Miért nem ajánlott a hajolgatás?
Úgy értem, hogy mondják, inkább ne, de mi a konkrét probléma vele?
A guggolással is ez a helyzet, vagy azt szabad?
Mikortól nem ajánlott egyik sem? Úgy értem melyik héttől kell erre jobban oda figyelni? Amíg nem kellemetlen, addig szabad?
Bizonyos esetekben, veszélyeztetett terheseknek szokták mondani, hogy se hajolgatni se nehezet emelni nem ajánlott, nehogy rontson a fennálló problémán.
De ezt orvos mondja, ha neked nem szólt, akkor amíg bírod addig nyugodtan csinálhatsz bármit, mint előtte :)
Szabad hajolni és guggolni is, ha nem veszélyeztetett bizonyos okokból a terhesség.
Aki mondja h ne hajolj inkább, csak kímélni akar téged.
Guggolni is szabad, igazából ha nincs gond a terhességgel barmi szabad ami nem kellemetlen...
Mondjuk nekem 38 hetesen mar baromi kellemetlen de muszáj felvenni ami leesik, ha a férjem itthon van azért ő szokott ugrani h hagyjam majd felveszi... Mert azért nekem már küzdelmes 🙈😅
Jól ki van ez találva. Ha rendben van a terhességed hajolgassál nyugodtan, amíg jól esik. Érezni fogod, hogy mi az, ami már sok. Nekem pl. keményedni kezdett a hasam, ha sok volt. Erőlködésre, emelésre is érezni fogod, hogy mi a sok. Én egyik héten még simán felvittem a másodikra a heti nagybevásárlást, következő héten a kb. ugyanannyi cuccot már nem. Nagyon lassan, megfontoltan, meg-megállva vittem fel és eldöntöttem, hogy ez volt az utolsó, mert már éreztem, hogy sok.
Vagy pl. a szőnyegporszívózásnál sem gondoltam korábban, hogy én ezt ennyire "hasból" és erőből tolom. 33 hetesen tűnt fel, hogy ez már nem annyira jó érzés.
Vagy mondjuk korábban belefért 3 bolt körbejárása. 34-5 hetesen már az első után éreztem magamon, hogy ez is elég volt. A terhességem elején simán mentem túrázni, 28 hetesen azt hittem meghalok egy kis szintemelkedéstől 500 méteren. És még sorolhatnám hosszan. :)
Szóval érezni fogod szép lassan, hogy mi az elég. A titka annyi, hogyha jön ez az érzés, akkor állj le. Ne most akard megmutatni, hogy márpedig te akkor is megcsinálod... :) Hallgass a tested jelzéseire.
Köszi a válaszokat! :)
Lehet akkor bebeszélem magamnak, mert én már most nem bírok dolgokat, amiket itt még 30 hetesen túl is csináltatok 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!