Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3-4 gyermekesek adnátok...

3-4 gyermekesek adnátok jótanácsot?

Figyelt kérdés
van már 3 gyermekünk és védekezés mellett becsúszott a 4. baba,hosszú bizonytalanság után végül úgy döntöttünk hogy megtartjuk a babát,a család már tudja és most úgy néz ki hogy már a családban is vannak kétszínű emberek akik a szemünkbe jópofiznak de a hátunk mögött másoknak kinyilvánitják a valódi véleményüket.mi lesz ha már nagy pocakom lesz az idegenek ki fognak nézni a világból?már a 3. babánál is megnéztek az utcán....ráadásul most extra érzékeny vagyok és minden nagyon rosszul tud esni,kicsit magam alatt vagyok emiatt,pedig tudom hogy nem kéne azzal foglalkoznom hogy mit gondolnak vagy mondanak mások.Ti hogy viseltétek ezeket a dolgokat,gondolom nem csak nálunk fordul elő ez a jelenség!?
2010. szept. 13. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Naná,h elő fog fordulni.Nekem főleg azt mondták,h "Nem irigylem."Én meg azt szoktam válaszolni,h pedig irigyelhet,van négy gyönyörű,egészséges gyerekem.:)

Jó ha felvértezed magad,mert vadidegenek is kötelességüknek fogják érezni,h megjegyzéseket tegyenek,nem kell komolyan venni,egyik füleden be, a másikon ki.(A kedvencem az volt,mikor egy idősebb nő azt találta mondani:Látja,más rendes embernek egy sincs,magának meg négy is van.:DDDD Akkor a szituációból egyértelmű volt,h nem így akarta megfogalmazni,de azóta is jókat derülök ha eszembe jut.)Viszont az is igaz,h mostanában inkább gratulálnak a gyerekekhez-biztosan megijedt mindenki,h fogy a nemzet.:DDD

Sztem ha azt látják,h normálisan vagytok öltözve,normálisan viselkedtek-nem üvöltözöl a gyerekekkel,azok sem őrjöngenek-,akkor inkább gratulálnak.:)

2010. szept. 13. 16:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Védőnő,gyerekorvos,nőgyógyász mind mind gratuláltak,és őszinték voltak,de aztán kb ennyi...persze igazából tudtuk mikor így döntöttünk hogy a rossz indulatú beszólások és arckifejezések le kell hogy peregjenek rólunk,de most még igen nehéznek érzem,pedig mi boldogan várjuk a picit a gyerekekkel együtt.Tény,hogy nem vagyunk könnyű helyzetben,de mi büszkék vagyunk arra hogy ha már jönni akart a bébi akkor engedjük neki és ne bántsuk!Szívesen fogadnám további nagycsaládos anyucik hozzászólását,jó olyanokkal kommunikálni akik tudják milyen jó érzés is ez!
2010. szept. 13. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Saját nevemben nem, viszont szüleim nevében tudok nyilatkozni, ugyanis 5 en vagyunk tesók.Anya mesélte, hogy mikor megtudták, hogy jön az 5.baba nekik is tettek megjegyzéseket rokonok.Ilyenkor apa jól helyretette őket, hogy mit gondolnak/képzelnek magukról!Igenis becsülendő, és szép dolog, hogy 4 gyereket vállaltok, mert tényleg nem a legegyszerűbb ma a helyzet.Sokan azért nem mernek belevágni, mert félnek,hogy mi lesz.Mi sem álltunk valami jól akkor, albérletben laktunk mikor megszületett a kis tesó.Azóta persze változtak a dolgok, volt hogy sokkal jobban mentek a dolgok, volt hogy nehezebben, de szüleim egy pillanatig sem bánták meg, hogy ennyien vagyunk, inkább hálásak Istennek, hiszen az Ő ajándékainak tartanak minket:)Azóta már én is babát várok, és tesóm is szült és meg kell hogy mondjam, hogy a nagy család a legjobb:)Szinte minden nap átjárunk szüleimhez, sokat segítenek, és számíthatunk rájuk.Ők, meg kisebb tesóim meg nagyon várják már hogy babázzanak:)

Anyát megkérdezte valaki régebben, hogy újra így csinálná-e, azt mondta, még lehet egyet bevállalna, de most már az unokákra koncentrál:)

Az biztos, hogy sok harc és nehézség van az életben, de megéri, a szüleim példájából tudom.

Szóval fel a fejjel, és ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel:)

2010. szept. 13. 16:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Hahóóó!Van itt még valaki????akár a kérdező????

Nekem négy gyermekem van!

2012. febr. 24. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!