Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól van kapcsolat magzat...

Mikortól van kapcsolat magzat és anya között?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm mondta, hogy amikor ő volt terhes, 8 hetesen még ivott egy összejövetelen, mert akkor még nincsenek kapcsolatban a babával.

Ez nekem fura, sose innét ha tudom, terhes vagyok. Mi ez a kapcsolat dolog?

2022. máj. 2. 19:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Sok esze van a barátnődnek. A terhességben nincs "biztonságos időablak" az alkoholfogyasztása. Még akkor is árthat, ha annyira korai a terhesség, hogy az anya nem is tud róla.
2022. máj. 2. 19:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet arra gondolt, hogy ebben a korban még nincs köldökzsinor, azt hiszem az olyan 10 hetes korban fejlődik ki.

Ettől függetlenül elég felelőtlen volt a barátnőd

2022. máj. 2. 19:39
 3/11 A kérdező kommentje:

A köldökzsinór kifejlődéséig nincs semmilyen kapcsolat? Akkor végülis nem ártott vele (egyébként semmi baja a babának)?

Arra gondolok, hogy addig a baba még a petesejtből “táplálkozik”, mármint abból fejlődik. Arra tud hatni bármi külső hatás?

2022. máj. 2. 20:05
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

A köldökzsinór már a 3. héten elkezd fejlődni, és a 7. héten strukturálisan készen van (csak nyilván nőni fog a későbbiekben): [link]

A placenta (méhlepény) is nagyon korán fejlődések indul a terhességben, mivel a passzív diffúzió nem sokáig tudja kielégíteni a fejlődő új élet szükségleteit: [link]

[link]

Ezért írtam, amit írtam: nincsen biztonságos időpont az alkoholfogyasztásra terhesség alatt. Akkor sem, ha még nem is tud róla az anya. A veszély mértéke más és más a terhesség különböző szakaszaiban, de ha valaki tudja, hogy gyereket vár, akkor ne igyon.

Itt világosan leírják ezt is: [link]

Idézem: "There is no safe time for alcohol use during pregnancy. Alcohol can cause problems for the baby throughout pregnancy, including before a woman knows she is pregnant. Alcohol use in the first three months of pregnancy can cause the baby to have abnormal facial features. Growth and central nervous system problems (e.g., low birthweight, behavioral problems) can occur from alcohol use anytime during pregnancy. The baby’s brain is developing throughout pregnancy and can be affected by exposure to alcohol at any time."

2022. máj. 2. 20:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Épp a terhesség elején a legkárosabbak a károsító anyagok, ha olyankor érik a magzatot, amikor még intenzíven fejlődik. Később, amikor már inkább csak növekszik, kevésbé káros. Igazából már akkor érdemes életmódot váltani, amikor még csak tervezik a gyereket.
2022. máj. 2. 21:12
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Arra gondolok, hogy addig a baba még a petesejtből “táplálkozik”, mármint abból fejlődik. Arra tud hatni bármi külső hatás?

Mi van???!?!??

Abból lesz, nem táplálkozik belole.

2022. máj. 2. 22:33
 7/11 anonim ***** válasza:
A barátnőd mondása, elégé furcsa. 10.hét
2022. máj. 3. 08:12
 8/11 A kérdező kommentje:
4-es köszönöm, ennyire részletesen még nem ismertem a folyamatot! (Bocsánat félrenyomtam, nem csak félig hasznos, full hasznos a válaszod!)
2022. máj. 3. 08:44
 9/11 A kérdező kommentje:
7-es: 10. hét mi?
2022. máj. 3. 08:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Mind: Mondjuk erre nem is gondoltam, oxigénhiánnyal született a baba, szerencsére azóta semmi baja ebből (2,5 éves, megfelelő fejlettségű), DE az orvosok diagnózisa szerint a majdnem 2 órás kitolás szaknak volt betudható...
2022. máj. 3. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!