 5. 18:09
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Missed ab műtét után már máshogy gondolkodik az ember.Nem paramami egyáltalán csak megtapasztalta milyen kellemes a tágítót mikor felteszik és ájulás körüli állapotba kerül.Ha hamarabb kerül sor a műtétre ha muszáj akkor kevesebb a későbbi esetleges probléma is.🤦‍♂️
2022. máj. 5. 18:14
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

És mi van, ha a 11. héten történik meg a baj? Legyen akkor uh minden héten 2x, elvégre baj bármikor történhet, és hát csak nem kockáztatnátok, nem?

Szarkazmust félretéve persze, hogy az ember aggódik, de ha nincs panasz, teljesen felesleges ilyen gyakorisággal ultrahangra rohangálni. Érdekes, hogy ez is csak Magyarországon divat, fejlettebb országokban ilyen nincs. És ott sincs több komplikáció... Szóval meg kéne nyugodni.

2022. máj. 5. 18:22
 15/22 A kérdező kommentje:

Na mostmár majdnem pánikolok, úgyhogy inkább nem nézem tovább a kérdést, de jó volt több szemszögből végiggondolni.

Mindenkinek köszönöm a válaszát. Én közben arra jutottam, ha hamarabb mennék akkor is csak 2-3 napra nyugtatna meg ezután.. így legalább edzem magam mentálisan a későbbi várakozásokra is.. az pedig, ha baj van mikor omlok össze úgyis mindegy..

2022. máj. 5. 18:22
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, nem azért írta senki, hogy ijesztgessen, semmi okod a pánikra!

Mindenkinek más a története, csak mindenki elmondja a sajátját, de ez a te szempontodból nem jelent semmit!

Legközelebb majd kérdezd meg az orvosodat, mikorra ajánlja a következő vizsgálatot.

Minden rendben van és lesz, jó babavárást!

2022. máj. 5. 19:39
 17/22 anonim ***** válasza:
67%

Államiban úgy tudom nincs.

Én voltam közben is. 7 hét után 10. hétre hívott be az orvos, a biztonság kedvéért. Utána 12.heti volt. Azóta már nem kell gyakrabban járnom, de ott még az én orvosom javasolta a közteset.

2022. máj. 5. 20:31
 18/22 anonim ***** válasza:
64%

Engem államiban is visszahívtak 2 hét múlvára, pedig semmi panaszom sem volt (mármint a 7. héten a terhességmegállapítón is minden rendben volt, meg a 9. héten sem volt semmi para). Magánnál is már alapból beszervezték az újabb időpontot a genetikai előttre.

Szerintem nem felesleges. Ránéznek, megmondják, hogy még mindig minden rendben, te meg ámuldozhatsz, hogy bakker 2 hét alatt mennyit fejlődött már a pici. Nálam legalábbis mindkét terhességem alatt ez volt a helyzet :D

2022. máj. 5. 21:10
 19/22 anonim ***** válasza:
68%

Én mind a 2 terhességem alatt összesen 4x voltam uh-n. Megállapítás, 12, 18, 30hetesen mind a 2gyereknél.

Nem éreztem hiányát, további vizsgálatoknak 🤷‍♀️ és mondom ezt úgy, hogy a 2 gyerekem közt volt egy vetélésem.

Én úgy gondolom, hogy nem egy uh fogja befolyásolni a terhességem.

2022. máj. 6. 08:11
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 héttel később fogant a babóm, mint ahogy a matek adja.

Rengeteg ideget megettem mire lett szívhang, ugyanis az előző terhességem missed abbal végződött (ott szívhang sem lett a 8-ik hétre).

Így az elején a doki hetente nézett, hogy fejlődik-e, plusz kapom a progit. Mikor lett végre szívhang, nem kő, hanem hegyomlásnyi szikla esett le a szívemről.

Úgy döntöttem, hogy a 12 hetes UH-ig tartó időt megfelezem és elmegyek egyszer közte orvoshoz. Egyrészt kiderült, hogy a nődokim nem vállal terhesgondozást, így meg kellene jelennem egy új orvosnál, másrészt pedig, hogy megnyugtasson.

Jelzem, hogy mióta meghallottam dobogni a szívét nem vagyok olyan para, de előtte olyan ideges voltam, hogy rosszullétig tudtam magam spilázni, tudom milyen ez.

Szóval igen, az UH nem változtat semmin, de ha baj van, jobb hamarabb tudni (legalábbis én így érzek).

2022. máj. 6. 10:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!