Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baba bejelentése a családnak?...

Baba bejelentése a családnak? Túl késő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy 9. terhességi hetet töltöttem a hétvégén és még a páromon meg rajtam kívül senki nem tudja. Se anyukám, se apukám, párom szülei sem. Első baba amúgy.

Meg akartuk várni a 12 heti genetikai ultrahangot.

Tegnap találkoztam egy rendezvényen egy ismerős párral. A hölgy most 10 hetes terhes és nem "titkolta" senki előtt- nem hogy a szűk család előtt.

Volt itt olyan, aki csak 12.hét után mondta meg akár a szüleinek is? Nem volt belőle sértődés?

Személy szerint tudom, hogy túlaggódná az anyukám helyettem is az egész terhességet és ez nem hiányzik-ezért is vàrok, amíg lehet.

Köszi :)

2022. ápr. 26. 15:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukámnak és a párom szüleinek elmondtuk az elején, de apukámnak (a szüleim elváltak), nagyszülőknek, barátoknak csak a 12. heti genetikai után. Tudtommal nem volt sértődés belőle. Annak mondjátok el, akivel azt is megosztanátok, ha esetleg baj van, persze nem lesz, erre kell gondolni! :)
2022. ápr. 26. 17:32
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
Hú én tuti nem bírtam volna ki. Mikor pozitív lett itthon a tesztem, egyből anyukámat hívtam fel. Előbb tudta, mint a férjem. (Pár perccel) A többi rokonnak és barátnak 8 hetesen mondtuk el, mert akkor volt rá alkalom. Nem voltunk babonásak. Ha meg ne adj Isten, nem maradt volna meg a baba, nem szégyelltem volna azt sem elmondani.
2022. ápr. 26. 18:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki maga tudja, milyen kapcsolatban áll a családjával. Mi a férjem szüleinek egyből elmondtuk (enyémmekkel nem tartjuk a kapcsolatot), nagyon jóban vagyunk, amúgy is mindennap beszélünk, szerintem ki sem bírtuk volna, hogy ne tudassuk velük, jó volt valakivel megosztani.

Mindenki más a 12. hét után tudta meg.

2022. ápr. 26. 20:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a 14. hétben voltam, mikor elmondtuk bárkinek is, addig csak ketten tudtuk a férjemmel. Szerintem a családban meg az ismerősi körben még mindig van olyan, aki nem tudja, pedig 2 hét múlva szülök. Velük nem olyan a kapcsolat meg mi a közösségi oldalakra sem tettük ki. Egyébként szívem szerint csak a szülés után közöltem volna bárkivel is, hogy úton a trónörökös :)

Az első terhességem sajnos a 9. héten missed ab-bal végződött, azt el sem mondtuk és nem bántuk meg, a család csak szétstresszelte volna magát meg minket is, az emberek meg sajnálkoznak, én ezt nem akartam, enélkül is nehéz volt feldolgozni.

2022. ápr. 28. 10:27
 15/16 anonim ***** válasza:
15%
Kit érdekel, ő mikor mondta el? Felnőtt ember vagy elvileg, cselekedj úgy, ahogy te akarsz, nem ahogy mások mondják (az itteni hozzászolók is ebbe számítanak)
2022. ápr. 28. 23:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi a 10. héten mondtuk el.. már érezték.. nem dohányoztam hirtelen, rosszul voltam, és valamiért már látszott is.. így elkerülhetetlen volt. Pedig legalább a 15-20 hétig akartuk titkolni. Nem akartam már füllenteni
2023. máj. 23. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!