Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelező az AFP vizsgálat?...

Kötelező az AFP vizsgálat? Hallottam róla sokat, a megbízhatóságáról, elavultságáról. Mi van akkor, ha én nem szeretném?

Figyelt kérdés

Egyszer már feltettem ezt a kérdést, kb. tíz perce, remélem nem jelenik meg kétszer :)

Az AFP vizsgálattal kapcsolatosan, hallottam, hogy eléggé megbízhatatlan eredmény is ki szokott jönni, ami feleslegsen izgatja a kismamát. Ezt szeretném elkerülni, ezért tettem fel a kérdésemet.

Köszönöm

2010. szept. 15. 16:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kötelező a vizsgálat. Csak egy vérvétel.. Szórhatnak az eredmények. Nem kell annyira figylembe venni. Ráadásul külföldön már nem is csinálják..
2010. szept. 15. 21:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Én elmentem és előre tudtam, hogy le se ... az eredményt.

Kibirtam. de én is gondolkoztam, hogy el se megyek. Szerintem akkor se lett volna semmi. Ez egy szolgáltatás, nem kötelezhetnek arra, hogy AKARJ egy szolgáltatást igénybe venni...

2010. szept. 16. 09:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem szolgáltatás, hanem előírt vizsgálat.Kötelező.
2010. szept. 16. 09:05
 14/18 anonim ***** válasza:

9,02 vagyok, ezt találtam:

"Ma az anyai szérum AFP kötelező vizsgálat a terhesség 17. és 19. hete között a velőcső záródási rendellenességek szűrő vizsgálata miatt"

2010. szept. 16. 09:16
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, én sem voltam. A Dokim is ezt mondta és a védőnőm is. Csak egy hepatitis B szűrésre kellett mennem.
2010. szept. 16. 11:57
 16/18 anonim ***** válasza:

Én voltam 12 hetesen a kombinált szürésen(down-kor) és a 16 hetes AFP vérvételen is. A 18 hetes genetikai ultrahangra be sem engedtek volna az AFP eredmény nélkül,azt magammal kellett vinnem!!Talán az uh-on mért adatokkal van pontosabb értelme.

Ebbe az országba mindent meg lehet csinálni, fura hogy ennyire eltérőek a szokások és a "előírások" helyenként.

De egy biztos ártani nem árthat.

2010. szept. 16. 17:23
 17/18 anonim ***** válasza:
11:57-es vagyok. Én is voltam a 12 hetes kombinált teszten és a dokim azt mondta, hogy nem kell mennem AFP-re, mert annyira jó lett a kombináltnak az eredménye, hogy felesleges. Amúgy is már valami elavult, szar vizsgálat, hogy felesleges. És igaz lehet, ha sokan azt írják, hogy egyik dokit sem érdekli de vinni kell a leletet.Sokan tényleg bele sem néznek. Egy hepatitis B szűrésen voltam, ahová a védőnő küldött el, mert az viszont kellett, de ő is azt mondta, hogy most volt valami továbbképzésen és ott mondták, hogy nem kötelező már. Azért kérdeztem meg a védőnőt különben, mert én sem akartam ezt elhinni a dokinak, hogy nem kötelező. És nem kellett mennem rá. Amúgy 35 éves vagyok és első babámat várom. Most 31 hetes vagyok és semmi baja a babámnak.
2010. szept. 17. 09:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Elvileg kötelező, gyakorlatilag, látjuk, hogy nem.

De én elmentem, meg sem fordult a fejemben, hogy nem, tényleg mondják, hogy nem túl megbízható, de semmi bajom nem lesz, ha megnézik, aztán az uh számít úgyis!

17 hetes

2010. szept. 25. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!