Rendszertelen ciklus esetén hogy számolják a terhességi heteket?
Nem ismerem az orvosod, de az enyém pld megnézte a magzatméreteket és csak utána hitte el amit mondtam, mondjuk én nem hozzá jártam előtte.Ha szinte napra pontosan tudod mennyi idős terhes vagy jobban jártál volna ha legalább 7 hetes terhesen mész, mert úgy már van szívhang, így meg nem lesz 1 plusz vizsgálat, na meg felesleges idegeskedés.
A 12 heti méretek alapján fogják a terhességed korát korrigálni, ha kell.Nálam pld semmit se korrigáltak,de alapvetően azt is vette mindenki figyelembe, hogy késői ovuból fogant.Szóval végig a terhesség ideje alatt a baba mérete lesz a mérvadó, nem a menstruáció.
A mérete alapján. Az UH-n leméri és a gép kiírja a terhességi kort (úgy számolva a heteket, mintha szabályos lenne a ciklus).
A probléma az, higy 5 hét 3 naposan jó eséllyel nem fog embriót látni. Ha szerencséd van, legalább petezsák lesz, és akkor nem fogja rádhozni a szívbajt, hogy méhen kívüli. Mert hogy ilyenkor az szokott lenni... Kicsi a terhesség, nem látják sehol, jön a para meg a vérvételek. Halál feleslegesen.
Nekem a 39.napon lett pozitív a tesztem de az nagyon halvány volt, a 42.en lett erősebb.
Habár tudják az utolsó menzesz idejét rá se írják az uh-os papirokra, a 12.heti uh alapján számolták ki a szülés várható időpontját.
Sőt az orvos azt mondta, ha meg is kérdik az utolsó menzesz idejét el se áruljam, csak mondjam azt hogy uh alapján számoljuk. 😊
"Mindig hozzá járok, ő a magán orvosom. Tud mindent tud rólam, havonta járok hozzá, mert 2 éve nem jött a baba. Tudja mikor volt meg utoljára így nem mondhatok neki másik dátumot. Nagyon megörült mikor hívtam, azt mondta amint tudok menjek, hogy megnézzük jó helyen van-e. Első babám lesz, ezért kérdeztem hogyan állapítják meg a korát."
Pontosan ezért, mert ismeri a problémádat és a rendszertelen, szokásosnál hosszabb ciklusodat, fel sem szabadott volna merüljön a kérdés, mert neki tudnia kellett volna ezek után, hogy mihez igazítsa a dátumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!