Milyen következményekkel jár, ha terhesen nem tartom be a különböző ételek fogyasztására vonatkozó és egyéb tilalmakat, szabályokat?
Hát én csak a nyers dolgokat nem eszem (hús, tojás, hal-nyersen vagy félig készen), nem dohányzom (amúgy sem) és nem iszok alkoholt (amúgy sem igazán).
De a többi ok. Pedig aztán mindenre is ráírnak minden félét, de azért nem eszek meg egy tonna köményt (volt egy előző kérdésben), hogy baj legyen
Nőgyógyásznál találkoztam egy nővel, aki liszteriózistól vetélt. Ő a vadhúst gondolta oknak.
Itt olvashatsz mi minden okozhatja
Nyers hús miatt húsevő baktériumot szedett össze barátnőm, hasmenés, véres széklet volt a tünet. Kórházba kellett feküdnie, majdnem kiszáradt. A baba sem maradt meg.
A másik amit tudok,feketenadálytő krémmel kenegette a fájós derekát a kismama és a baba májbetegen született. Csak utólag tudta meg, hogy a feketenadálytő miatt...
Nem is értem. Nézz utána, mitől lehet baja a babának. Nem hiába hívogatják a kismamák állandóan az orvosukat, hogy ezt magukra kenhetik-e, megehetik-e stb.
Ha fontos neked az egészségetek, akár az összes terhesen nem ajánlott ételt is elkerülheted... 9 hónapot csak kibírsz nélkülük. És akkor nem kell aggódnod.
Korhazban dolgozom, en is lattam eseteket, de a fonokom aki 40 eve dolgozik nogyogyaszaton, na o, foleg.
Veteles, koraszules, halvaszules liszterozis miatt NEM RITKA. ( itt is reklamozza a sok tudatlan terhes no, hogy o bizony evett kolbaszt, mert az hazi 🤦🏻♀️ )
Fogyatekos gyerek toxoplazma miatt.
500 grammos baba drogos anyatol.
Halott ujszulott mert szetdohanyozta a placentat a no.
Fuggo baba drogos anyatol. stb. stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!