Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem ajánlott a hajolgatás?

Miért nem ajánlott a hajolgatás?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy mondják, inkább ne, de mi a konkrét probléma vele?

A guggolással is ez a helyzet, vagy azt szabad?

Mikortól nem ajánlott egyik sem? Úgy értem melyik héttől kell erre jobban oda figyelni? Amíg nem kellemetlen, addig szabad?

2022. ápr. 15. 16:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Elso baba? :)
2022. ápr. 15. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Onnantól nem ajánlott, hogy már nem vagy rá képes vagy kellemetlen. Ezt hidd el, tudni fogod mikor érkezik el, nem kell rá külön figyelni.
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, 25 hetes :)
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, ez lett volna a kérdés igen, hogy ha bírom meg nem kellemetlen, akkor szabad? Majd ha meg kellemetlenek lesznek ezek a mozgások, akkor az azt jelenti, hogy ne.
2022. ápr. 15. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem mondta senki, hogy ne lehetne lehajolni, egy idő után valóban kellemetlen volt, de bajt nem okozott.
2022. ápr. 15. 17:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos esetekben, veszélyeztetett terheseknek szokták mondani, hogy se hajolgatni se nehezet emelni nem ajánlott, nehogy rontson a fennálló problémán.

De ezt orvos mondja, ha neked nem szólt, akkor amíg bírod addig nyugodtan csinálhatsz bármit, mint előtte :)

2022. ápr. 15. 18:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Én hajolgattam, amíg képes voltam rá. Nyilván nem minden ok nélkül, dehát cipőt felvenni meg bármit felvenni a földről kell. :D A végén volt már, hogy akkora volt a hasam, hogyha leesett egy kanál vagy valami a földre, inkább elővettem egy másikat. De az már csak a legvége volt.
2022. ápr. 15. 19:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szabad hajolni és guggolni is, ha nem veszélyeztetett bizonyos okokból a terhesség.

Aki mondja h ne hajolj inkább, csak kímélni akar téged.

Guggolni is szabad, igazából ha nincs gond a terhességgel barmi szabad ami nem kellemetlen...

Mondjuk nekem 38 hetesen mar baromi kellemetlen de muszáj felvenni ami leesik, ha a férjem itthon van azért ő szokott ugrani h hagyjam majd felveszi... Mert azért nekem már küzdelmes 🙈😅

2022. ápr. 15. 21:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Jól ki van ez találva. Ha rendben van a terhességed hajolgassál nyugodtan, amíg jól esik. Érezni fogod, hogy mi az, ami már sok. Nekem pl. keményedni kezdett a hasam, ha sok volt. Erőlködésre, emelésre is érezni fogod, hogy mi a sok. Én egyik héten még simán felvittem a másodikra a heti nagybevásárlást, következő héten a kb. ugyanannyi cuccot már nem. Nagyon lassan, megfontoltan, meg-megállva vittem fel és eldöntöttem, hogy ez volt az utolsó, mert már éreztem, hogy sok.

Vagy pl. a szőnyegporszívózásnál sem gondoltam korábban, hogy én ezt ennyire "hasból" és erőből tolom. 33 hetesen tűnt fel, hogy ez már nem annyira jó érzés.

Vagy mondjuk korábban belefért 3 bolt körbejárása. 34-5 hetesen már az első után éreztem magamon, hogy ez is elég volt. A terhességem elején simán mentem túrázni, 28 hetesen azt hittem meghalok egy kis szintemelkedéstől 500 méteren. És még sorolhatnám hosszan. :)

Szóval érezni fogod szép lassan, hogy mi az elég. A titka annyi, hogyha jön ez az érzés, akkor állj le. Ne most akard megmutatni, hogy márpedig te akkor is megcsinálod... :) Hallgass a tested jelzéseire.

2022. ápr. 16. 16:14
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Lehet akkor bebeszélem magamnak, mert én már most nem bírok dolgokat, amiket itt még 30 hetesen túl is csináltatok 😅

2022. ápr. 16. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!