Kik vállalják az abortuszt inkább? A még gyermektelenek, vagy a már gyermekesek is?
Nekem még nem volt, ha beleképzelem magam a szituációba, akkor talán tinikoromban képes lettem volna rá, amíg nem volt gyermekem, de most hogy már van egy fiam és várom a következőt nem tudom, hogy milyen helyzetnek kellene előállnia, hogy elvetessek egy babát. Talán csak fejlődési rendellenesség, betegség, de úgy is belepusztulnék, hiszen már látom, hogy milyen lenyűgöző dolog életet adni és mit jelent egy gyermek.
Nem bántani és nem kötekedni akarok, csak belegondoltam a helyzetbe. Azon anyukák, akik már megszületett gyermek után döntöttek a következő baba elvetetése mellett hogyan szánták rá magukat? Mit éreztek és hogyan lehet túlélni?
Szia!
Nem olyan rég találtam rá a KSH honlapján egy terhességmegszakítással kapcsolatos tanulmányra. Ha jól emlékszem 1990-2005 közötti időt öleli fel, elég részletes. Abban az volt, hogy sokkal több olyan terhességmegszakítás van, ahol az anya korábban már 1-2-3-vagy több gyereknek adott már életet.
Szia!
Én a 3. at vetettem el, mert nem tudtuk volna már felnevelni. Ráadásul a kislányom 8 hónapos volt, igy ez is közrejátszott.
Szia!
Nekem az 5.babát kellett elvetetnem,mert a férjem megfenyegetett,hogy öngyilkos lesz,elhagy minket meg ilyenek!Mivel tőle függünk anyagilag beleegyeztem,mert untam a mindennapi veszekedéseket a többi gyerek előtt!Persze a legkisebb,aki 3 éves,őt viselték meg legjobban,de a nagyobbak se tudtak tanulni emiatt!Mindenki azt mondta a gyerekeim közül,hogy tartsuk meg,majd segitenek!Nagyon rendesek voltak!A párom is beigért mindenfélét és már idegileg annyira kivoltam,hogy beleegyeztem,bár ne tettem volna,mert most születne meg!!!Utána mégrosszabb lett,elmérgesedett a helyzet,meggyűlöltem a férjem,sőt!!!!Még a válás is szóba került,de nem akar!Azt mondta mellettünk marad,mert megtettem,amit kért!Hát ez nem fer!Úgyis 2 éve ért egy hatalmas tragédia és én nem akartam megölni a gyerekemet,húztam a dolgot rendesen,de tovább már nem lehetett,kikészültem és azt mondtam,mindegy,csak történjen már valami!Utána a párom is megbánta már,mert látta rajtam,hogy mennyit szenvedek és sirok,pedig már 8 hónap is eltelt azóta!
Hát ennyit erről!Tényleg csak a szeretettel nem lehet felnevelni a gyerekeket,de én teljesen lemondok mindenről,hogy nekik meglegyen azért,ami kell!Semmit nem kellett volna költenünk,csak pelusra,mert minden holmink megvolt!Sajnos több babáról már nem álmodozok,mert a cukrom felborult és már túl vagyok a 40.évemen!De ha mégegyszer becsúszna véletlenül,soha többet nem tenném,inkább merném vállalni!!!!Ez az én rövidke történetem,köszi,hogy leirhattam!
Feltettem kérdésben is különben,de csupa lehurrogást kaptam,meg azt,hogy mi a fenének nekem annyi gyerek meg ilyesmik,1 válaszoló volt csak,aki vigasztalt,sőt még privibe is irt!Hát ne tudd meg sokan miket irtak!!!
Neked jó egészséget és sok boldogságot kivánok!És sose kerülj ilyen helyzetbe,mint én!
Koszonom szepen az oszinte valaszokat! Nagyon sajnalom, hogy csupan anyagi helyzet miatt anyak ilyen dontesre kenyszerulnek es at kell elniuk az abortuszt.
Igaz, en meg csak a masodik babamat varom es viszonylag jol elunk (nem gazdagsagban, de stabilan, ami nekem boven eleg), de jelenleg nem tudom elkepzelni, hogy hanyadik gyerekkel kellene spontan teherbe esnem ahhoz, hogy elvetessem. Hasonlo eletszinvonallal szerintem ilyen nem lenne.
Teny, hogy a ferjem nagyon csaladcentrikus, o mindig ugy nyilatkozik, hogy ha meg tudja teremteni a felteteleket es nekem van kedvem sokat allapotosnak lenni, akkor akar het gyerekunk is lehetne, de szerintem ebbe o sem gondol bele teljesen.
Beszelgettunk mar arrol is, hogy mi lenne, ha spontan 3as, vagy 4es ikrekkel lennek terhes es az orvosok redukciot javasolnanak, arra is azt mondta, hogy nem engedne, amennyiben az en eletemet nem veszelyeztetne a terhesseg.
Mindegy, nem is gondolok bele ebbe a szituacioba, mert igy, hogy a pici 8 honapos babam karnyujtasnyira alszik, a masik pedig meg a pocakomban pihen, nagyon befolyasolt vagyok erzelmileg, szoval csak feleslegesen zaklatom fel magam.
Koszonom szepen meg egyszer, hogy irtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!