Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik a másidik gyerekkel...

Akik a másidik gyerekkel terhesek, hogy bírjátok/bírtátok a második terhességet?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok, 17 hónapos a kislányom. Az első terhességem zavartalan volt, sokat tudtam pihenni, most értelemszerűen alig. Maximum abban a másfél-2 órában amíg délután alszik. Menni kell vele folyamat, főleg mióta bejött a jó idő szinte egész nap kinn vagyunk. Ezzel nem is lenne baj, de én már most nagyon tehernek érzem ezt a terhességet. Tüsszenteni, köhögni már a 20. Héttől csak keresztbe tett lábbal tudok, mert elcsöpög a pisi. Fájdogál a szeméremcsontom is, néha a derekam is. Nem tudok 20 másodpercnél tovább guggolni mert úgy érzem majd kiesik belőlem a gyerek. Kislányomat sokat kell emelgetni, cipelni, nagyon anyás. Hogy éltétek túl ezt? Tudom, a neheze még csak akkor fog kezdődni mikor megszületik a pici...félek attól is, hogy túl korán fog jönni amiért alig tudok pihenni.
2022. ápr. 26. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem emiatt me felj, hogy koran jon a baba emiatt, mert ha ez igy lenne nagyon sok koraszules lenne :) apuka nem segit be neha, hogy pihenni tudj?

En 36.hetig egesz jol viseltem. Emlékszem pont karacsony korul voltam annyi, es egy rakat sutit sutottem, igaz h ulve, es estere teljesen kipurcantam, de napkozben birtam :D gyerkoccel délelőtt en voltam setalni vagy játszon, delutan/estefele apukaja vitte ki kicsit. En mar nem emelgettem a gyerkocot mert 15 kg volt akkor. De a 35-36 het utan teljesen kifulladtam... Egyszerűen alig bírtam ravenni magam, hogy felaljak a kanaperol. Idegesitett h nem tudok a gyerekkel jatszani, mert a nagy hasamtol sehigy se fertem el. Na azt a maradek 1 honapot nem sirom vissza az biztos.

Hat igen pisi az becsurgott hapcinal, na ez engem is kicsinalt... Nekem az ejjelek voltak nagyon rosszak. Gyarkoc rosszul aludt sokszor abban az idoszakban, es borzaszto kenyelmetlen volt minden megoldas. Feltem, hogy hason rug, de ahhoz h ne kelljen vele aludni, a szobajaban levo kenyelmetlen kanapen csoveztem orakat ejjel..

Szoval.. masodik terhesseg sosem teljes rozsaszin felho 🤣

2022. ápr. 26. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz időszak volt ráadásul nagyszülők távol élnek, így segítség sem igazán volt. Veszélyeztetett terhes voltam, sokat kellett cipelnem a nagyot, későn indult el. És a hasam is már fel idősen akkora volt, mint másnak 7-8 hónaposan. Alig bírtam menni, a végén apuka vitte a nagyot játszótérre vagy sétálni. Én oda mentem csak, ahova muszáj volt (orvoshoz, védőnőhöz). Na és persze akkor lett rendkívül anyás a lányom, a dackorszakról nem is beszélve. Szerintem az volt életem legnehezebb időszaka. Sokat is stresszeltem, de szerencsére semmi probléma nem történt, időben született a kicsi is.
2022. ápr. 26. 22:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos apuka nem segít semmit mert dolgozik egész nap :/ 8-tól 4-ig a munkahelyén utána meg itthon maszekban. Fürdetni vacsizni feljön de nem sokkal vagyok beljebb, annyi hogy ő veszi ki a kádból, altatni én altatok nem is tudná elaltatni ha én is itthon vagyok mert ordít utánam. Ez csak rosszabb lesz miután a kicsi megszületik igaz? :D (amúgy addigra többet lesz velünk elvileg, mert vesz fel egy állandó embert és nem kell estig lenn lennie a garázsban. De munkaidőben attól még ugyanúgy egyedül leszek, maximum valamelyikük altatását fogja átvenni.)
2022. ápr. 27. 06:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Na igen a hasamtól én se férek el, szerintem a kislányommal a végén voltam ekkora. Többet is híztam mint vele, pedig sokkal többet mozgok. A túlsúly miatt kifulladok egy kis hegymenettől, lépcsőzéstől. És még nimcs is 40 fok, mi lesz velem addig 😒
2022. ápr. 27. 06:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező? Milyen nemü babát vársz?
2022. ápr. 27. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Igaz én még csak 11 hetes vagyok, emelgetnem nem nagyon kéne, de a kislányomat muszáj, majdnem 3 éves, alvásidőben meg éjszaka meg tanulok mert most végzek az egyetemen, másoddiplomázom. Nem egyszerű! Segítség nekem sincs, de kitartok! Kitartás neked is! :)
2022. ápr. 27. 14:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Kisfiút várunk :) köszi kitartást mindenkinek
2022. ápr. 27. 14:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!