Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért félünk gyereket vállalni?

Miért félünk gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnénk egy kisbabát, de mire oda kerül a sor mégis védekezünk. Vajon mitől félünk, miért pánikolunk be?

Eddig úgy éreztem, hogy felkészültek vagyunk rá, mi változott?

Beszélgettünk erről a férjemmel, de nem jöttünk rá, mire várunk még.

Segítsetek tapasztaltak, nálatok, hogy volt az első babánál?

2008. dec. 18. 08:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
elhatároztuk hogy jöhet a baba. még le akartam diplomázni juniusban ugyhogy novemberben már nem védekeztünk. terhes is lettem. ki kéne deriteni mitől féltek. sok oka lehet. életmódváltás, esetleg ti nem vagytok összeillők, stb. bár meggjegyzem én nagyon nem érzem hogy sokmindenről le kellett mondanom a baba miatt. "arra van időd amire szakitasz".
2008. dec. 18. 08:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is pontosan így voltunk mint most ti,elteltek az évek,mikorra ténylegesen rászántuk magunkat nem akart összejönni a baba.

Alávetettük magunkat egy meddőségi kivizsgálásnak,és kiderült a férjemnek sokkal kevesebb életképes spermája van mint kellene,úgyhogy januárban megyünk egy meddőségi központba lombik programra,mert nekünk csak így lehet,ha lehet gyerekünk.

Szóval ebből azt akarom kihámozni,hogy ne gondolkozzatok vágjatok bele.Ha mi is ellőbb lépünk már lehetne gyerekünk.

Nagyon sok szerencsét kívánok neketek.

Puszi.

2008. dec. 18. 08:49
 3/13 A kérdező kommentje:

Kedves 2. Válaszoló!

Lehet, hogy igazad van.

Remélem Titeket is minél hamarabb megajándékoz a sors egy kis angyallal, aki szebbé tezsi az életeteket!

Sok sikert, és Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!

2008. dec. 18. 09:01
 4/13 A kérdező kommentje:

Kedves 1. Válaszoló!

Talán a lemondásoktól félek.

De, ha Te mondod, hogy kibírható, akkor, talán én is úgy érzem majd.

Sok boldogságot nektek is!

2008. dec. 18. 09:03
 5/13 A kérdező kommentje:
Hány évesek vagytok?
2008. dec. 18. 09:04
 6/13 anonim ***** válasza:

A 2.válaszoló vagyok 34 leszek most karácsonykor.

És te?

Nektek is Boldog Karácsonyt!

2008. dec. 18. 09:20
 7/13 A kérdező kommentje:

Én még csak 22, de a férjem 30.

A korkülönbség miatt nehéz döntés, mert Én nem akarom, hogy túl korai legyen nekem, de azt sem, hogy a férjem legyen későn apa.

Vagy ez hülyeség?

2008. dec. 18. 09:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ugyan így voltunk és én megmondom neked őszintén mi egy kicsit önzőségből toltuk ki a gyerekvállalást. Imádjuk egymást a férjemmel, tudtuk, hogy szeretnénk majd gyereket, de olyan jó volt "szabadnak" lenni, hogy nehezen váltunk meg ettől az életmódtól. Én gyerekekkel foglalkozom, tudom milyen hatalmas felelősség, és én ettől is féltem. De aztán úgy döntöttünk, itt az ideje, mert már én is 30 fölött vagyok. Ráadásul, minden barátnőm kezdett sorban teherbe esni, és nekem eszméletlenül rosszul esett, és ez ébresztett igazán rá, hogy megértünk talán a gyerekvállalásra. Most 22 hetes babás vagyok, és boldog nagyon, ámbár félek egy kicsi, remélem jól helytállok, mint anya. A férjem tuti szuper apa lesz. Úgyhogy vágjatok bele!!! Sok sikert
2008. dec. 18. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha erre gondolsz hogy a párod ne legyen túl későn apa, akkor az nem annyira jó. Szerintem nagyon fiatal vagy még, és még élvezzétek ki egymás társaságát.

Mi 26 és 28 évesek voltunk első gyerekünk születésekor, nagyon vágytunk rá és 6 éve együtt voltunk már akkor, és mégis hatalmas változásként és megdöbbenésként ért minket hogy egymásra töredéknyi időnk sincs ahhoz képest ami a baba születése előtt volt.

Pedig normális, értelmes emberek vagyunk:) és tervezett baba volt, mégis hozzá kellett edződjünk, hogy mostantól csak ő az első nem csinálhatunk akármit, nem mehetünk bárhová stb.

Mondjuk nekünk nincs semmi családi, rokoni segítségünk ez is közrejátszik benne, hogy nem jutunk el egy moziba, színházba, kikapcsolódni bárhová stb.

De amúgy is ha belegondolunk hogy idegenre bízzuk, akkor inkább elfelejtjük az egész kettesben lévő témát..szóval furcsa kettős érzés ez. Nem is tudnék már felszabadultan bármit is csinálni a fiam nélkül, mert nála van minden gondolatom.

Szóval nagyon nagy változás ez, amivel még ráérsz szerintem.

De ti érzitek:)

ha csak a párod miatt döntesz az igen felé, az pedig nem vezet jóra.

Ő sem "öreg még:)) Pár évet várhatna még, főleg hogy te ilyen fiatal vagy.

Hú bocs hogy ilyen hosszú lett, azért ne pontozd le léci:)

2008. dec. 18. 09:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A 2.válaszoló vagyok.

Mi is pontosan így voltunk a férjemmel mint ti,mi is élveztük az életet utazgattunk,boldogok voltunk.De a környezetemben mindenki elkezdett szülni,és nekem is rá kellett döbbennem,hogy ketyeg az a bizonyos biológiai órám.

2008. dec. 18. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!