Hogyan számoljam a heteket?
Kicsit most hirtelen megzavarodtam... 🙈
Hivatalosan június 17re vagyok kiírva, 20.heti uh szerint július 3 a várható idő. (Nem rendszeres mensi miatt az eltérés)
Igaz "csak" 2 hét de most 28 vagy 30 hetet számoljak?
Módosítás nem volt az eredeti dátumon. Eddig ahova kellett mondani a 28 héttel számoltam. Még eztán kérek időpontot a 30.heti uh-ra. Nem hátrány ha tudom pontosan hányadán állok 😅

A 20 hetes uh-t nem lehet figyelembe venni.
Ha rendszertelen a vérzés, akkor 12 hetes uh alapján kell kiírni a szülés várható idejét, amin későbbi uh- alapján NEM módosítunk!

Az orvosnak is könnyebbség, ha
1. Helyes dátum van beírva a kiskönyvbe, és nem kell minden vizit alkalmával újra előszedni a korábbi leleteket, hogy miért is 3 héttel nagyobb/kisebb a gyerek, mint a kiskönyvben szereplő dátum.
2. A páciens meg tudja mondani magától os, hogy hány hetes, nem minden vizit úgy kezdődik , hogy “nem tudom, mert egyszer ezt mondják, egyszer azt”.
A kiskönyv ide vonatkozó oldalát kitöltő orvos felelőssége lenne, hogy normálisan töltse ki.
Ugyanis ha én egy másik orvos vagyok, aki mondjuk csak 30 hetesen látja először a terhest, akkor azt merném feltételezni, hogy a kiskönyvet nem egy dilettáns töltötte ki, hanem egy kolléga, aki tud terminust számolni. Aztán persze mikor az ember meglátja, hogy 3 hét különbség van a kiskönyv meg a mért adatok között, akkor előbb elgondolkodik, hogy nincs-e valami tévedés…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!