34 évesen milyen kombinált teszt eredmény után csináltatnátok Prena tesztet is?
Figyelt kérdés
Külföldön élek és félreértettem az itteni szűrési csomagokat. Itt Prena tesztnek nevezik a sima kombinált tesztet, így azt választottam. Csak utána jöttem rá, hogy nem is ezt akartam. Nagyon meg is lepődtem mikor olvastam, hogy ez majd csak egy arány számot ad és ugyanazokat az értékeket nézi, mint az otthoni kombinált teszt 🤦♀️. Ott lett gyanús, hogy mondták, hogy ebből nem fog kiderülni a magzat neme. Ami otthon a Prena tesztnek felel meg itt más a neve (Harmony teszt). Kérdésem az, hogy ti milyen eredménynél mennétek el a másik vizsgálatra is? 13 hetesen volt az ultrahang és a vérvétel, mert a terhességi kor számításhoz képest egy héttel idősebbnek bizonyult a mérés alapján. Nyaki redő 1.7 mm, a szonográfus szerint az ultrahang rendben van. A vérvétel eredményére várok, de félek ez egy tök fölösleges kör volt, mert a korom miatt valószínűleg nem lesz számomra megnyugtató eredmény. Bár előtte utánanéztem volna, de gondoltam a Prena mindenhol Prena és az ára se volt alacsony, így nem hittem, hogy ez sima kombinált lesz. Köszönöm a válaszokat!2022. ápr. 1. 14:58
11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Közepes kockázattól tovább fogok menni, ha már úgyis ezzel az opcióval rendelkező tesztet csinálták.
2022. ápr. 1. 15:27
12/18 anonim válasza:
Ez tényleg sima kombinált teszt. Ha megnézed, Prenatest(R) van kiírva, a másik meg PrenaTest(R), nem semmi átverésnek tűnik.
Nem tudod visszamondani, és elmenni arra amire szerettél volna?
Én is parazós voltam, 35 évesen nem is gondolkodtam kombinált tesztben, prena tesztet csináltattam.
13/18 A kérdező kommentje:
Az a durva, hogy a kórház adta a választható fizetős tesztek listáját és ott volt ez is és meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem ugyanaz a teszt, mint az otthoni. A mintavétel is a kórházhoz tartozó rendelőben volt kedden, én utána jöttem rá, hogy ez sima kombi teszt. Annyi van, hogy most megkérdeztem és közepes, vagy magas kockázat esetén ingyen megcsinálják az itteni Harmony tesztet. Az már magzati DNS alapú és a 13, 18, 21 kromoszómákat nézi. Most azt nem tudom, hogy alacsony kockázat esetén menjek-e magán úton ilyenre, vagy azért ennyire nem semmitérő ez a kombi teszt? Tehát ha alacsony kockázat jön ki, ti 34 évesen tovább mennétek?
2022. ápr. 1. 23:15
14/18 anonim válasza:
Ha téged megnyugtat az a tudat, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező terhességek zöme egészséges volt, akkor ne menj. Például ha 5000 ilyen terhességből csak 1 volt Down-os, az alacsony kockázat. Na, ennyit ér a kombinált. Jó pénzért a nesze semmi, fogd meg jól. Ha valami nem okés, akkor felkeltheti a gyanút, vagy feleslegesen halálra rémítheti a szülőket mikor meg minden oké a babával. Kb erre jó. Ezek alapján döntenék.
15/18 anonim válasza:
Sziasztok..
Elnézését ha buta kérdés
De a 12 hetes genetikai uh vizsgálaton megtudják már mondani a baba nemét ?
Köszönöm
16/18 anonim válasza:
15. Vagy igen, vagy nem. Ilyenkor max tipp.
18/18 A kérdező kommentje:
14, igen, pontosan ezért szóba sem jött nálam alapból ez a vizsgálat. Jobban utána kellett volna nézem en mit is takar ez itt. Nagyon béna ez a helyzet.
15, nálunk nem tudta még megmondani.
2022. ápr. 2. 13:12
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!