Vajon jol van a baba?

Ez ilyen.
A 12.heti uh után, ha ott minden okés, a 20. Heti a következő vizsgálat. Én is mindig aggódtam, hogy rendben van-e. Bár később könnyebb lesz, mert már érzed a mozgását. Az csak a hab a tortán, amikor mondjuk fel napig nem érzed mozogni :D
Mindig lehet min aggódni.

nem feltétlen indul be magától a vetélés. sőt a 12-20. hét között is történhet még bármi, bár egyre kisebb a valószínűsége.
ne hergeld magad feleslegesen ilyesmin, az nem gátolja meg azt hogy valami rossz történjen csak magadat készíted ki, mire megszületik a gyerek. pedig a java és a “rettegnivaló” csak akkor kezdődik.

A missed ab, az azt jelenti, művi befejezés. Magyarul hogy nem indult meg a vetélés és emiatt műtenek. A műtetnek a neve.
Egyebként lehetseges sajnos. Nekem 8hetesen volt megallapítás, minden oké volt. 12hetes uh elött 3 nappal kezdtem el rosszul lenni, foltok jelentek meg rajtam.
8.hét végén elhalt a baba. Nekem pedig nem indult be a vetélés, vérmergezést kaptam, hullafoltok jelentek meg rajtam. Addig semmi jele nem volt. Azonnal műtöttek. De ez már a másik véglet.
Bizz a babádban, mast nem tehetsz.

Én hasonló idős terhes vagyok és jövő heten megyek 12 hetes uh-ra.
Van szívhang figyelőm és 2-3 naponta meghallgatom, de nem mindig találom. Szerencsére elég nyugodtan kezelem, pedig szintén volt korai missed ab-om. Az első pár uh-ig voltam rémesen szorongós, lesz-e szívhang, fejlődik-e.
10 éve az első terhességemnél fel se merült bennem, hogy bármi baj történhet. De jó is volt!
Most is már próbálok optimista lenni és nem aggódni. Úgyse tudok mit tenni már ha rossz történik. Kitartás. Pér hét és érezni fogod és akkor jobb lesz.

6, “ A missed ab, az azt jelenti, művi befejezés. Magyarul hogy nem indult meg a vetélés és emiatt műtenek. A műtetnek a neve.”
Nagyon kérlek, ne oszd a butaságot 🥺. A missed abortion abbamaradt vetélést jelent, nem magát az emiatt végzett műtétet. Így is annyi képzavar van a témában, ne tetézd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!