Kötelező az AFP vizsgálat? Hallottam róla sokat, a megbízhatóságáról, elavultságáról. Mi van akkor, ha én nem szeretném?
Egyszer már feltettem ezt a kérdést, kb. tíz perce, remélem nem jelenik meg kétszer :)
Az AFP vizsgálattal kapcsolatosan, hallottam, hogy eléggé megbízhatatlan eredmény is ki szokott jönni, ami feleslegsen izgatja a kismamát. Ezt szeretném elkerülni, ezért tettem fel a kérdésemet.
Köszönöm
Én elmentem és előre tudtam, hogy le se ... az eredményt.
Kibirtam. de én is gondolkoztam, hogy el se megyek. Szerintem akkor se lett volna semmi. Ez egy szolgáltatás, nem kötelezhetnek arra, hogy AKARJ egy szolgáltatást igénybe venni...
9,02 vagyok, ezt találtam:
"Ma az anyai szérum AFP kötelező vizsgálat a terhesség 17. és 19. hete között a velőcső záródási rendellenességek szűrő vizsgálata miatt"
Én voltam 12 hetesen a kombinált szürésen(down-kor) és a 16 hetes AFP vérvételen is. A 18 hetes genetikai ultrahangra be sem engedtek volna az AFP eredmény nélkül,azt magammal kellett vinnem!!Talán az uh-on mért adatokkal van pontosabb értelme.
Ebbe az országba mindent meg lehet csinálni, fura hogy ennyire eltérőek a szokások és a "előírások" helyenként.
De egy biztos ártani nem árthat.
Elvileg kötelező, gyakorlatilag, látjuk, hogy nem.
De én elmentem, meg sem fordult a fejemben, hogy nem, tényleg mondják, hogy nem túl megbízható, de semmi bajom nem lesz, ha megnézik, aztán az uh számít úgyis!
17 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!