13 hetes terhes vagyok találtak nálam egy 13 mm-es amnionszalagot ami független a babátol. Az orvos semmilyen tájékoztatás nem adott Legközelebb 6 het múlva kell menjek uh-ra. Szerintetek van agodalomra okom? Keresek fel egy magán ultrahangost?
Biztosan felkeresnék más, amennyiben az orvos semmilyen tájékoztatást nem ad.
Veszélyes lehet.
“ A magzatot körülvevő hártyából kialakult rostos húr. A terhességek 0.08% fordul elő. Fejlődési hibák kialakulásához vezethet, ha a végtagok köré csavarodik, ami a végtagok lerövidüléséhez, vagy hiányához vezethet"
Hiába nézik gyakrabban ultrahangon, segíteni, bajt elkerülni ezzel nem tudnak.
16hetesen voltan 4d ultrangon. A szonográfus mondta, hogy lát egy amnion köteget, legközelebb ha megyek a genetikai uhra jelezzem, hogy nézzék meg.
26hetesen már semmi nem látszódott, sőt az ultrahangos nő kb ki is gúnyolta a magándokit, hogy minek ijeszgeti a kismamát, ő 30éve dolgozik, munkatársai több éve és még egyszer se találkozott olyan babával akinek ez maradandó károkat okozott.
Nyílván nem játék a dolog, figyelni kell de szerintem bőven elég ha legközelebb leellenőrzik mi a helyzet azóta.
Ha esetleg a következő genetikai előtt el szeretnétek menni magánba, hogy milyen nemű a baba akkor éppen ott is meg lehet nézetni.
Nekem is a 12 hetes genetikai UH-n láttak egy amnioszalagot, mondta is a szonográfus, hogy szól, hogy van, mert ugye szólnia kell, de ne is nézzek utána, hogy mit tud ez csinálni, mert csak magamat fogom stresszelni a borzalmakkal, ő még olyat nem látott, hogy tényleg gond legyen belőle, valószínűleg fel fog szívódni. És tényleg, a következő UH-n már nyoma sem volt, a kislányomnak meg minden végtagja hiánytalanul jelen van :)
Viszont tény, ha bajt is okozna, ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni. De már most tudniuk kellett mondani, hogy minden végtagja, ujjacskája megvan-e, ez már a 13. héten bőven látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!