36 hetesen nincsenek se keményedések, se jóslófájások, ez normális? Így nehezebb szülésre kell számítanom?
Most töltöm a 36 hetet. A 30-32. hét környékén volt egy időszak, mikor napi több alkalommal keményedtem és a hasam is fájt néha, de elmúlt, azóta semmi, még akkor sem, ha pl. házimunka miatt kicsit többet hajolgatok.
Mindenhol azt olvasom, hogy a nôk nagy részének ilyenkor már jóslófájásai meg rendszeres keményedései vannak, amik elősegítik a lassú tágulást, ên meg elképzelni sem tudom, mi az a jóslófájás. Semmi görcsöt, húzódást nem érzek.
Ez jelentheti azt, hogy a szülés is lassabb, nehezebb lesz? Vagy nincs összefüggés a kettő között?
Keményedéseim voltak, de csak a második trimeszterben.
Jóslóim sosem.
Burokrepesztés után 5 órával a kezemben volt a fiam.
(Igaz 39+6nál indítottak, kevés volt a magzatvíz)
Elsőnél nem volt se jóslóm, se keményedésem.
Spontán szültem a 38. héten, nem tudom mire gondolsz nehezebb szülés alatt, kb 12 órát vajúdtam (annál azt hittem, hogy ezek a jóslók), majd burokrepesztés után 2 óra 40 perc alatt lett meg a baba.
Szülésznőm szerint elsőre ez gyorsnak számít 🙂
Ne izgulj ezen, nem a keményedésen és a jóslókon múlik a szülés milyensége.
Szerintem ez a kettő nem függ össze. Sokkal inkább számít az, hogy mekkora a fájdalomküszöböd.
Egyszerre szültem valakivel,aki utána a szobatársam lett. Ő végig ordította az egészet, én egy hangot sem adtam ki. Közös orvosunk volt, aki mondta, hogy ez a két szülés pont a két véglet volt.
Szobatársamnak a kórházban töltött idő alatt is voltak fájdalmai, mindennap kért fájdalomcsillapítót, ahogyan a többi szobatársunk is, én egyszer sem kértem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!