Baba bejelentése a családnak? Túl késő?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy 9. terhességi hetet töltöttem a hétvégén és még a páromon meg rajtam kívül senki nem tudja. Se anyukám, se apukám, párom szülei sem. Első baba amúgy.
Meg akartuk várni a 12 heti genetikai ultrahangot.
Tegnap találkoztam egy rendezvényen egy ismerős párral. A hölgy most 10 hetes terhes és nem "titkolta" senki előtt- nem hogy a szűk család előtt.
Volt itt olyan, aki csak 12.hét után mondta meg akár a szüleinek is? Nem volt belőle sértődés?
Személy szerint tudom, hogy túlaggódná az anyukám helyettem is az egész terhességet és ez nem hiányzik-ezért is vàrok, amíg lehet.
Köszi :)
Akkor mondjátok el amikor akarjátok.. nincs ilyen, hogy mikor illik vagy mikor kell.
Anyukámnak, anyósomnak elmondtuk a terhesség megállapítása után. Testvéreknek, közeli barátoknak 15 hetesen mondtuk el, kicsit tágabb rokonságnak 30 hét felett, és még most is van egy csomó ismerős, távoli rokon aki nem tudja, pedig 2 héten belül szülök.
Nem tudok róla, de ha meg is sértődött valaki az engem a legkevésbé sem érdekel, az a saját problémája. A mi gyerekünkkel kapcsolatban, mi döntünk kizárólag, akár tetszik akár nem 🤷🏻♀️
Ahogy itt írták, ahogy nektek jó.
Én már csak a 12. hét után mondanám el. Nem részletezem miért.
Boldog babavárást! 🙂
Lombikosok vagyunk, napi kontaktban a családdal, én pedig beültetéstől táppénzre kerültem. Biztos ki tudtuk volna magyarázni miért nem dolgozok vagy miért nem tudok segíteni költözésben, stb, de inkább tájékoztattuk őket az elejétől. Közeli barátokkal ugyanez volt, nem akartam magyarázatokat, pláne füllentéseket, hogy miért nem megyek edzeni, stb, szóval egyszerűen elmondtuk.
Mondjuk nem az első lombik volt, ők is meg mi is óvatosan álltunk a dologhoz "még nem kell gratulálni, csak drukkolni".
Közben nagyobb családban körbement a híre, így igazából azt sem tudom ki és mikor tudta meg 😅🤷♀️ közösségi oldalra nem írtuk ki, úgy vagyok vele, hogy akinek már tudnia kell, az tudja. Majd esetleg azt kiírom, ha megszületik, de az se biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!