Kinek mi a véleménye? Fogadjunk orvost vagy nem? Esetleg tapasztalatok?
Nekem volt fogadott dokim. Az egész terhesség alatt nagyon figyelt rám. Ennek ellenére bánom.
Szülésnél szemét volt. Az ügyeletes viszont egy angyal. Ugye az ügyeletesnek is meg kellett vizsgálnia, és a fogadottam fájásgyengeség miatt akkor oxitocin adagot rendelt el, hogy azt hittem belehalok. Az ügyeletes doki is mondta, hogy tutti nem normális a dokim....ennyi egyszerre még egy lónak is sok lenne.
No végülis meglett az eredménye, mert fájdalmas, de annál gyorsabb szülésem volt.
Most, hogy elapadt a tejem voltam nála rákszűrésen illetve kontrollon. Nem kevés pénzt leperkáltunk neki, és tudom, hogy ez már nem az ő dolga, de amíg az asszisztens a leletemet nyomtatta, jól esett volna, ha megkérdi, hogy vagyunk.
Szóval én azt mondom, ha tényleg van egy megbízható orvosjelölted és neked ez tényleg biztonságot ad, akkor fogadjatok.
Viszont, ha nem vagy túl parás, és nincs sok "felesleges" pénzed, akkor nem feltétlenül szükséges.
Mondom én jobban jártam volna az ügyletessel. Ha lesz még egy babánk, akkor hozzá fogok járni.
Ja azt kihagytam, hogy úgy van, ahogy itt már annyiszor olvastam. A főszerep szülésnél Tiéd és a szülésznőé. Nekem azzal is szerencsém volt, nagy támaszom volt.
Szóval lehet inkább a szülésznő fogadása a megfontolandó.
Kellemes, problémamentes babavárást.
Szia!
Hát erről tényleg megoszlanak a vélemények. Nekem egy kisfiam van, fogadtam orvost, a 12. héttől jártam hozzá. Egyrészt azért fogadtam mert ha nem fogadok és a terhesgondozóba járok vizsgálatra akkor ott több különböző orvos vizsgál meg és több különböző véleményt, tanácsot hallok amiből most hogyan döntsem el hogy melyik a jó? Terhesség előtt jártam oda és nagyon rossz volt volt hogy az egyik ezt mond a másik azt mond. A másik dolog amiért fogadtam mert azt gondoltam nekem majd biztonságérzetet ad a szülésnél ha tudom hogy jó kezekben vagyok és annál szülök akit én választottam nem egy elfáradt ügyeletesnél akinek ma az én szülésem már a 10. Végül is a szülés nem lett úgy ahogy gondoltam mert egyáltalán nem éreztem magam biztonságban, annál jobban féltem és az orvosom se nagyon foglalkozott velem, nagy ritkán bejött és megnézett azt annyi. Ráadásul hiába könyörögtem neki, hogy császározzon meg hagyott 3 napot szenvedni :S Nem tudom fogadnék-e e következőnél orvost, azt viszont tudom hogy őt nem fogadnám meg még egyszer.
Egyik barátnőm most fog szülni (okt. 11.-re van kiírva) és nincs fogadott dokija, az aktuális ügyeletesnél fog szülni, kicsit aggódik, de inkább azért hogy minden rendben legyen nem a doki miatt. Ők azért nem fogadtak mert anyagilag nem tehetik meg. Fontos szempont a pénz is... Mi akkor megtehettük, most már nem tehetnénk meg hogy orvost fogadjunk és is az ügyeletesnél szülnék, de nem tartom ezt bajnak vagy alsóbbrendű dolognak mert a legtöbb nő ügyeletesnél szül és minden a legnagyobb rendben van. A másik meg hogy ha elégedett vagy a dokival akkor a szülés után az ügyeletesnek is csúsztathatsz borítékot vagy vehetsz ajándékot. Nem kötelező mint egy fogadottnál, de ha akarsz adhatsz.
Jó kérdés. Nekem fogadott dokim van, mivel más orvoshoz is magánrendelőbe vagy magánkórházba járok. A kényelem miatt válaszottam így elsősorban, mert itt a terhesgondozáson is minden egy helyen zajlik, nem kell sorban állni, stb.
De van olyan ismerősöm, aki végig sztk-ba járt és nem volt fogadott orvosa, hanem az ügyeletes orvosnál szült. Nem volt egy rossz szava sem, meg volt elégedve mindennel. Az a meglátásom, hogy sokszor a fogadott dokik a szülésnél az utolsó percben esnek be (néha már későn is, más végzi el a dolgát). Úgyhogy, ha meg is éri fogadott dokit választani, nehéz ügy, mert olyat kell keresni, aki lelkiismeretesen be fog jönni normális időben a szülésre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!