Menstruációtól számítva 7 hét 4 napos magzat mérete 6
mm. Mi lehet az oka?
Lehet nem fejlődik rendesen!
Orvos mit mondott?
2022. ápr. 26. 19:53
2/23 A kérdező kommentje:
Hogy várni kell. Semmi többet. Ha 1 hét múlva azt látja, hogy elmarad a várt fejlődési ütemtől, akkor megszakítást javasol.
Saját tapasztalatból én azt mondanám, hogy menj el máshová is egy UH-ra. Szonográfus csinálja, ne orvos.
2022. ápr. 26. 20:14
4/23 A kérdező kommentje:
Csütörtökön megyünk a Honvéd Kórházba. Egy kontroll vizsgálatot mindenképpen szeretnénk. Elfogadjuk nyilván ha vége, de nem egyetlen orvos véleményére alapozva. Viszont a növekedési táblázat alapján ebben a korban már 1 centi felett kellene lennie, tehát közel 50%-al elmarad a növekedésben. 😕
Sajnos nálam is volt ilyen és nem lett jó vége. Napi 1 mm- kellene nőnie a 6 es 12 hét között. A honvéd viszont jó hely, velem ott uh-n kedvesek és segítőkészek voltak. Drukkolok, hogy minden jól alakuljon. Rémes ha el kell engedni de jobb még így az elején, mint a 12 hetes után. És gyorsan egészséges terhesség jön utána hamar.
Kitartás és bízz benne, hogy a végén minden jól alakul majd.
2022. ápr. 26. 21:26
6/23 A kérdező kommentje:
Fel vagyunk készülve arra, hogy sajnos valóban nem lesz jó vége. Magyarul nagyon kevés infó van erről, angolul annál több. A korai terhesség idején tapasztalható növekedés elmaradás összefüggésben van a későbbi méhen belüli halálozással, valamit egyes esetekben a kromoszóma rendellenességekkel. Mindenképpen szerettünk volna Panoráma Extra tesztet a 10. héten, de sajnos úgy tűnik, hogy felesleges kiadás lenne 😕
Sajnos általában vetéléshez vezet a kisebb embrio.😒
2022. ápr. 27. 06:45
A Honvéd szonográfusai szuperek. Nálam három orvos nem találta meg a vérzésem okát, a szonográfus azonnal megtalálta a két hematómát. Ők sokkal jobban értenek hozzá, mint a dokik. Kíváncsi leszek mit mondanak, kitartást.
2022. ápr. 27. 08:22
5-ös vagyok. Sajnos így van. Nálunk igazolva is lett 18-as kromoszóma rendellenesség. Sokat olvastam utána és lehet véletlen is, de rosszabb, öregebb sejtek miatt is. Nálunk más gond is volt és én q10 és magzatvédő vitamin, férjem pedig fer14 kúrát tartott 3 hónapig és most ha minden igaz rendben leszünk. Ma megyek Nifty tesztre.
Ezeket a vitaminokat érdemes szedni, mert ártani nem árt de megnyugtat, hogy mindent megteszel. Írd majd le, hogy mit mondanak.
2022. ápr. 27. 08:36
10/23 A kérdező kommentje:
Pontosan ettől tartunk mi is. Nincs kórelőzmény a családban, de legtöbb alkalommal ez így is szokott lenni. Teljesen egészséges szülőknél is előfordul a kromoszóma rendellenesség. Mi is elkezdtünk egy vitamin kúrát mindketten. Trimesztert pl már a terhesség előtt. Holnap remélem választ kapunk a kérdéseinkre és meghatározzák majd a biztos irányt is.
Kapcsolódó kérdések: