Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nincsenek bennem anyai...

Miért nincsenek bennem anyai ösztönök?

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok, és teljesen hiányoznak belőlem az anyai ösztönök. Mindig akartam gyereket, a picit nagyobb (kb fél éves) babákat már aranyosnak találom, és jól ki is jövök velük. Viszont az újszülöttekkel nem tudok mit kezdeni, nem tartom édesnek őket, és semmi kísértést nem érzek rá, hogy pl felvegyem őket. Sajnos ez a terhesség alatt sem változott. A családom és a barátnőim már most el vannak ájulva, hogy milyen édes lesz a baba, alig várják, hogy a kezükben tarthassák, én pedig nem érzek semmit, csak félelmet, hogy hogy fogok boldogulni egy csecsemővel. Azt hittem változni fognak az érzéseim a terhesség alatt, de eddig semmi. Lehet nincs bennem semmi anyai ösztön? :(
2022. ápr. 28. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Hogy lenne már?. Majd ha megszületett.
2022. ápr. 28. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Ne aggódj, ez teljesen normális.

Lehet, hogy a szülés után rád tör majd az érzés, amire vársz, de lehet, hogy nem. Ez nem azt jelenti, hogy nem szereted a kisbabád!

Sok anya van ezzel így, csak nem merik kimondani, mert megbélyegzést kapnak érte... Szerintem ne várd el ezt magadtól, és akkor nem fog nyomasztani. Nekem sem volt semmi ilyen érzésem, és nem is szívesen gondolok vissza a csecsemős időszakra (pedig nem voltam depressziós).

2 éves a kislányom, és napról napra jobban imádom, ahogy egyre több mindenről lehet kommunikálni vele. A babázás első fele úgy is a túlélésről szól, mindig egyre könnyebb lesz majd. Kitartást kívánok!

2022. ápr. 28. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem az anyai ösztöneid, hanem a félelmeid kérdése!

Szerintem csak az van benned, hogy törékenyek, nem igazán lehet velük kapcsolatot kialakítani. Azért ez messze nem így van, sokkal kevésbé törékenyek mint az ember hiszi, és ugyan eltelik pár hét, de nagyon is tudni fogod, hogy mit akar, és mivel rád van szorulva kénytelen leszel erre kiéleződni, az összebújást, érintést meg te is élvezni fogod.

2022. ápr. 28. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez amiatt lehet, mert nincs tapasztalatod az újszülöttekkel és így valóban idegennek tűnhet a dolog elsőre. Viszont ha már ott lesz veled a babád, rá leszel kényszerülve, hogy gondozd és nagyon hamar bele fogsz jönni. Ha lesz tapasztalatod, lesz önbizalmad is és szeretni fogod az egészet.
2022. ápr. 28. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Más gyermeke engem sem hozott lázba.
2022. ápr. 28. 19:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ooo

Én a kórhàzban ott álltam a baba felett, hogy mégis hogyan kellene felvenni..

És engem más gyerekek mindig hidegen hagytak..

Az enyémekhez teljesen más a viszonyom ( nyilván)

3. Gyerek van úton

2022. ápr. 28. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!